Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka i strategia obronna Polski.

Gość dziadekwłodek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jaka czystka, to nawet nie jest retusz.

Czystka, bo przyszedł nowy minister i po dwóch dniach wziął gumkę i wyciera. Sam się przekonasz, ze na tym się do wyborów nie skończy.

Tak się od jakiegoś czasu zastanawiałem jak lobbyści Embraera przepchną szwindel związany z dzierżawą tych kompletnie nie pasujących do swych zadań samolotów. No i wyjaśniło się! Pod pozorem oszczędności i czegoś jeszcze (tego bełkotu już nie zrozumiałem) zostaniemy bez samolotów ale za to nasze pieniądze zostaną wpompowane w zdychającego państwowego molocha w postaci LOT.

Miszczostwo świata po prostu. Szwindel na miarę republiki bananowej!

Jestem Europejczykiem.

Czystka, bo przyszedł nowy minister i po dwóch dniach wziął gumkę i wyciera. Sam się przekonasz, ze na tym się do wyborów nie skończy.

Pewnie się nie skończy ale wątpię. Jeśli już to jestem ciekaw wg jakiego klucza będzie zamiatane w wojsku, bo nie tylko lotnictwo jest do dupy w tym kraju. Jeśli kluczem będą poglądy polityczne to sram na te zmiany. Tu trzeba trzęsienia ziemi, być może nawet odpowiedzialności karnej.

Moim zdaniem skończy się jak zwykle za przykładem Narodowej drużyny piłki nożnej.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tusk rozwalił jednostkę, poświęcił niewinnych ludzi, zastosował odpowiedzialność zbiorową w imię interesów partyjnych i wyborczych, wtórował mu prezydent.

Żenada.

Wyborcy widzą jak tonie ta ekipa, nie ma już ratunku, niech już tylko przy niczym nie majstrują, żadnych prywatyzacji.

Kompletna dyskwalifikacja.

Żenada II.

Pisałem od siebie, całą godzinę poświęciłem.

To nie moja wina że Ci z PiS, mają podobny sposób wyrazu do mnie.

Napisz nam coś od siebie bo na razie cały czas Błaszczakiem lecisz :-).

Jak będę miał nowe tezy to napiszę.

Pisałem od siebie, całą godzinę poświęciłem.

To nie moja wina że Ci z PiS, mają podobny sposób wyrazu do mnie.

Matko Boska, wyglądasz jak Błaszczak?!?!?! Wyrazy współczucia dla żony.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Pewnie się nie skończy ale wątpię. Jeśli już to jestem ciekaw wg jakiego klucza będzie zamiatane w wojsku, bo nie tylko lotnictwo jest do dupy w tym kraju. Jeśli kluczem będą poglądy polityczne to sram na te zmiany. Tu trzeba trzęsienia ziemi, być może nawet odpowiedzialności karnej.

Moim zdaniem skończy się jak zwykle za przykładem Narodowej drużyny piłki nożnej.

Przypuszczam, że klucz będzie ten sam co zwykle: mierny, bierny i wierny - partii rządzącej oczywiście.

Czyli jedyną strategia obronną...naszego wojska jest hasło byle do emerytury.

Srategią obronną Polski natomiast jest uporczywa obrona przed strategią.

W końcu w razie konfliktu nie zginiemy wszyscy tylko nas troszkę będzie mniej.

Naturalna selekcja.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie nie wyglądam jak Błaszczak, mam wystarczającą atrakcyjność dla płci przeciwnej, ciężko pracuje aby utrzymać ten stan.

Ręka cię nie boli?

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W wp.pl wywiad ze słynnym byłym dowódcą. Tak ocenia on byłych ministrów ON:

"Który z dotychczasowych ministrów ostatnich lat, był według pana człowiekiem, który rzeczywiście miał pomysł na armię?

- Przede wszystkim Janusz Zemke. W dalszej kolejności Aleksander Szczygło i Radek Sikorski."

Co do dwóch jestem mocno zaskoczony opinią generała.

Tu pełny tekst tego wywiadu:http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,B-dowodca-ostrzega-dymisje-MON-to-tylko-poczatek,wid,13667339,komentarz.html.

Tak się od jakiegoś czasu zastanawiałem jak lobbyści Embraera przepchną szwindel związany z dzierżawą tych kompletnie nie pasujących do swych zadań samolotów. No i wyjaśniło się! Pod pozorem oszczędności i czegoś jeszcze (tego bełkotu już nie zrozumiałem) zostaniemy bez samolotów ale za to nasze pieniądze zostaną wpompowane w zdychającego państwowego molocha w postaci LOT.

Miszczostwo świata po prostu. Szwindel na miarę republiki bananowej!

Pod nadzorem miszcza nad miszczami-Słońca Peru.

Pod nadzorem miszcza nad miszczami-Słońca Peru.

Kompletnie fałszywy trop. Trzeba było śledzić wydarzenia i troszkę pokombinować. Tusk wpadł w sidła miszczów operujących z tylnego siedzenia.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Fachowców nam przybywa i to w każdej dziedzinie. Obronności też. Pojawili się w Gdyni. Zamieścili przewodnik dla terrorystów i wywiadów tych zaprzyjaźnionych i tych nie: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,To-jakas-kpina-tajne-informacje-GROM-w-internecie,wid,13678141,wiadomosc_prasa.html! Czy też będą dymisje i odpowiedzialność karana? Uważam, że powinny być i to obowiązkowo!.

I pomyśleć, że jakiś czas temu jednego gadatliwego Józia okrzyknięto szpiegiem i omal nie zlinczowano, bo popijał z dyplomatą Wołodią. A wszystkim przecież wiadomo, że wódka szkodzi - a większość dyplomatów szpiegami jest. Wprawdzie upojenie alkoholowe nie jest okolicznością łagodzącą, ale tu człowieka można zrozumieć. Lubi nachlać się za darmo, a potem śpiewa lub gadatliwy jest. Ale, żeby tak na trzeźwo!

"PRZEGLĄD PRASY. Plany siedziby GROM i Formozy były dostępne w Internecie. Umieścił je tam Rejonowy Zarząd Infrastruktury w Gdyni ogłaszając przetarg na remont - ustaliła "Rzeczpospolita".

Kto chciał, mógł się dowiedzieć gdzie komandosi magazynują broń, jaki jest rozkład korytarzy czy wejść do budynków. Wojsko usunęło informacje dopiero po interwencji dziennika. - To jakaś kpina. Jeśli tak to wszystko ma wyglądać, to dajmy sobie spokój z tą tajnością - bulwersuje się jeden z komandosów."

To świadczy o fakcie, że degrengolada mentalna w armii dotyczy nie tylko 36 SPLT.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Na www.tok.fm.pl można przeczytać, ze armia nam się znowu umocniła:

"15 oficerów Wojska Polskiego otrzymało nominacje generalskie z rąk prezydenta Bronisława Komorowskiego. Na dziedzińcu Belwederu w Warszawie awans na stopień generała broni odebrali gen. dyw. Sławomir Dygnatowski i gen. dyw.

Dygnatowski jest zastępcą, a Gocuł pierwszym zastępcą szefa Sztabu Generalnego Wojska Polskiego.

Kto jeszcze awansował?

Stopień generała dywizji otrzymali: dowódca 16. Dywizji Zmechanizowanej i b. dowódca VI zmiany PKW w Afganistanie gen. bryg. Janusz Bronowicz, szef Inspektoratu Uzbrojenia gen. bryg. Andrzej Duks, dowódca Centrum Operacji Powietrznych gen. bryg. Jan Śliwka oraz komendant główny Żandarmerii Wojskowej gen. bryg. Mirosław Rozmus.

Awans na stopień generała brygady odebrało dziewięciu pułkowników. Wśród nich są asystent w dowództwie 2. Korpusu Zmechanizowanego w Krakowie i b. dowódca IV i V zmiany PKW Afganistan płk Rajmund Andrzejczak, b. szef Wojsk Inżynieryjnych Dowództwa Wojsk Lądowych, a od kilku dni szef Inżynierii Wojskowej w SG WP płk Bogusław Bębenek oraz zastępca szefa Zarządu Organizacji i Uzupełnień (P1) SG WP płk Krzysztof Domżalski.

Generałami brygady zostali również dowódca 20. Brygady Zmechanizowanej płk Jarosław Mika, dowódca 3. Brygady Rakietowej Obrony Powietrznej płk Stefan Mordacz i dowódca 25. Brygady Kawalerii Powietrznej płk Marek Sokołowski. Awans na ten sam stopień otrzymali również zastępca szefa Zarządu Wywiadu Międzynarodowego Sztabu Wojskowego przy Kwaterze Głównej NATO płk Jarosław Stróżyk, zastępca szefa i szef sztabu Inspektoratu Wsparcia Sił Zbrojnych płk Ryszard Szczepiński oraz dyrektor gabinetu szefa Biura Bezpieczeństwa Narodowego płk Krzysztof Szymański."

No cóż niedługo w Wojsku Polskim będzie tylu generałów co "Rosomaków" we wszystkich odmianach. "Nie ma jak pompa!"

Co za różnica, premier odpowiada za swoich ministrów, których sam przedstawił prezydentowi do zaprzysiężenia.

Grabarczyk musi odejść, już czas.

Dostał już pożegnalne kwiaty od organizacji SLD.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.