Skocz do zawartości
IGNORED

Nowości na winylu

Rekomendowane odpowiedzi

nowy R. rozpier...la :). Kapitalny album.

rozpier...la to nowy album Radio Moscow „Magical Dirt”

Kapitalny album. Słychać tu ukłon w kierunku Hendrixa, Zeppelinów, MC5.

Super realizacja, gdyby ktoś na przyszłość miał wątpliwości odnośnie wydań Alive Records, to możecie je odłożyć na później.

Skromne opakowanie, papierowa koperta, ale muzycznie cudo

ja też nie, wpadli w łapy przez przypadek.

To moja ich pierwsza płyta, a wydali już chyba z 5 -6

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Dominic2509

Nie lubię i nie umiem kupować na zagranicznych aukcjach czy sklepach :)

W zasadzie niczym się nie róźni od kupowania w polskich sklepach. Czasem nawet ceny są atrakcyjniesze.

W zasadzie niczym się nie róźni od kupowania w polskich sklepach. Czasem nawet ceny są atrakcyjniesze.

Tak ale trzeba mieć jakąś kartę master card albo paypal

Wejdź na stronę paypal i poczytaj

Nasz kolega DJoaza najwyraźniej zmierza do tego, aby ktoś z nas na ochotnika mu tę płytę pomógł zakupić albo sobie z nas jajka robi, to po prostu :). Napiszę tak. Wpłacasz mi kasę i Ci tę płytę kupię, wysłana będzie na Twój adres, ale ...nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za sprzedawcę itp., bo byłoby już za dużo dobroci na dziś :). Pewnie i na takie ułatwienie się nie zdecydujesz, ale przynajmniej nie musisz się martwić o rodzaj karty, o PayPal, o to, że z zagranicy, że cło, ze pstro :).

Pozdrowienia dla nałogowych winylo-zakupo-holików :).

Edytowane przez SVART

tak, pay pal bezpieczny, reklamacje rozpatrują i wspierają, ale nic nie robią za darmo. Kurs mają czasami gigantyczny, i to denerwujące, gdy kupiłeś płytę za 25 eur a każą Ci za nią zapłacić ok 130 zł...

Pozdrowienia dla nałogowych winylo-zakupo-holików :).

qrwa no! nałóg jakich mało.

Jedna nie dojdzie, a człowiek już następną licytuje.

Edytowane przez Dominic2509

to denerwujące, gdy kupiłeś płytę za 25 eur a każą Ci za nią zapłacić ok 130 zł...

Fakt. To smutne. Ja na szczęście rozliczam sie z nimi w euro.

Poza tym w niektórych (lub w wikszości) sklepów można płacić bezpośrednio z konta. Można dać upożnienie do pobrania jednorazowo lub na stałe. W końcu poto mamy SEPA, IBAN, BIC inne pierdoły. Można z tego skorzystać.

Nie mój klimat, ale inwencja winylowa więcej niż poraża :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

WHY OH WHY, WHY ME????

Curwa a tak się cieszyłem. Kupiłem w merlinie. Przyszła ładnie zapakowana.... Ktoś tego słuchał przede mną??? Szlag by trafił, o ile wzdłużnego skrecza nie słychać to te trzy kropki (mechaniczne uszkodzenie) przez kolejne trzy obroty wzbudzają moje wszystkie organy nerwopodobne. Co dalej? Jak to reklamować? Przecież to ewidentny faul.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tak, pay pal bezpieczny, reklamacje rozpatrują i wspierają, ale nic nie robią za darmo. Kurs mają czasami gigantyczny, i to denerwujące, gdy kupiłeś płytę za 25 eur a każą Ci za nią zapłacić ok 130 zł...

załóż sobie kartę w EUR, GBP albo/oraz USD i po krzyku.

ja tak zrobiłem - rewelacja.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Co dalej? Jak to reklamować? Przecież to ewidentny faul.....

Ja bym spróbował naprawić :). Zupełnie serio, to mam nadzieję, że mój egz. dojdzie w fantastycznym stanie. P.s. Do płyty dołączony jest kod do MP3?

Ja bym spróbował naprawić :). Zupełnie serio, to mam nadzieję, że mój egz. dojdzie w fantastycznym stanie. P.s. Do płyty dołączony jest kod do MP3?

Jak to naprawić? Patyczkiem?

Tak, jest kod MP3. Płyta brzmi dobrze. Myślę, że Twoja płyta będzie ok. Pech nie może dotykać każdego z nas.

Szanowni, winyl Royksopp faktycznie brzmi całkiem potężnie, pomimo sporadycznych trzasków i pstryków. Ale niestety część nakładu jest spartolona: np. egzemplarz który kupiłem w Saturnie miał jedną płytę uszczerbioną na krawędzi, dosłownie. Zwrot przyjęli bez problemu oczywiście, przy tym pan sprzedawca mnie poinformował że to ponoć dosyć częsty problem w przypadku tej płyty i nawet ponoć na forach w necie o tym pisali.

Drugi egzemplarz nabyłem w Music Cornerze w Krakowie, jest ok. Ale płyty nawet po umyciu mają trzaski i pyknięcia. Myślę, że jest to spowodowane masowością tłoczenia i ogólnie niechlujnością wydawcy. W ogólnie to jest to dobre wydanie, dobry papier i td. Dźwięk sam w sobie, zaznaczam, bardzo dobry i IMO warto tą płytę kupić bo muzyka jest fantastyczna.

Ale najlepiej sprawdzajcie swoje egzemplarze od razu w sklepie. Ostrzegam.

A'propos winylowego nalogu: od 2 lat planuje zakup nowego preampu phono. Zakup całym czas jest odkładany bo całą kasę wydaje na płyty ;) Ostatnio rozważam leczenie lub odwyk.

Zakup całym czas jest odkładany bo całą kasę wydaje na płyty ;) Ostatnio rozważam leczenie lub odwyk.

Mam tak samo i myślę, że z odwykiem będzie ciężko :). Na szczęście kupiłem gramiak i pre phono, ale za to nie mogę uzbierać na pre tradycyjne :). Za te kase na płyty na średniego Vitusa by starczyło pewnie :).

• Pokaż nowe odpowiedzi