Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam śmałków do testu filtrów gł

Tomek Skura

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż to, potrzebni śmiałkowie którzy nie boją się powiedzieć czy słyszą , czy nie ... :-)

Jestem posiadaczem pary filtrów głośnikowych Audiograde Audiosphere montowanych pomiędzy kolumnu i przewód głosnikowy bez żadnych problemów, akceptują wtyki bananowe i gołe kable dośc pokaźnych rozmiarów.

Firma juz nie działa (jest w stanie zawieszenia) więc i tak się ich nie kupi, nie jestem udziałowcem Audiograde ani nie chodzi o żadną reklame bo i tak filtry nie są produkowane, a ja nie chcę ich sprzedać tylko..... puścić w obieg i poznać opinie innych melomanów.

Każdy kto przywiązuje choć trochę wagi do jakości dzwięku zastanawia sie czy dodając "coś" do toru audio poprawia czy pogarsza tę jakość. Moja propozycja jest następujaca, i jest to "gentlemen's agreement":

1. Temu, kto pierwszy się zgłosi jako chętny spełnić poniższe warunki, wyslę filtry pocztą na mój koszt.

2. Odbiorca jest zobowiązany do odsłuchu i przeprowadzenia testów na Jego własny sposób a następnie przesłanie filtrów następnej osobie.

3. Jest On zobowiązany do opisu swoich wrażeń w dziale "opinie" w stosownej rubryce, i osoba od której otzrymał filtry jest obarczona dopilnowaniem aby opinia się pojawiła na lukar.net.

3. Nie wolno zatrzymywać filtrów na dłużej niż 2 tygodnie i należy je przesłać osobie następnej (koszt to parę zł).

Jest ktoś chętny?

Kolejka wyglada nastepujaco:

1. barni - ma juz filtry i powinien je przekazac do ahfc do 4 czerwca

2. ahfc

3. rogus

4. andrea29

5. robtango

6. mood

7. andios

8. fadover

9. javo

10.tomecz

11.Teo

12. pal55

Jak sie bedziecie sprezac to Ci w 2. dziesiatce nie zapomna o co chodzi gdy przyjdzie ich pora :-)

pamietajcie

Jeśli poczta ich nie zgubi do tego czasu, a lista jeszcze jest otwarta, chętnie się dopiszę po pal55

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Jedna tylko prośba... jak już zaczniecie produkować te opinie to zwrócie uwagę na to w jakich systemach je testujecie... jestem w stanie sobie spokojnie wyobrazić sytuację gdy w budżetowych systemach poprawia dźwięk a w drogich muli... lub też odwrotnie.

Pzdr.

• 2 tygodnie później...

Ahfc plizzzzz adresik dawaj mi na maila :-) Przy okazji przepraszam za przetrzymanie filtrow przez weekend, mialem wymiane okien i po prostu nie bylem w stanie znalezc czegokolwiek pod zwalami folii.

Ale filtry i cale audio przezylo w postaci dziewiczej, tak wiec jestem znow wsrod ludzi :-)

Mam nadzieje ze rogus nie zapomnial, ze sie wpisal na liste ;-)

Rogus, przeslij prosze swoje namiary pocztowe do ahfc (jesli tego nie zrobiles) aby mogl Ci wyslac filtry na sw. Jana :-).

nie, nie zapomniałem i z niecierpliwością na nie oczekuję :-) ahfc skontakuj się ze mną na maila [email protected] , gdyż twojego nie mogłem nigdzie znaleźć.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Witam,

wczoraj wysłałem filtry do kandydata nr 3 na liście.

Opóźnienie spowodowane było faktem, iż chciałem przetestować na innych wzmacniaczach:

Luxman L-430

i Denon PMA-890DG.

Wniosek: zostaje Luxman, a "Pionek" będzie słuzył jako tuner.

Według teorii audiofilskiej lepiej nie może być, ponieważ każdy element w torze wprowadza jakieś zmiany.

Test jest więc bez sensu, gdyż hi-end dąży do neutrealności.

To niech sobię dąży. Ja dążę do maksymalnej przyjemności odsłuchu ;-) I wsio ryba, co jest po drodze. Mam być, jak lubię, dobrze, i kwita. Reszta mi...

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.