Skocz do zawartości
IGNORED

czy subwoofer może być pod biurkiem?

samakiwalker

Rekomendowane odpowiedzi

czy subwoofer może być pod biurkiem?

mam 2.1 logitech z-623

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

subwoofer ustawiłem pod biurkiem (biurko jest raczej jakby zamknięte i dźwięk być może się tam dusi, głośniki na narożnikach biurka.

czy takie ustawienie jest okej?

zostawić tak jak jest byłoby najwygodniej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zawsze subwoofer stoi pod biórkiem bo go się stawia na podłodze albo gdzies indziej na dole. subwoofer ma to do siebie ze jest jeden i niekoniecznie potrzeba dwóch jako stereo. uzwazam ze moze tam sobie stac ale jednak musi miec miejsce dla siebie. nie moze byc całkiem zasłonięty jakąś poprzeczną scianą biurka. ale jak sobie ustawisz pod biurkiem pod prostopadłą scianą nawet blizej zewnątrz to mysle ze bedzie dobrze. ale tez nie całkiem pod sciana, gdzies przynajmniej 15 cm, a jezeli nie da sie inaczej to niech bedzie, tylko nie bassrefleksem ani głsnikiem do scianki biórka.

zawsze subwoofer stoi pod biórkiem bo go się stawia na podłodze albo gdzies indziej na dole. subwoofer ma to do siebie ze jest jeden i niekoniecznie potrzeba dwóch jako stereo. uzwazam ze moze tam sobie stac ale jednak musi miec miejsce dla siebie. nie moze byc całkiem zasłonięty jakąś poprzeczną scianą biurka. ale jak sobie ustawisz pod biurkiem pod prostopadłą scianą nawet blizej zewnątrz to mysle ze bedzie dobrze. ale tez nie całkiem pod sciana, gdzies przynajmniej 15 cm, a jezeli nie da sie inaczej to niech bedzie, tylko nie bassrefleksem ani głsnikiem do scianki biórka.

Kiedy sub jest pod biurkiem gra tragicznie (bas bez kontroli i jednostajny)

subwoofer ustawiłem pod biurkiem (biurko jest raczej jakby zamknięte i dźwięk być może się tam dusi, głośniki na narożnikach biurka.

czy takie ustawienie jest okej?

zostawić tak jak jest byłoby najwygodniej

Nie jest "okej", ale i tak nie możesz ustawić tego inaczej (np. sub przed Tobą) - z tego powodu odradzam komputerowe zestawy z subem - miałem i nie gra to naturalnie przy takim ustawieniu (poza dennym basiskiem jest dziura w średnicy)

Kiedy sub jest pod biurkiem gra tragicznie (bas bez kontroli i jednostajny)

Nie jest "okej", ale i tak nie możesz ustawić tego inaczej (np. sub przed Tobą) - z tego powodu odradzam komputerowe zestawy z subem - miałem i nie gra to naturalnie przy takim ustawieniu (poza dennym basiskiem jest dziura w średnicy)

Sporo czasu poświęciłem na znalezienie optymalnego ustawienie suba, gdy wiele lat temu pojawił się legendarne produkty szwedzkiej Audio Pro. Doszedłem do takiego samago wniosku z jakiego wychodził producent. Ustawienie to sprawa wygody. Trzeba jednak pamiętać, że każda ściana daje +3 dB wzmocnienia. W rogu są 2 sciany i będzie +6dB. Z myślą o tym Audio Pro dało przełączniki kompensaty -3dB i -6dB. W sumie podłoga też daje 3 dB, ale to było wliczone w konstrukcji tej pionierskiej kolumny niskotonowej. Pod zamkniętym biurkiem jest +3dB "od tyłu" i 2 razy po(teoretycznie niecałe) +3dB. Problemem może być rezonas obudowy biurka. Normalnie sciana jest stabilna, a obudowa biurka to cienka sklejka, która moduluje energię akustyczną generowaną przez suba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.