Skocz do zawartości
IGNORED

JBL XTI 100 czy B&W 705 dla Denona 1804

komarynka

Rekomendowane odpowiedzi

Z 1804 jestem bardzo zadowolony ,ale jak mówią apetyt rośnie w miarę jedzenia i będę chciał go za jakiś czas wymienić na coś innego.Patrząc w przyszłość kolumny ,które chcę kupić mają pograć znacznie dłużej niż ww.ampli.Koszt zakupu kolumn jest porównywalny nie licząc standów do 705.Jedne i drugie prezentują się znakomicie wizualnie i .... nie wiem jak z basem w 705 ,bo JBL mają solidny.Może macie jakieś inne propozycje z tego przedziału cenowego.Pozdrawiam!!!!!!

przyznam nie miałem okazji posłuchać 705-ek ale jeśli grają podobnie do np. 602, 603 to do denonka bym ich nie dawał denon wg mnie gra dość jasno - średnica raczej nie wyekponowana sporo wysokich tonów i niezbyt dużo basu - B&W (602,603) grają w podobnym stylu zatem wyeksponują tę ceche jeszcze bardziej jeśli lubisz taki chatrakter dźwięku to ok.

Słuchałem xti100 z Denonem 2803 (buuuu, nie mieli mojego 3803) i całkiem mi pasiły. Podobała mi się przestrzeń, jaką tworzyły. Reszta po prostu przyzwoita, jak za te pieniądze. Odstraszają tandetne złącza, strach pomyśleć co jest w środku. Teraz trochę się zastanawiam, czy jednak nie kupić... W Niemczech są po niecałe 600 euro, z transportem można się zmieścić w trzech tysiącach za parę.

• 3 miesiące później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , niestety w tej chwili maja tylko w kolorze bukowym (osobiscie niezbyt mi pasuje), ale za to w cenie 598,90 euro. Gwarancja 5 lat, choc raczej tylko na terenie Niemiec. Napisalem dzis do nich, maja odpowiedziec ile kosztuje wysylka DHLem do Warszawki. Wedlug mojego wstepnego rozeznania powinno to byc okolo 200 zl (razem z ubezpieczeniem), ale poczekajmy na odpowiedz - dam znac, jak mi odpisza.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jacek1956: masz 100% racji... Dobre kolumny obnaza wszystkie dzwiekowe slabosci budzetowego amplitunera. Uszy moga bolec. Ale moim zdaniem zawsze nalezy doradzac kupno najdrozszych kolumn, na jakie kogos stac. Dzis kolega sobie pogra z tanim denonem, jutro apetyt wzrosnie i kupi do B&W lub JBL dobry wzmacniacz... A zrobi to, bo wlasnie bedzie slychac czego brakuje. Myle sie?

DrDmx - to i tak o 600 zl drozej, ale zawsze jest jakis postep. Widzialem gdzies w naszym sklepie internetowy, za 1900 - sadzac po fragmentach opisu - sciagane z Niemiec. Zreszta zdaje sie, ze seria XTI albo wychodzi albo juz wyszla z produkcji.

komarynka możesz mi wytłumaczyć bo nie otrzymałem odpowiedzi dlaczego miałeś dwa typy jeden to mała kolumienka a drugi wielki podłogowy potwór, ja już nie wiem czy ja tu jestem nie normalny...

Witam Forumowiczów.Dziękuję za odzew w moim wątku ,który pozwoliłem sobie rozpocząć parę miesięcy temu.Pytacie dlaczego B&W 705 albo JBL XTI 100.odpowiedź jest prosta bo mi się podobają.Kiedy rzuciłem temat na forum to grałem jeszcze na Tannoyach M4 i chciałem mieć coś lepszego ,ale nie bardzo wiedziałem co.Przejrzałem trochę czasopism i wybór padł na te modele.Miałem nadzieję ,że coś mi zasugerujecie,które kolumny lepiej się zgrają z miom zestawem. Stanęło na tym ,że kupiłem XTI 80 ,które miałem możliwość odsłuchania u siebie a 705 nikt nie miał w ofercie w mojej okolicy. Brawo SWINKS myślę,że nie jest grzechem mieć dobre kolumny nawet jeśli ampli trochę klasą od nich odstaje,ale jak napisałem 1804 to przejściówka w moim systemie.JACEK 1956 nad Denonem 3805 myślę ,ale 1804 całkiem nieźle sobie radzi.SEBA w momencie zakładania wątku jeszcze nie miałem 80-tek i na razie nie będę ich zamieniał na 100 czy B&W 705.POZDRAWIAM

Chcialbym polecic przeczytanie w najnowszym wydaniu October 2004 "Stereophile AV" testow i opinii na temat B&W serii 700. Bardzo pozytywna ocena.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.