Skocz do zawartości
IGNORED

Nowości na winylu

Rekomendowane odpowiedzi

remastered from the band's personal archives

gdyby jeszcze było dodane...from the oryginal analog tapes i gdyby to miała być prawda, a nie tylko chwyt liczący na 'leszków' łykających wszystko co wychodzi na winylu, to byłbym zainteresowany tematem. Może będzie możliwość zapytania mailem kogoś z Universalu, czy to wznowienie zrobione jest z taśm analogowych? (pytanie, czy powiedzą prawdę?) Ja tak zapytałem kiedyś pewną osobę w Polskich Nagraniach o reedycje Czarnych Pereł polish jazz (Namysłowski, Niemen, Klan, Komeda itd.) i niestety dostałem odpowiedź, że stukano je z cyfry - czyli nic nowego, po prostu obecnie obowiązująca norma (czytaj: beznadzieja)

Reedycja astigmatic Komedy gra moim zdaniem świetnie, bardzo dobrze wytłoczona płyte, nie czuć cyfry. Na pewno łatwiej kupić nówke (chociaż teraz już chyba nie jest dostępne) za 40-50zł, niż polować używane wydanie w dobrym stanie, jakim kolwiek nadającym się do odsłuchu...

Reedycja astigmatic Komedy gra moim zdaniem świetnie,

Też mam tę reedycję, gra normalnie, dobrze, ale nie jest to płyta, którą włożyłbym na talerz, aby zaprezentować komuś (choćby Tobie) jak brzmi piękno analogu.

Hm, ja zawsze staram się zainteresować ludzi muzyką, z resztą mam sporo płyt z każdego gatunku, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Ale żeby pokazać tylko jak potrafi zagrać sprzęt, to wybór polskiej płyty wszystko by zepsuł...

pzdr

Hm, ja zawsze staram się zainteresować ludzi muzyką, z resztą mam sporo płyt z każdego gatunku, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Ale żeby pokazać tylko jak potrafi zagrać sprzęt, to wybór polskiej płyty wszystko by zepsuł...

pzdr

Jeśli trafiasz na osoby o podobnej wrażliwości i takcie to wszystko jest ok . Kilka lat temu kupiłem takie ładne głośniki może bardziej do kina za10 tys zł . Mój brat poszedł do jednego ze sklepów specjalistycznych audio i przeprowadził wywiad w tej sprawie i uradowany przyniósł mi wiadomość z bananem na ustach - nie najgorsze ale za te pieniądze można dużo lepiej . A graja naprawdę super , chociaż w pokoju dedykowanym podniosłem półkę sporo wyżej . MOże sie tak zdarzyć że wstawisz u siebie zestaw TADA lub KONDO i przyjdzie do ciebie taki gostek który ma sprzet za 2 tys i powie że u niego jest nie gorzej . I co ?? Przecież podobne opinie sa na recenzjach z ostatniego Audio Show , Chłopcy zachwycają się głośnikami za 999 zł amnie sa w stanie powiedzieć o zestawach za miliony. Może w takim razie nie warto

Jeśli trafiasz na osoby o podobnej wrażliwości i takcie to wszystko jest ok . Kilka lat temu kupiłem takie ładne głośniki może bardziej do kina za10 tys zł . Mój brat poszedł do jednego ze sklepów specjalistycznych audio i przeprowadził wywiad w tej sprawie i uradowany przyniósł mi wiadomość z bananem na ustach - nie najgorsze ale za te pieniądze można dużo lepiej . A graja naprawdę super , chociaż w pokoju dedykowanym podniosłem półkę sporo wyżej . MOże sie tak zdarzyć że wstawisz u siebie zestaw TADA lub KONDO i przyjdzie do ciebie taki gostek który ma sprzet za 2 tys i powie że u niego jest nie gorzej . I co ?? Przecież podobne opinie sa na recenzjach z ostatniego Audio Show , Chłopcy zachwycają się głośnikami za 999 zł amnie sa w stanie powiedzieć o zestawach za miliony. Może w takim razie nie warto

- prawdę mówiąc nie bardzo wiem, co jaś chciał nam powiedzieć ?

excelvinyl winylmania blog szukaj

Excelu czy używasz korekcji tonów wysokich bądź niskich poprzez regulacje potencjometrem w wzmacniaczu ?

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Excelu czy używasz korekcji tonów wysokich bądź niskich poprzez regulacje potencjometrem w wzmacniaczu ?

oczywiście - pisałem już o tym - basy na 80%, wysokie na 100 %

excelvinyl winylmania blog szukaj

Panowie piszcie proszę w tym wątku o nowościach na winylu, bo się bajzel robi jak większości... Dzięki.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Panowie piszcie proszę w tym wątku o nowościach na winylu, bo się bajzel robi jak większości... Dzięki.

Wracamy do nowości , może nie super nowości ale vinyl ma najwyżej 2 miesiące .Takie płyty sporadycznie pojawiają się w naszych misyjnych mediach, nie mówiąc o nie-misyjnych, no może w audycjach dwóch nudnych

facetów.A granie całkiem sobie,jeśli ktoś lubi takie klimaty

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Soundgarden "Animal King". Będzie jakiś ulltra fan pack z winylem, cd, dvd, włosem Cornella i puszką po piwie Kima ale ja poczekam na regular vinyl edition :-D Krążą po necie jakieś kretyńskie recenzje, że to nie to samo, że to nie Badmotorfinger i takie tam brednie. Poniżej numer który mi podchodzi jak najbardziej.

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Z krajowego rynku - full analogowa realizacja T.L..v

Naprawde jak ktoś ich (Jego)lubi- to warto. W/g mnie jedno z lepszych tłoczeń krajowego materiału.Nie wnikam gdzie, ważne jak. Nie warto przepłacać za set multimedialny , Same 2LP dają satysfakcję za 64PLNy.

Z tym ,że set'y leżą a LP'y trzeba zamawiać.

Edytowane przez ricon

Z krajowego rynku - full analogowa realizacja T.L..v

Naprawde jak ktoś lubi warto. W/g mnie jedno z lepszych toczen krajowego materiału.Nie wnikam gdzie ważne jak. Nie warto przeplacać za set multimedialny , Same 2LP dają satysfakcję za 64PLNy.

a skąd wiesz, że full? nagrano analogowo, a jaka pewność, że po drodze coś nie majstrowano cyfrowo? ale fakt płyta brzmi wybornie ...

Edytowane przez Davis

W III PR byŁa długa dyskusja przy okazji wrocławskiego koncertu promocyjnego..Reszta w DVD z realizacji. Na cyfrę za dobrze brzmi.

Gram cały wieczor i nie mogę zastopować Lenia.

Mr Munio opowadał o wyposażeniu szopy" .Ile prawdy le PR ,Lucy Pher wie?

Grunt ze gra.

I tak kupujemy "pod ucho". Dla mnie bomba -krucafix.!(co powie Lucy Pher?)

Edytowane przez ricon

Soundgarden "Animal King"

"King Animal".

Soundgarden to jedna z moich ulubionych kapel w ogóle. Niestety ten album masakrycznie długo mi "wchodzi", słuchałem go kilkanaście razy i na razie nic mi nie podchodzi, brak melodii, brak riffów do zapamiętania. Albo... jest po prostu... słaby (oh no :-o).

Tego samego dnia wyszedł nowy krążek innej mojej ukochanej kapeli, Deftones. Siódmy w kolejności, drugi z nowym basistą. Płyta ma wszystko, czego oczekuję od mocnego grania. Świetne melodie, partie gitar, chłopaki po prostu pięknie napierdalają. Nie mogę doczekać się koncertu. Natomiast winyl ma wyjść dopiero grudzień/styczeń.

ale ja poczekam na regular vinyl edition :-D

ej ale ten "regular vinyl edition" to już wszędzie jest...

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Przepięknie wydany album Republiki , dobrej jakości okładka , płyty grube , na razie czeka na odsłuch. Może to będzie winylowy powrót do złotych lat 70/80 kiedy słuchało się polskiej muzyki zgodnie ze sloganem z tamtych lat " polsa młodzież słucha polskiej muzyki . A oferta robi się coraz ciekawsza - intryguje mnie również nowy T.Love i Maleńczuk który tak ładnie brzmiał na ostatnim Audio Show w pokoju Bodnar Audio.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nowy T.Love

Na pewno dobry granulat- nie ma "słyszalnego' podkladu. Cisza jest ciszą.Pytanie na jak długo .Po ilu muzyko- godzinąach da się uslyszeć : .....szuuuu...pyk ...szuuu..

Edytowane przez ricon

Na pewno dobry granulat- nie ma "słyszalnego' podkladu. Cisza jest ciszą.Pytanie na jak długo .Po ilu muzyko- godzinąach da się uslyszeć : .....szuuuu...pyk ...szuuu..

Wzrusza mnie te logo w Twoim zagłówku - ZRK to moja jedyna państwowa praca przez rok w 1979 r. O tym T.Love myślę pod wpływem Twojego wcześniejszego wpisu. A ile razy zdołamy taki winyl odsłuchać - wczoraj na imieniny sprawiłem sobie 10 różnych płyto -nośników , najbardziej nie mogę się doczekać Led Zeppelina a z grafika wychodzi że to dopiero sobota /niedziela .

Wzrusza mnie te logo w Twoim zagłówku - ZRK

Może takie wybralem czasowo bo wchodze w wiek próchna z obudów Arkony ,Calipso , Stolicy.:(

Stąd i teksty Muńka jakby się wpasowały w mój kalendarz. Choc nie sa w mojej estetyce literackiej z uwagi na "bluzgi" ale czymś musi przyciagnać mlodszy target. Jeśli nie myślą to formą przekazu.Grunt że płyta gra. Testowana na Nudzie z najróżniejszymi kombinacjami switchów -No , potrafi zadziwić ,że to Made for Polish

Edytowane przez ricon

Przepięknie wydany album Republiki , dobrej jakości okładka , płyty grube , na razie czeka na odsłuch. Może to będzie winylowy powrót do złotych lat 70/80 kiedy słuchało się polskiej muzyki zgodnie ze sloganem z tamtych lat " polsa młodzież słucha polskiej muzyki . A oferta robi się coraz ciekawsza - intryguje mnie również nowy T.Love i Maleńczuk który tak ładnie brzmiał na ostatnim Audio Show w pokoju Bodnar Audio.

Ta Republika to gatefold? Ma zwykłe kopertki białe czy zadrukowane? Chyba trzeba bezie zakupić jednak, mam już box Republiki, tę koncertówkę oddzielnie zakupiona, brakowało tylko winyla :-D

intryguje mnie również nowy T.Love i Maleńczuk który tak ładnie brzmiał na ostatnim Audio Show w pokoju Bodnar Audio.

Niewiem jak malenczuk,ale t.love jak dla mnie bardzo słabo brzmienie jakieś bez życia pudełkowate a wszyscy tak pieją z zachwytu niewiem może słuchają z jakimiś korektorami :) republika masakra już lepiej gra ale to nadal to nie to samo co dobre tłoczenia z epoki skusiłem się ale więcej już tego niezrobie dotyczy to polskich tłoczeń,apropo z Dead Can Dance już jestem zadowolony.

Ta Republika to gatefold? Ma zwykłe kopertki białe czy zadrukowane? Chyba trzeba bezie zakupić jednak, mam już box Republiki, tę koncertówkę oddzielnie zakupiona, brakowało tylko winyla :-D

Sorry , nie wiem co to gatefold . Koperty są chyba czarne z nadrukiem , płyty może uda się posłuchać dzisiaj , ale zawartość jej fajnie opisują koledzy Grzesia z Republiki . Był rok 2001 , zespól trochę koncertował miedzy innymi w Trójce , przygotowywał materiał na nowa płytę , powstawała muzyka , póżniej dopisane miały być teksty i nagle szok ... wszystko się urwało , zburzyło się ich życie . I tak po latach powstała ta płyta jakby zatrzymana w czasoprzestrzeni . Ja tylko moge być dumny ze Grzegorz budował dom dla swojej nowej rodziny w miejscowości gdzie mieszkam i nazwał ja swoim miejscem na świecie

Niewiem jak malenczuk,ale t.love jak dla mnie bardzo słabo brzmienie jakieś bez życia pudełkowate a wszyscy tak pieją z zachwytu niewiem może słuchają z jakimiś korektorami :) republika masakra już lepiej gra ale to nadal to nie to samo co dobre tłoczenia z epoki skusiłem się ale więcej już tego niezrobie dotyczy to polskich tłoczeń,apropo z Dead Can Dance już jestem zadowolony.

"Masakre" ciezko kupic z epoki, bo o ile wiem, wyszly tylko dwie wersje CD.

Moon

wszyscy tak pieją z zachwytu niewiem może słuchają z jakimiś korektorami :)

Zaliczam się też do tych co uważają, że "old is gold" gra ładnie i niestety nie słucham z żadnymi korektorami :D

Available for Pre-order. This item will be released on December 11, 2012.-info z USA ,zamówiłem jak przyleci to opiszę -chodzi o AC/DC

Edytowane przez slawekk
  • Pokaż nowe odpowiedzi