Skocz do zawartości
IGNORED

Event horizon.

szybki Gonzo

Rekomendowane odpowiedzi

Cytuję z powyższego linku;

"Dlaczego dla początków naszych dziejów większość historycznych hipotez przeczy rzeczywistości? Dlaczego od ponad wieku lat usiłuje się wmówić wszystkim, że pochodzimy od małpy, nie dając najmniejszego dowodu? Dlaczego od wielu lat nie można znaleźć odpowiedzi na zasadnicze pytania dotyczące zarania naszej cywilizacji?

Dlatego, że o tym wszystkim decyduje garstka arogantów mających przemożny wpływ na światową naukę, politykę i media. Pomagają im w tym tysiące wykształconych kontynuatorów, którzy powielając stare dogmaty i dokładając czasem coś od siebie, baczą pilnie by nie wprowadzić nic nowego, co mogło by zachwiać istniejącym monopolem na "najprawdziwszą prawdę". Z nauki uczynili obowiązującą ideologię, by nie powiedzieć religię. Kontrolują wszystko. Używając wszelkich sposobów, tłamszą w zarodku inaczej myślących nie dopuszczając ich do głosu, wyśmiewając, niszcząc psychicznie, a nierzadko i fizycznie wyrzucając ich ze swego środowiska. To towarzystwo wzajemnej adoracji jest świadome, że prawda dla nich oznacza koniec. Koniec sławy, zaszczytów, tytułów, prestiżu, a przede wszystkim pieniędzy."

Jest to dla mnie niezwykle wiarygodne stwierdzenie, podane przy tym w najbardziej zrozumiałym języku, bez całej demagogi literackiej i obcojęzycznych sformułowań, oraz naukowego bełkotu.

Tylko mam zasadnicze pytanie - co w takim razie jest prawdą, a co tworzeniem się nowych trendów wyznaniowych rodem z New Age ?

Czy kolejna "sekta" nie chce przypadkiem wpływać na naszą psyche, usiłując nam wmówić te "oczywiste prawdy", "prostym językiem" abyśmy w nie uwierzyli ?

Uważam ze, każdy z nas tworzy swoją prawdę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nakręcili ufo że im zabrali filmy? ;)

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

nakręcili ufo że im zabrali filmy? ;)

Możliwe, choć również możliwe jest to, ze za bardzo "pajacowali" w skafandrach i NASA nie chcą się ośmieszyć zakazała upublicznienia filmu.

To że przejażdżka miliardera w kosmosie była sponsorowana z jego pieniędzy nie oznacza że instytucja rządowa ma ulegać podobnym zachcianką innych nadzianych.

Bardziej chyba chodzi o pozyskanie wiedzy niż pajacowanie i spełnianie podobnych zachcianek.

Nie do tego zostali powołani.

A teraz z innej "beczki" ;) bardziej "trzymającej" temat.

Chyba tu na bocznicy, w podobnych tematycznie tematach, doszukałem się stwierdzenia iż czwartym wymiarem, który nie jest dotychczas brany pod uwagę (chyba) jest gęstość ośrodka.

Dostrzegamy - wysokość, szerokość, głębokość, czas, zapominając, lub nie uwzględniając gęstości.

Nie wiem czy skojarzenie jest poprawne, ale ...

Ruch planet (wokół Słońca) po orbitach jest w pewien, bardzo skomplikowany sposób, ale uporządkowany.

Przedstawiony przeważnie w jakiejś płaszczyźnie.

Planety krążą wokół Słońca, ale ich ruch nie odbywa się we wszystkich możliwych elipsach wokół tej gwiazdy.

Bardziej w pewnej płaszczyźnie, gdzie jedna planeta względem drugiej przemieszcza się pod nieznacznym innym kątem po elipsie.

Coś na wzór pierścieni Saturna -

Ukryta Zawartość

Jaka wiec siła utrzymuje planety w takim obiegu wokół Słońca, że nie zmieniają one swoich elips, nie "spadają" na niższe poziomy względem osi Słońca ?

Tak tak, przyciąganie, grawitacja, siła odśrodkowa i inne czynniki biorę pod uwagę, ale ilość "okrążeń" ma na pewno wpływ na wzajemne usytuowanie się we wspólnym układzie.

hmmmm ....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja stawiam że chińczycy pierwsi będą eksplorowali kosmos,

ruscy już odpadają z gry nie mają na to środków

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

ruscy już odpadają z gry nie mają na to środków

Rosjanie maja duzo srodkow!! tylko by musieli je wydobyc i sprzedac.

Rosja w porownaniu z USA i Chinami wypadaja pod tym wzgledem najlepiej.Rosja jest samowystarczalna! -Chiny i USA sa uzaleznione od dostaw surowcow z innych panstw.

Rosjanie maja duzo srodkow!! tylko by musieli je wydobyc i sprzedac.

Rosja w porownaniu z USA i Chinami wypadaja pod tym wzgledem najlepiej.Rosja jest samowystarczalna! -Chiny i USA sa uzaleznione od dostaw surowcow z innych panstw.

do czasu jak skończy im się gaz ,,,

a swoją drogą po co tworzą coś takiego?

Ukryta Zawartość

dla mnie to oczywiste , szykują się do akcji "kontrolowanej liczby ludności" przeżyje ten kto zakupi szczepionkę....

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

A to ciekawe :

Wenus i zdjecia ...czegos

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Miałem wkleić tą informację w temacie założonym przez ARTON`a55, czyli o UFO, ale z racji ciężaru gatunkowego i wagi naukowej, zamieszczę w swoim temacie.

Otóż jestem w trakcie oglądania drugiego z 10-ciu odcinków prezentowanych na kanale SC Discovery Science.

Możliwe że tych odcinków jest więcej - nie wiem, ale poszukam.

Cały ich cykl poświęcony jest zagadnieniom otaczającego nas Świata i Wszechświata, oraz prezentowanych przez naukowców teorii.

Narratorem we wszystkich częściach jest Morgan Freeman, a całość, mimo że z udziałem naukowców, zaprezentowana jest w dość przystępny dla laika sposób.

Pod linkiem krótka reklama dla jednego z odcinków (nie jestem udziałowcem, ani przedstawicielem TV kablowej UPC)

Ukryta Zawartość

Zachęcam bardzo do poszukania i zapoznania się z pełnym materiałem, zwłaszcza że ostatnie badania i odkrycia, oraz najnowsze teorie prezentowane w tym materiale wnoszą na tyle dużo, dla zrozumienia i rozwiązania tych najważniejszych dla nas i naukowców zjawisk, ze warto się z nim zapoznać.

Ja dostałem ten materiał dzięki uprzejmości znajomego, który nagrywał kolejne filmy na dysk firmowego dekodera.

Może poprzez zapoznanie się z tymi materiałami i my będziemy mogli postawić własne teorie, pomagając naukowcom ?

hahaha, znalazłem i na YT

Ukryta Zawartość

Przyjemnego oglądania.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Przyjemnego oglądania.

mocno naciągane wersje...zakładamy że coś wystąpiło i po tym, traktujemy to założenie jako odniesienie do wprowadzenia twierdzeń. Nic nie jest wiadome, ale przypuszczenia stają się tezą przechodzącą transformację stając się twierdzeniem.

Teoria wielkiego wybuchu służy za podstawę do kolejnych teorii, które służą za podstawę do badań. Dziecinada.

przykład tego jak mają się teorie "poparte" badaniami

http://nt.interia.pl/gadzety/news/doczekamy-sie-nowej-teorii-powstawania-planet,1776064

A to ciekawe :

Wenus i zdjecia ...czegos

Ukryta Zawartość

Ktoś mógłby wytłumaczyć o co chodzi?

Ukryta Zawartość

Nie.

Swoją drogą założenie, że tylko warunki zbliżone do ziemskich są jedyne w których może powstać życie jest żałosne

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Komentarze są zaje....e ;)

Np:

Noel: Stary kawał (z lat 60-tych): "Panie majster, ruskie polecieli w kosmos. Majster na to:"Wszystkie ??? ". Odpowiedź : "Nie". Majster na to: "To co mi będziesz dupę zawracał !" Więc to chyba tamci co wtedy polecieli.

mocno naciągane wersje...zakładamy że coś wystąpiło i po tym, traktujemy to założenie jako odniesienie do wprowadzenia twierdzeń. Nic nie jest wiadome, ale przypuszczenia stają się tezą przechodzącą transformację stając się twierdzeniem.

Teoria wielkiego wybuchu służy za podstawę do kolejnych teorii, które służą za podstawę do badań. Dziecinada.

przykład tego jak mają się teorie "poparte" badaniami

Ukryta Zawartość

tak samo dziecinne jak trakowanie poczatku opisanego w bajce typu pismo swiente.

Ukryta Zawartość

no i już wiadomo o co chodzi z tymi zdjęciami :)

na pewno fascynują się nimi łapacze okazji z przeceny i namiętni oglądacze seriali

Jak pewnych rzeczy nie potrafisz zrozumieć, to bądź uprzejmy nie zaśmiecać tego tematu.

Pisz w swoim.

To samo tyczy się pozostałych kolegów.

Jak macie zamiar tylko nabijać sobie posty, to sobie darujcie.

To nie jest temat dla żałosnych obrońców "jedynie słusznej religii".

Jak macie zamiar tylko nabijać sobie posty, to sobie darujcie.

To nie jest temat dla żałosnych obrońców "jedynie słusznej religii".>>>w swoim mnie zbanował za nieprawomyslnosc.Tak majom obroncy wolnosci.

w swoim mnie zbanował za nieprawomyslnosc.Tak majom obroncy wolnosci.

:-) mnie też mocno "przestraszył", jak chlapnąłem mało popularny tekst.

Łune są takie, że we wszystkim palec boży widzom, nawet w du.... żo by pisać.

sprowadzilem twoje wywody do wlasciwego poziomu zeby potem mozna było tylko oczekiwac tysiecy kwiatow zakwitajacych na łace.Jak na razie to ....pierdolenie.

trzeba najpierw umiec umiescic sie w przestrzeni.... zeby zaczac droge.

nie obiecuj sobie za wiele .Nie bede wnioskowal o powolanie komisji sejmowej.

Gość

(Konto usunięte)

sprowadzilem twoje wywody do wlasciwego poziomu zeby potem mozna było tylko oczekiwac tysiecy kwiatow zakwitajacych na łace.Jak na razie to ....pierdolenie.

trzeba najpierw umiec umiescic sie w przestrzeni.... zeby zaczac droge.

nie obiecuj sobie za wiele .Nie bede wnioskowal o powolanie komisji sejmowej.

nie mam za złe tego, że jesteś taki jaki widać, że używasz wulgarności żeby się zaprezentować, lecz wulgarność nie wnosi treści poznawczych i taki jest twój problem, że używasz wulgarności bez zrozumienia czym to jest.

Bądź sobie jaki chcesz, rób jak chcesz, ty sam masz z tego to co masz. Ja nie mam powodów by być wulgarnym, stawać komuś naprzeciw z zamiarem konfrontacji i emanować do kogoś agresją. To ty wybrałeś sobie taki sposób bycia. Jeżeli uznałeś, że tak ma wyglądać twoje umieszczenie w przestrzeni, że tak chcesz zacząć swoją drogę, to twój wybór.

Ukryta Zawartość

najciekawsze od 25min

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

hahaha, ja jeszcze do tego odcinka nie dotarłem, ale wkrótce go obejrzę.

Na razie oglądałem;

- Czy jest więcej niż trzy wymiary ?,

- Światy równoległe,

- Czy możemy żyć wiecznie,

- Szybciej od światła,

- Czy czas istnieje naprawdę ?

Tych filmów nie można oglądać tak "po łepku".

Niektóre sekwencje nawet kilka razu należy obejrzeć, aby zrozumieć sens wypowiedzi tych naukowców, zwłaszcza że to nie są proste sprawy, a użyte terminy wykraczają daleko poza poziom szkół wyższych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.