Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Bez urazy Marcin , ale system Tomka gra wyśmienicie , miałem okazję posłuchać i naprawdę nie ma się czego wstydzić .

Wiesz ile razy ja to słyszałem? Tysiące. Wiesz jak było na prawdę? Wolałbym w MPO popracować, przynajmniej jakaś gotówka by mi wpadła. I też się dziwiłem kiedyś, jak można ze zdjęcia ocenić dany zestaw - można. Wystarczy nabrać doświadczenia. Ot co.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Nie za bardzo rozumiem o co chodzi w powyższym wpisie... Zarówno jak chodzi o pracę w MPO jak i ocenę brzmienia ze zdjęć...

Edytowane przez tomkly
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Wiesz ile razy ja to słyszałem? Tysiące. Wiesz jak było na prawdę? Wolałbym w MPO popracować, przynajmniej jakaś gotówka by mi wpadła. I też się dziwiłem kiedyś, jak można ze zdjęcia ocenić dany zestaw - można. Wystarczy nabrać doświadczenia. Ot co.

No, no ...czyli Stasiop z You Tubem to mały pikuś przy Tobie ;)

Gratuluję " OCZOSŁUCHU" ;))

post-59766-0-92503600-1440699481_thumb.jpg

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

No właśnie... Ale koledzy w zasadzie nic innego nie robią, jak od pewnego czasu oceniają brzmienie Harpii wyłącznie na podstawie co chwila wklejanego przy dowolnej okazji zdjęcia;-)

Nie za bardzo rozumiem o co chodzi w powyższym wpisie...

Cóż,

Neo wsiadł już do Jambo...;)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Macie racje, lepiej być oszołomem dzisiaj, bo dzięki temu jest się bardziej zrozumiałym dla ogółu :)

Tomkly, masz najlepszy zestaw na świecie! Teraz mnie zrozumiałeś? Dobrze, dobrze, to nie Twoja wina - to ja myślę na innych poziomach świadomości :) Tomkly! Klasa!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

A czy ja mówię, że mam najlepszy?????? Lepszy mają Sly, Jarek, Mariusz i pewnie kilkudziesięciu jeszcze innych userów;-) Dalej nie za bardzo wiem co wywołuje u Ciebie taką frustrację??? Skromny ARC oraz metalowe przetworniki w Harpii? Przecież jak to taki słaby system to co najwyżej uśmiech politowania powinien się pojawić na Twojej twarzy a tu taka eksplozja emocji;-)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

No właśnie... Ale koledzy w zasadzie nic innego nie robią, jak od pewnego czasu oceniają brzmienie Harpii wyłącznie na podstawie co chwila wklejanego przy dowolnej okazji zdjęcia;-)

Ciekawe jak rodzaj worka foliowego wpływa na dźwięk hienda ..:)

Napisze ktoś ?

PS.

Panowie z W-wy , niestety , ale taki poziom prezentujecie ostatnio...poddaję to do przemyślenia...

post-59766-0-83284100-1440700103_thumb.jpg

Edytowane przez Diogenes
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ciekawe jak rodzaj worka foliowego wpływa na dźwięk hienda ..:)

Gdyby to było z folii aluminiowej można by mówić o izolacji od zewnętrznego pola EM...

A z tego materiału to raczej hodowla grzyba w środku;-) Choć jakby dobrze się wsłuchać, to pewnie będzie różnica jak puszka leży bezpośrednio na podłodze a jak w folii;-) Przy czym jako podpórkę lepiej stosować drewienka Cardasa.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Słyszałem,że najlepszy hi end co cewki waxoil !

Ma to jeden jedyny audiofil na świecie. :)

Absolutnie nowatorska technika.

Nawet producent tej cewki nic o tym nie wie.

Odkrył to audiofil :)

Edytowane przez HarpiaAcoustics

Macie racje,

Niestety tak. To potwierdza założony przez Ciebie ostatnim czasem wątek i sposób jego prowadzenia.

I jeszcze wypowiedzi "tuzów", że do Całościowego ocenienia poziomu systemu wystarczy posłuchać kwartet smyczkowy...

Trzeba to zgłosić Czechom. Pewnie wznowią produkcję.

Był taki odcinek z wciąganiem fortepianu...:D

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Tomkly, zdecyduj się, bo jak jest krytyka jest źle, jak jest chwalenie też jest źle - wiesz, jak przekupka na bazarze - nie masz własnego zdania? Nie wstydź się! Napisz, że nawet u Elba tak nie gra! :)

Tomkly, zapomniałem dodać, a ten przedpokój, to mierzony był? Wiesz, bo akustyka najważniejsza :)

Diogenes, masz rację, najlepsza to ta z jakiegoś audiofilskiego komponentu. Piotrek to chyba jednak z lampek brał :) Ale gra ta folia wyśmienicie!

technologia o przełom XIX I XX wieku)

??? Napisz dlaczego.

cena kosmologiczna)

Biorąc pod uwagę jak grają markowe kable z drugiej ręki za 50% ceny to wciąż okazja.

Sułków już słuchałem

Nie całkiem. Jeśli pożyczyłeś od Maćka, to miał on wtedy sieciówki z bolcami z mosiądzu, tych z bolcami miedzianymi nie maiłeś w ręku. Poza tym rzecz najważniejsza w sieciówkach Sulek - do dyspozycji Maćka oddałem tylko sieciówki "prawe". A urządzenia mogą mieć, woleć fazę również po lewej stronie. Należy to ustalić przed testem. Gdybyś miał do dyspozycji jedne i drugie tzn. "prawe" i "lewe" sprawa oceny byłaby bardziej jednoznaczna.
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Tomkly, zdecyduj się, bo jak jest krytyka jest źle, jak jest chwalenie też jest źle - wiesz, jak przekupka na bazarze - nie masz własnego zdania? Nie wstydź się! Napisz, że nawet u Elba tak nie gra! :)

Tomkly, zapomniałem dodać, a ten przedpokój, to mierzony był? Wiesz, bo akustyka najważniejsza :)

Diogenes, masz rację, najlepsza to ta z jakiegoś audiofilskiego komponentu. Piotrek to chyba jednak z lampek brał :) Ale gra ta folia wyśmienicie!

To może mi Piotrek kawałek folii odetnie , założę sobie do moich wysokotonowych ;)

Po takim " przeszczepie " to dopiero będę kumpel .

To będzie prawie jak relikwia , taka folia :)

A pomiary to najlepiej robić w miejscu odsłuchu , a nie w przedpokoju ...;))

...oddałem tylko sieciówki "prawe". A urządzenia mogą mieć, woleć fazę również po lewej stronie. Należy to ustalić przed testem. Gdybyś miał do dyspozycji jedne i drugie tzn. "prawe" i "lewe" sprawa oceny byłaby bardziej jednoznaczna.

Ze jak ?

To gniazdko Schuko nie wystarczy ?

----------------------------------------------------

Ze jak ?

Idąc za ciosem pasowało by jeszcze zrobić dwie wersje sieciówek z kierunkowości kabli w drugą stronę ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Może kolega z Hameryki albo Japonii...?

To Sulek juz za granicami naszej Polszy walczy ?

----------------------------------------------------

Poczytaj tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Czyli te gluty stroją już w fabryce ;)?

To już Reference ....

Oj, Staruszku...

A jakość wykonania to jakby faktycznie jakaś napruta rumem i trawą gruba Murzynka w domu kleiła ...

Manipulujesz-pokaz całość bo tu wygląda tak jakbyś trumnę otworzył tzn. nic z tej foty nie wywnioskujesz.

Skąd wiesz,ze to reference?

??? Napisz dlaczego.Biorąc pod uwagę jak grają markowe kable z drugiej ręki za 50% ceny to wciąż okazja.Nie całkiem. Jeśli pożyczyłeś od Maćka, to miał on wtedy sieciówki z bolcami z mosiądzu, tych z bolcami miedzianymi nie maiłeś w ręku. Poza tym rzecz najważniejsza w sieciówkach Sulek - do dyspozycji Maćka oddałem tylko sieciówki "prawe". A urządzenia mogą mieć, woleć fazę również po lewej stronie. Należy to ustalić przed testem. Gdybyś miał do dyspozycji jedne i drugie tzn. "prawe" i "lewe" sprawa oceny byłaby bardziej jednoznaczna.

Te "prawe" i "lewe" to jakaś nowa normalizacja jest ??? Coraz ciekawiej :)))

Poczytaj tu:

Ukryta Zawartość

Masz streszczenie recenzji Piotra, bardzo go szanuję ale jak by miał od wierszówki to już byłby obrzydliwie bogaty ;)

Te "prawe" i "lewe" to jakaś nowa normalizacja jest ??? Coraz ciekawiej :)))

Sparton Ty nie filozuj ;)

Manipulujesz-pokaz całość bo tu wygląda tak jakbyś trumnę otworzył tzn. nic z tej foty nie wywnioskujesz.

Skąd wiesz,ze to reference?

Skąd Piotrze wiesz że kooperują z producentem trumien? ;)

Ukryta Zawartość

Idąc za ciosem pasowało by jeszcze zrobić dwie wersje sieciówek z kierunkowości kabli w drugą stronę ;)

I jeszcze z odzyskiem dwustronnym , razem 10% :)))

I miał rację - bo to mało hajendowa marka jest :)

Jak lampy?

Jakby to napisać.... są Twoje :)

Dane do przelewu bankowego wysłać na priv.? :)

I jeszcze z odzyskiem dwustronnym , razem 10% :)))

Pała z liczenia razem 20% tylko trzeba szybko przepinać tak ze licząc zużytą energię na przepinanie to -90%

Tyle lat jesteście Panowie na forum i dalej dajecie się Pietrkowi podpuszczać...tak łatwo?

;)

Cicho bąć)

• Pokaż nowe odpowiedzi