Skocz do zawartości
IGNORED

Nie wierzcie opiniom o sprzęcie stereo.

modrzew47

Rekomendowane odpowiedzi

No i teraz właśnie żaden z młodych adeptów nie przeczyta,ze odsłuch jest najważniejszy.

Ja na twoim miejscu nie zamartwiałbym się aż tak bardzo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dowiedzą się, nie jest tak źle :). Głowa do góry.

Ukryta Zawartość

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

Przenoszenie wątków dotyczących stereo(dokładnie)na bocznice jest niczym innym jak zamykaniem gęby wszystkim tym co myślą,że nie recenzja jest istotna a odsłuch.To uderzenie w wolność słowa.To bezczelne łamanie regulaminu przez moderacje.Prosze wskazać punkt regulaminu wedle którego nie można założyć wątku o takiej tematyce i umieścić go w zakładce stereo.

modrzew, dwa lata na forumie i jeszcze do Ciebie nie dotarło, że o pewnych... tych... no... "sprawach" tutaj się nie dyskutuje?

Poza tym i tak mamy jeszcze względny luz, bo na wielu forach (np. kulturystycznych) normą jest absolutny zakaz pisania

o jakichkolwiek produktach (np. suplementach) czy wklejania linków (np. do sklepów, aukcji, innych forumów itp.)

które nie posiadają Certyfikatu Zgodności z Regulaminem czyli mówiąc wprost - mogłyby w jakikolwiek sposób zakłócic działanie

dochodowego niewątpliwie biznesu jakim jest posiadanie i prowadzenie własnego forum służącego głównie do reklamowania produktów,

którymi "przy okazji" się handluje.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

parantulla

Stan mojej świadomości nie ma nic do rzeczy,temat wątku nie ucina handlu sprzętem audio a zmienia nieco postrzeganie sposobu klasyfikacji tegoż sprzętu.Jestem przeciwnikiem wprowadzania ludzi w błąd a recenzje to robią,poniewż nie biorą pod uwagę(nie mogą)akustyki pomieszczenia odsłuchowego potencjalnego klienta.Jeśli o tym wiedzą(recenzenci)i to ukrywają to działają niezgodnie z prawem.To zwykłe oszustwo.Idea tego wątku nie była żadną zemstą ani działaniem przeciwko jakimś interesom a zwróceniem uwagi na bardzo ważny czynnik,który ma wpłynąć na wybór i świadomość takiego.

O zakupie powinien decydować odsłuch i preferencje kupującego a nie żadne recenzje czy pit-pitu.

Nie wspomnę juz o tym, ze do bocznicy maja dostęp tylko zarejestrowani użytkownicy.

Mokracja rulez!

Sprawa opinii sprzętu na tyle już dojrzała-

że wiadomo kto na forum największa zakała.

Opinie sprzętu stereo to tylko bajerowanie-

najważniejsze jest ciągłe sprzętu opylanie.

Panowie proszę nie mieszać tylko w to Paltona-

u niego od tych jego kulek głowa zamroczona.

Czekajmy do Audio Show tam Elbik się zjawi

o słynnej Nirvanie całą prawdę nam wyjawi.

Powinien wyjawić jak sprzedawał Dartzeela-

wtedy będzie wielki SHOW jak jasna cholera!

• Użytkownicy+

Spodziewałem się, że tak bedzie. W obecnym składzie moderacji forum jest niereformowalne i zbliza się, zachowujac oczywiście wszelkie proporcje do standardów białoruskich.

Niereformowalny to jesteś Ty Bum i na dodatek monotematyczny. Standardem demokratycznym jest, że porównanie kogoś do jakiegokolwiek reżimu, powinno być natychmiast piętnowane. Pomijam już że to zahacza o prawo Godwina

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , jest to po prostu nieetyczne.

Ukryta Zawartość

parantulla

Stan mojej świadomości nie ma nic do rzeczy,temat wątku nie ucina handlu sprzętem audio a zmienia nieco postrzeganie sposobu klasyfikacji tegoż sprzętu.Jestem przeciwnikiem wprowadzania ludzi w błąd a recenzje to robią,poniewż nie biorą pod uwagę(nie mogą)akustyki pomieszczenia odsłuchowego potencjalnego klienta.Jeśli o tym wiedzą(recenzenci)i to ukrywają to działają niezgodnie z prawem.To zwykłe oszustwo.Idea tego wątku nie była żadną zemstą ani działaniem przeciwko jakimś interesom a zwróceniem uwagi na bardzo ważny czynnik,który ma wpłynąć na wybór i świadomość takiego.

O zakupie powinien decydować odsłuch i preferencje kupującego a nie żadne recenzje czy pit-pitu.

W idealnym świecie może tak by było. Jednak nie wszyscy, którzy chcą mieć sprzęt o klasie nieco wyższej niż ten dostępny w Saturnie, itd., a nie należą do sekty "badaczy pasma", mają okazję (a bywa, że i czas) dokonywać odsłuchów. Tutaj bezinteresowne porady innych mogą okazać się przydatne. Z własnego doświadczenia wiem, że gdybym polegał tylko na odłuchach, to nigdy nie kupiłbym moich obecnych kolumn, które przyjechały z granicy niemiecko-francuskiej. Ta marka (Duntech) w Polsce nie jest wogóle znana i nigdy nie była dostępna tu w sprzedaży. Choć nie jestem audiofilem ani żadnym wybitnym znawcą sprzętu, to udało mi się złozyć dla znajomych kilka systemów, z których są zadowoleni. Oczywiście, znajomi ci nie szukali Audio-Nirwany, a czegoś za rozsądne pieniądze do słuchania muzyki, a nie sprzętu. Zamiast budżetówki dostali Accuphase (E206), T+A, Synergistic Research, czyli urządzenia, o których "normalni" konsumenci nigdy nie słyszeli (no bo Denon to jest to!)

• Użytkownicy+

Przenoszenie wątków dotyczących stereo(dokładnie)na bocznice jest niczym innym jak zamykaniem gęby wszystkim tym co myślą,że nie recenzja jest istotna a odsłuch.To uderzenie w wolność słowa.To bezczelne łamanie regulaminu przez moderacje.Prosze wskazać punkt regulaminu wedle którego nie można założyć wątku o takiej tematyce i umieścić go w zakładce stereo.

Wszystkim naiwnym którzy się nabrali na tytuł wątku, podaje prawidłowy :

"Nie wierzcie opiniom Elberotha i Globtrotera o sprzęcie stereo."

Wątek ten powstał tylko w jednym celu. Jest to zakamuflowany atak, przeciwko naszym forumowiczom. Widać to doskonale, gdy ktoś mniej zorientowany napisze coś o recenzjach w gazetach, zaraz jest nawracanie na odpowiednie nirwanowe tory.

Nie podoba komuś się nirwana, nikt nie zmusza do czytania. Zresztą nic prostszego, niż założyć swój konkurujący ciekawy temat. No cóż, lepiej potrollować, zresztą jak się nie ma czym pochwalić to co innego pozostaje np. panu bum? Akurat Ty modrzewiu miałbyś o czym pisać, ale się niepotrzebnie zacietrzewiłeś, zamiast robić swoje. łatwiej wytykać innym, pisać coś o przedszkolach itd. Był taki jeden, co też świetnie wytykał innym, a w praktyce potrafił tylko zboże na tory wysypać ...

Wątek ten powstał tylko w jednym celu. Jest to zakamuflowany atak, przeciwko naszym forumowiczom. Widać to doskonale, gdy ktoś mniej zorientowany napisze coś o recenzjach w gazetach, zaraz jest nawracanie na odpowiednie nirwanowe tory. Był taki jeden, co też świetnie wytykał innym, a w praktyce potrafił tylko zboże na tory wysypać ...

Znałeś tego gozdka co te talboty otwierał? jak nie masz wprawy to może klucz jajca urwać,więc na pewno ktoś to im otwierał

Zapomniałes dodać wagony spiuneś,latarkę wziuneś...koniec głupot,idę na parapetówkę-jak wrócę bedzie sie działo)))

palton przestan wreszcie chrzanic ciagle to samo

kiedy wreszcie zrozumiesz ze piętnowane jest jedynie zachowanie typu dzis słuchałem extra CD było nirwana super jak nigdy dotad a jutro ogłoszenie na portalu akcyjnym z tym klockiem

osoba o odmiennym zdaniu w taki watku jest wywalana z wpisami lub banowana

od tego sa watki sponsorowane z blokadą wpisów

SA ja tez ide czas na konkrety, kolega kupił transporter wojskowy na chodzie dzis leje bedzie zabawa

mam nadzieje ze wroce na czas nim wszystko palton usunie :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Użytkownicy+

palton przestan wreszcie chrzanic ciagle to samo

kiedy wreszcie zrozumiesz ze piętnowane jest jedynie zachowanie typu dzis słuchałem extra CD było nirwana super jak nigdy dotad a jutro ogłoszenie na portalu akcyjnym z tym klockiem

osoba o odmiennym zdaniu w taki watku jest wywalana z wpisami lub banowana

od tego sa watki sponsorowane z blokadą wpisów

Tu nie ma nic do rozumienia, to jest od dawna oczywiste, tylko co z tego ? Mądry wyciągnie dla siebie to co istotne. Niedawno pisał o tym rochu, jeśli kogoś znamy, to wywnioskujemy coś dla siebie. Problem z ciągłym chrzanieniem o tym samym jest taki, żę jak odpowiadam któryś raz na wpis np. bum-a, to widzisz tylko moje powielanie. No to może panowie w takim razie coś o insercie... dawno nic nie było (ostatnio bum o 7.34). Ciekawe czy wtedy CIR napiszesz coś o chrzanieniu... Szukana fraza insert zwróciła następującą liczbę wyników: 149 Wyniki wyszukiwania

Gdyby intencje tego wątku były prawdziwe, wisiałby sobie tak jak ten w stereo (chociaż właściwie, to po co powielać tematy):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wątek ten powstał tylko w jednym celu. Jest to zakamuflowany atak, przeciwko naszym forumowiczom. Widać to doskonale, gdy ktoś mniej zorientowany napisze coś o recenzjach w gazetach, zaraz jest nawracanie na odpowiednie nirwanowe tory.

Nie podoba komuś się nirwana, nikt nie zmusza do czytania. Zresztą nic prostszego, niż założyć swój konkurujący ciekawy temat. No cóż, lepiej potrollować, zresztą jak się nie ma czym pochwalić to co innego pozostaje np. panu bum? Akurat Ty modrzewiu miałbyś o czym pisać, ale się niepotrzebnie zacietrzewiłeś, zamiast robić swoje. łatwiej wytykać innym, pisać coś o przedszkolach itd. Był taki jeden, co też świetnie wytykał innym, a w praktyce potrafił tylko zboże na tory wysypać ...

Nie porównuj mnie do tego gościa,za młody jesteś...troche.Zacietrzewienie mylisz kolego z oburzeniem na rzeczywistość...coraz marniejszą tego forum.

"Naszym forumowiczom"-znaczy się twoim,fransua, yamnika,mlb-a itd.TERAZ ZROZUMIAŁEM i mam nadzieje,że inni również.DOBRZE,ŻE TO NAPISAŁEŚ.To są WASI FORUMOWICZE-CI DWAJ.

Szkoda tego nawet komentować,coraz bardziej żałosne i ty chcesz by pisać o stereo?Jak?Podasz kierunek na PW?

• Użytkownicy+

Nasi górą!

To tak apropos etyki, standardów demokracji itp.

Dokładnie tak, reszcie zrozumiałeś. Nie mają znaczenia moje upodobania, ktoś ma konto na forum, więc jest forumowiczem.

• Użytkownicy+

W takim razie: więcej konsekwencji, bo jak na razie to zasada ta działa dosyć kulawo - oczywiscie jesli rozumiec ja w takim sensie jak w Twoim wpisie powyzej.

P.S.

A upodobania nie maja tu nic do rzeczy ;-)

Konsekwentnie będę tępił trolowanie, pisanie nie na temat, chamskie wpisy itp, w Twoich wątkach merytorycznych.

Zapewniam Cię

Robert

Pytanie zagadka - czemu ten temat wisi sobie spokojnie w stereo?

Ukryta Zawartość

Odpowiedź brzmi - bo jest prawdziwą próbą rozmowy o recenzjach, gazetach itp. a nie zakamuflowanym atakiem na innego forumowicza.

Ukryta Zawartość

palton

Co robisz teraz?TROLUJESZ.Widać rzeczywiście nie rozumiesz słów pisanych i ich znaczenia.Nie dziwie się,że przenosisz wątki.

Konsekwentnie będę tępił trolowanie, pisanie nie na temat, chamskie wpisy itp, w Twoich wątkach merytorycznych.

Zapewniam Cię

Robert

Pytanie zagadka - czemu ten temat wisi sobie spokojnie w stereo?

Ukryta Zawartość

Odpowiedź brzmi - bo jest prawdziwą próbą rozmowy o recenzjach, gazetach itp. a nie zakamuflowanym atakiem na innego forumowicza.

Czy w innych też będziesz tępił?To polecam wątek w stereo Audiolab CDQ i wpis twojego ulubieńca.Życze konsekwencji.

Ukryta Zawartość

No i zobaczymy co znaczy mężczyzna i słowo moderatora...w końcu.

Czy regulamin będzie miał zastosowanie w tym przypadku?Czy sa święte krowy.

Mimo wszystko zgłosiłem to moderacji i poczekamy.

Wątek ten powstał tylko w jednym celu. Jest to zakamuflowany atak, przeciwko naszym forumowiczom.

Bezbłędne rozszyfrowywanie zakamuflowanych opcji, jedynie słuszne odczytywanie intencji, tropienie ataków na "naszych" - cóż, nie każdy ma predyspozycje, by być moderatorem na AS. Codzienny skaning forum w poszukiwaniu zalążków nowych spisków, niezawodna detekcja podejrzanych wpisów. Do tego ta nieoceniona dyspozycyjność i gorliwość, brak zażenowania i - tak zwyczajnie - wstydu, np. przed kolegami.

A życie pokazuje, w różnych jego dziedzinach, że tzw. mocodawcy mają tych swoich gorliwych giermków-tropicieli głęboko gdzieś, podśmiewują się z nich po cichu, bynajmniej na grilla nie zaproszą.

mczaj

Nasi są nietykalni a wstyd?Coż...nie każdy go posiada.Wpis streszczający i opisujący działanie można spokojnie nazwać-perfekcyjny.

Tak właśnie to wygląda.

mczaj

Nasi są nietykalni a wstyd?Coż...nie każdy go posiada.Wpis streszczający i opisujący działanie można spokojnie nazwać-perfekcyjny.

Tak właśnie to wygląda.

Najlepiej lubię jak w opisach Elberoth się mocno streszcza

przepisuje teksty z for zachodnich udając audio wieszcza!!

Najlepiej lubię jak w opisach Elberoth się mocno streszcza

przepisuje teksty z for zachodnich udając audio wieszcza!!

wszak tłumaczenia handlowe najlepiej mu wychodzą :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Opublikowano · Ukryte przez palton, 3 Lipca 2011 - Wpis nie na temat, oraz obraźliwy.
Ukryte przez palton, 3 Lipca 2011 - Wpis nie na temat, oraz obraźliwy.

Ale kto?, jaki dyspozycyjny bolszewik?Zawiedziony stańczyk chyba...

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

W związku z wieloma zarzutami o nieobiektywnych opiniach sprzętu stereo postanowiłem założyć ten wątek.Tutaj każdy będzie mógł wpisać opinie,zdanie odmienne od zamieszczonego w innym wątku a waszym zdaniem odbiegającego od usłyszanego w odsłuchu porównawczym.Moim zdaniem najważniejszy jest odsłuch u siebie w domu w warunkach akustycznych i z systemem jaki posiadacie.Tylko taki może być prawdziwy. Opinie zawsze są subiektywne i wynikają właśnie z takich odsłuchów ale również bywają opinie wydawane celowo a podyktowane mogą być chęcią zbycia...tylko.

..no tak ..zalozyłeś watek...a przeczytałeś co napisał "latający reporter" z Irandii i......uwierzyłes....to jak to w końcu jest?

no nie ma i nie bedzie obiektywnych opinii w dzialach temu poswieconych ani w testach... musisz jedynie czytac obserwowac ludzi ktorzy cos slyszeli i wyciagac wnioski...

albo jak ci to potrzebne do czegos po prostu odsluchiwac...

chwilowy brak działalności w audio.

heheh ;-) Mnie rozwalają terminy:

- kabel gra lepiej

- wygrzewanie / uszy się przyzwyczaiły

no i te artykuły promocyjne jak np. pre-ampa monacor w cenie 150 zł który jest miażdżony przez kita za 11,70 ;-) Raz kupiłem sobie taki wypasiony kabel gramofonowy - gruba izolacja i 7 żyłek masy i kupa kasy. Po czym kupujesz wkładkę i producent pisze - kabel podwójnie ekranowany - w markecie taka Hama kosztuje <50 zł z pozłacanymi RCA. Podłączasz i wymiata. Temat kabli ogólnie jest wesoły. Pracuję w branży radiokomunikacyjnej ale na falach GSM. Czasem dzwoni jakiś popapraniec, magik od CB i pyta o dopasowanie falowe kabla do anteny. A my te kabelki robimy od 3cm do dowolnej długości z dokładnością do 3mm. I jak wytłumaczyć, że kabel to kabel i jedyny istotny parametr to tłumienie.... Albo jeszcze lepszy numer - anteny o zysku 9-12dB, które działają gorzej niż "zerówka". Anteny 9-12dB mają czułość na poziomie -90dbm. Zerówka ma -107! i weź gadaj... a na końcu słyszysz, że to ma pracować w piwnicy ;-) Czytać, czytać między wierszami i wyciągać wnioski. To za co warto zapłacić to za jakość! Nie ma sensu płacić za mit lub kupować czegoś zbyt tanio np. 30-50% taniej poniżej średniej ceny urządzenia tego samego przeznaczenia. Kabel za 9zł będzie odbiornikiem wszystkich zakłóceń, ten za 50-100 będzie taki jaki powinien być ale ten za 1200 to już czysty onanizm!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.