Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Możesz Waść nie naganiać?

Piotrek, Twoim zdaniem każdy inny użytkownik który coś poleca to naganiacz?? Jakim słowem w takim razie określisz siebie, w relacji choćby do marki TA... Rozumiem, Tobie i Szymonowi wolno więcej niż innym... Dziękuję, więcej pytań nie mam. Kolega Jafi jest dystrybutorem, oznaczonym jako branża i do jasnej cholery ma święte prawo wskazywać na pozytywne recenzje produktów które ma w ofercie.

A ten jest taki, jak każdy widzi.

Święty i nieskalany... Prawdziwa referencja w wyznaczaniu zasad etycznego postępowania;-)

Edytowane przez tomkly

Drogi Panie -

nie pasuje pańskie sformułowanie o makaronie do formy pańskiego posta. Jeśli przejawiamy szacunek do siebie, to nie używamy kolokwializmów.

Nie pierwszy raz prowokujesz Pan mnie do oddania riposty. Pozwoliłem sobie i Pana sprowokować. Merytorycznie nie masz Pan niestety nic do dodania. A taki tuz wiedzy o audio zdawałoby się.Duży błąd, który świadczy o pańskich cechach charakteru. A ten jest taki, jak każdy widzi.

Pan Jafi tylko snuć dość błędne przypuszczenia potrafi

O w mordę nie mogę chyba jest branzystą.....psychologiem.

Piotrek, Twoim zdaniem każdy inny użytkownik który coś poleca to naganiacz?? Jakim słowem w takim razie określisz siebie, w relacji choćby do marki TA... Rozumiem, Tobie i Szymonowi wolno więcej niż innym... Dziękuję, więcej pytań nie mam. Kolega Jafi jest dystrybutorem, oznaczonym jako branża i do jasnej cholery ma święte prawo wskazywać na pozytywne recenzje produktów które ma w ofercie.

Pytałem wierszem o konkret tego Pana,a on robi ze mnie bezwzględnego w audio tumana.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Pytałem wierszem o konkret tego Pana,a on robi ze mnie bezwzględnego w audio tumana.

Pan nie robi z Ciebie tumana, tylko widocznie nie podziela Twojego poczucia humoru...

To która sieciówka jest lepsza? Ta znad Morza czy z Krakowa? Przyślijcie obie do Piotrka to sprawdzimy. Ale pamiętajcie o wersjach do lampy.

Edytowane przez arek67

U mnie grało z mcintoshem pre 500 cd mcintosh 1000 i monobloki na gm70.

Mieliśmy dwa rca Pana Sułkai dwie sieciówki Pana Sułka

Po wypięciu transparenta w brzmieniu była inna szkółka

Kable Pana Sułka u mnie się mimo chęci nie sprawdziły

Na długi ich odsłuch naprawdę nie mielismy już siły

Aby krótko i trafnie opisać u mnie prezentację całą

Powiem,ze w brzmieniu wszystkiego mi brakowało.

Teraz proszę Pana Jafi niechaj pokaże co potrafi

Liczę,że bez wahania powie co miał do podpinania

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

To która sieciówka jest lepsza?

Nie znam sieciówki p. Sułka, też chciałbym przesłuchać. Przy czym to będą całkowite przeciwieństwa, bo Sulek jest miedziany i z tego co wywnioskowałem z wierszy Piotra trochę homogenizuje ale i filtruje dźwięk z detali, natomiast Verictum to całkowite przeciwieństwo. Poziom rozdzielczości w całym paśmie na poziomie średnicy i wysokich w Epiphany X.3, natomiast zdecydowanie lepsza artykulacja i kontrola basu. Epiphany ma większe szanse w chłodniejszych systemach, które dociepli, z kolei Verictum to żelazna dyscyplina w całym paśmie. Fantastycznie napędza Mc Intosha C1000 jak i CD ARC.

Przepraszam najmocniej;-)

Wiem,ze i tak mnie lubisz)

Cholera jasna ,psia jego mać............czy Pan Jafi poszedł juz spać?

Edytowane przez stary audiofil

brzmieniu wszystkiego mi brakowało

Wskazuje to, na nie dość doskonały dobór materiałów.

Nie jest tak łatwo wykonać kabel, który pokona światową referencję.

Kabel, to nie wzmacniacz, to znacznie bardziej skomplikowany ustrój, stąd ciągle te same kable przez wiele już lat utrzymują pozycję w zakresie swych indywidualnych preferencji konstrukcyjnych i tego nikt nie zmieni, ot tak sobie, to po prostu jest niemożliwe.

Natomiast w technice transmisji są pułapki, w które wpadają zarówno konstruktorzy jak i recenzenci, oczywiście i audiofile, szczególnie wyczynowi.

W sumie to chyba tak;-)

W ogóle mało jest na forum osób, których nie lubię...

To pożycz sobie Sułka a potem napisz czy go lubisz.

On skubaniutki musi gdzieś tu na forum być-moja intuicja mi to mówi.

Teraz proszę Pana Jafi niechaj pokaże co potrafi

Korespondencyjnie odpowiedzieć jak grają kable? Sulek? Nie potrafię....

Nie piszę się również na testy u szanownego. Nie zwykłem grać znaczonymi kartami.

Myślę, że obejdzie się bez Pana SA, bo jego opinie nie obowiązują w audio.

Jednocześnie zapraszam do merytorycznej dyskusji o koncepcji Sulek Audio, bo ta jest innowatorska i nie do podrobienia.

Wskazuje to, na nie dość doskonały dobór materiałów.

Nie jest tak łatwo wykonać kabel, który pokona światową referencję.

Kabel, to nie wzmacniacz, to znacznie bardziej skomplikowany ustrój, stąd ciągle te same kable przez wiele już lat utrzymują pozycję w zakresie swych indywidualnych preferencji konstrukcyjnych i tego nikt nie zmieni, ot tak sobie, to po prostu jest niemożliwe.

Natomiast w technice transmisji są pułapki, w które wpadają zarówno konstruktorzy jak i recenzenci, oczywiście i audiofile, szczególnie wyczynowi.

Prosze Pana jestem pasjonat i jeszcze amator

Na długi ich odsłuch naprawdę nie mielismy już siły

Fantastyczny kabel powinien tak pracować, grać, że nie można oderwać się od systemu i przestać słuchać, ma się nieodpartą potrzebę przesłuchania sporej ilości swego ulubionego materiału muzycznego, to oczywiste.

W takim przypadku mowy nie ma o rodzaju pułapki czy omyłce w ocenie przewodu.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

To pożycz sobie Sułka a potem napisz czy go lubisz.

Pożyczę i rzetelnie opiszę. Bez żadnych uprzedzeń oraz sugestii. Sądzę, że u mnie w systemie mogą się te kable sprawdzić, odrobina docieplenia i homogenizacji mu nie zaszkodzi. Mam w zasadzie cały tor okablowany srebrem więc odrobina miedzi nie zaszkodzi.

amator

Cały dzień spędzam dziś przy komputerze, po prostu chciałem napisać post na temat, bardzo proszę o wybaczenie, że odniosłem się akurat do postu Szanownego Pana.

Swoją drogą interesowała mnie niezależna recenzja tych kabli Pana Sułka.

Korespondencyjnie odpowiedzieć jak grają kable? Sulek? Nie potrafię....

Nie piszę się również na testy u szanownego. Nie zwykłem grać znaczonymi kartami.

Myślę, że obejdzie się bez Pana SA, bo jego opinie nie obowiązują w audio.

Jednocześnie zapraszam do merytorycznej dyskusji o koncepcji Sulek Audio, bo ta jest innowatorska i nie do podrobienia.

Ale bajki.

Do czego Pan usilnie usiłuje ludzi przekonać?poproszę o wyjaśnienie

Proszę podac cenę kabli,aby się nam dobrze spało...........bo bajek mamy tu za mało

Tu nie potrzeba zadnej koncepcji wdrazać,wystarczy ten kabel zasilający do swego systemu podłączyć i ...........wszystko jasne

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

interesowała mnie niezależna recenzja

A co to jest dla Ciebie niezależna recenzja? Kogo dokładniej:

1. Maszy

2. Piotra Ryki

3. Starego Audiofila

4. ........................... - podstaw właściwe.

Każdy może mieć inne spostrzeżenia, bo i systemy inne. Masza bardzo je chwali, a chłop zna się na audio jak mało kto w tym kraju...

szczególnie wyczynowi.

Tu miałem na myśli audiofili na prawdę "wyczynowych", proszę nie zniekształcać interpretacją mojej intencji.

Pożyczę i rzetelnie opiszę. Bez żadnych uprzedzeń oraz sugestii. Sądzę, że u mnie w systemie mogą się te kable sprawdzić, odrobina docieplenia i homogenizacji mu nie zaszkodzi. Mam w zasadzie cały tor okablowany srebrem więc odrobina miedzi nie zaszkodzi.

Jak masz jazgot to może go uspokoić,a nawet złagodzić.

Natomiast jak go nie masz to bedziesz rozczarowany(nie oczarowany).............bo czar muzyki pryśnie.

Ale fajowy watek się zrobił,aź mi dech w piersi zapiera!!

Prawie wszyscy mnie lubią,jest dyskusja,nie ma punktów karnych..........jestem w szoku.DZIEKUJE MODERACJO KOCHANA.

3. Starego Audiofila

Bardzo proszę, dla mnie informacja, którą przekazał Kolega Stary Audiofil jest pełna treści i wiedzy, gdyż od piętnastu lat nie zajmuję się niczym innym od rana do wieczora jak zagadnieniami transmisji w metalach na potrzeby hi end audio, czasem równolegle też oczywiście i innymi rzeczami jak obecnie PC-audio.

To jest Kolego taki bonus, że wszyscy czytają, niby to samo, lecz rozumieją z treści zupełnie inne rzeczy i wartości.

Jeśli Kolega Stary Audiofil posiada wrażliwość która dla mnie jest jasna z jakiego poziomu pochodzi, to jedno zdanie opisowe takiej osoby, posiada wartość daleko wybiegającą poza to, co przekazałaby tu cała gromada "wyczynowców", zawodowych recenzentów, którzy mogą być stronniczy i nie można im ufać, oraz cała masa osób które dopiero stawiają pierwsze kroki w tej dziedzinie.

Ale fajowy watek się zrobił,aź mi dech w piersi zapiera!!

Miło, że piszesz wierszykiem. Łagodzi obyczaje:)

Druga strona Twojego pisarstwa to nieobiektywna ocena , do której nie chcesz się odnieść. Powtarzam - mam coś, co wykracza poza zwykłe ramy odniesień.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Jak masz jazgot to może go uspokoić,a nawet złagodzić.

Jazgot może nie, ale trochę ostrości momentami się pojawia. To wynika z niefortunnego zestawienia AZ Absolute na listwie a później X.3 na CD... Dopiero w Krakowie u Darka i Grześka na to razem wpadliśmy... Ale nie wyobrażam sobie na listwie innego kabla, czyli pozostaje wymiana EG. Czekam na gotowego Verictum, prototyp zrobił mi nieprawdopodobny porządek w całym paśmie, a zwłaszcza na basie, który jest zdecydowanie słabością X.3.

Każdy może mieć inne spostrzeżenia

Oczywiście, lecz proszę również być pewny, że istnieją pewne słowa klucze, dokładnie takim posłużył się Kolega Stary Audiofil, gdyby posłużył się opisem szczegółowym, opisując po kolei wybrane przez siebie aspekty w dźwięku, nie byłoby mojej takiej reakcji, użył jednego sformułowania, które oddaje sedno, a mojej skromnej osobie, jest dane wiedzieć w hi end, a w szczególności na polu przewodzenia, co się z czego bierze na obrazie muzycznym, czy efekcie pracy kabla, w zależności od wszelkich właściwości techniki użytej do budowy przewodu, każdego przewodu dodam, w każdym miejscu systemu, również wewnątrz urządzeń.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

pewnie spia albo sa na wakacjach

Mnie się podoba, że znów rozmawiamy o kablach;-) Mam Silencable Symphony o który mnie kiedyś pytałeś. Ale szczerze mówiąc, robi z dźwiękiem mniej więcej to samo, co Piotrek napisał o Sulku. Nawet na jaskrawym preampie pogubił mi masę szczegółów...

pogubił mi masę szczegółów..

Zawsze przekazuje Szanownym Kolegom, żeby zechcieli zwracać większą uwagę na dokładność kabla, tylko taki może być uznany za satysfakcjonujący, uzyskanie wysokiej precyzji w kablu AC jest dość trudne, stąd moja propozycja, aby uznać tą wartość za priorytet, a pozostałe wartości spróbować pozyskać z innych niejako miejsc w systemie.

dokładnie takim posłużył się Kolega Stary Audiofil

SA nie miał możliwości obiektywnej oceny - powtórzę to raz jeszcze.

Miał do dyspozycji tylko kable "prawe" i żadnego "lewego". W ten sposób nie można ocenić sieciówek Sulek. Przecież jego elektronika może chcieć grać zarówno po lewej, jak i po prawej stronie. Nieobjektywne.

Miło, że piszesz wierszykiem. Łagodzi obyczaje:)

Druga strona Twojego pisarstwa to nieobiektywna ocena , do której nie chcesz się odnieść. Powtarzam - mam coś, co wykracza poza zwykłe ramy odniesień.

Zapraszam oficjalnie Pana Jafi do siebie.

Będzie grało jak w piekle,albo jak w niebie.

Gdy granie z transparenta będzie gorsze niż z Sułka

To pomyślę sobie że Sulek to wysoka jest półka

Natomiast gdy podłączenie Sułków granie na minus zmieni

To powiem Panu Jafi,że już oglądałem film Łowcy Jeleni

• Pokaż nowe odpowiedzi