Skocz do zawartości
IGNORED

W pogoni za dobrym stereo...

bartleby

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem A1 i 805 skoro to jest dobre stereo to chyba nikt nie słuchał dobrego zestawu. Dajcie na wstrzymanie. ja bym powiedział ze gra to tak ze przy prasowaniu lub pod prysznicem można tego słuchać.

jak na amplituner <2 tys zl gra to fajnie w stereo (zwlaszcza 803 ktora kosztuje ca 1500zl). podaj przyklady lepszych klockow 5.1/7.1 w tej cenie

jak na amplituner <2 tys zl gra to fajnie w stereo (zwlaszcza 803 ktora kosztuje ca 1500zl). podaj przyklady lepszych klockow 5.1/7.1 w tej cenie

Czy to tak ciężko zrozumieć ze to nie gra fajnie!!! W tej cenie porostu nie słucha się stereo. Co wy w ogóle rozumiecie przez odsłuch stereo. Potraficie usiąść przed kolumnami i cieszyć sie scena,stopa basowa,detalicznością, przez kilka godzin. Czy raczej puszczacie muzykę tańczycie,sprzątacie,siedzicie przy kompie i denerwujecie sąsiadów bassem rodem z samochodu. Tama powinien brzmieć " Przyzwoite słuchanie muzyki w przeróżnych warunkach"

Czy to tak ciężko zrozumieć ze to nie gra fajnie!!!

Subiektywna ocena, do której każdy ma niezbywalne prawo. Ale nie znaczy automatycznie, że jest to prawda objawiona.

W tej cenie porostu nie słucha się stereo.

Powtórzę za wielkim filozofem połowy XX wieku, Jean Paul Sartre: co znaczy słowo SIĘ?

Co wy w ogóle rozumiecie przez odsłuch stereo.

A co to jest? Szpan za >50000 zł za klocek?

P.S. Jak wiesz ja nie jestem stereofoniczny, jestem wielokanałowy. To, co napisałem to tylko takie luźne refleksje natury ogólnej. Nie sposób bowiem zgodzić się z Twoim tokiem myślenia.

Z góry mówię, że nie umiem za bardzo o tym pisać. Mam też dość specyficzne ucho kaleczone latami przez tubowe wysokotonowce tonsila, to skutkuje wiecznym niedoborem wysokich tonów w prawie wszystkim, czego słucham.

Z 435 jest więcej muzyki w pomieszczeniu, bardziej je wypełnia. Od razu po włączeniu słychać, że gra inaczej od 255, słychać więcej szczegółów w górze pasma, ale nie są ostre i kaleczące. Wokale na moje ucho wierniejsze i słyszalne bardzo wyraźnie. Wokale słyszałem ostatnio na innych dość drogich "sprzętach" bardzo niefajne, pudełkowe i jakieś takie w oddali, tu są bardzo fajne, czyste i wyraźne. Sporo w tym pewnie zasługi średniotonowców w jbl. Już dawno obiecałem sobie, że kolumn bez średniotonowców więcej nie kupię. To bez wątpienia zasługa skrzywionego ucha...

Bas w 435 jest mniej "ciągnący", jest szybszy i mniej chaotyczny. Można odnieść wrażenie że jest go trochę mniej, ale to przez to, że się nie rozłazi. Oczywiście jak ktoś lubi, można go podbić i przypier...

To są moje spostrzeżenia ze słuchania muzyki w stereo bez subwoofera, jak jest w konfigu wielokanałowym i z subem nie wiem.

Mam teraz przed sobą prawie nowego 255 i 4-5 letniego 435 z lekko pokiereszowaną facjatą, dopiero dziś ostatecznie zdecydowałem, co z nimi zrobię. 255 nowoczesny design znacznie bardziej mi pasuje do reszty sprzętów, dekodery HD, hdmi, itp. 435 nawet nie puszcza menu osd po componencie, musiałem gdzieś wykopać kabelek svideo, ma DD i DTS i to wszystko.

W poniedziałek 435 jedzie do serwisu na kosmetykę facjaty (chcę idealny) a 255 idzie na auckję.

Uważam, że żadne systemy 5.1, 6.1 7.1 i inne cuda nie zastąpią oglądania filmów w stereo ale naprawdę dobrym stereo na dobrych kolumnach, z porządną scena i detalami.

He He tak sobie wmawiaj. Największe zastrzeżenie co do systemu stereo w kinie domowym to brak prawdziwego wykopu z tyłu sceny. Coś niby słychać ale to nie to.

Rumburak80, nikt nie porównuje, rozmawiamy po prostu o różnicach.

Reaper, uważam, że nie masz racji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.