Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

a wiesz co to sarkazm ?

Wiem tylko pytam sie ?:))jak wypadly ogledziny,:)

Jak widac niektórzy zamiast wydac na jakąs markową oryginaln ą rzecz wolą kupic ordynarny szajs :) ich pieniądze. Jeszcze tylko dokupic kable Acrolinka od chinczyka z ebaya z parę dolców i hi end :)

A co to jest ten acrolink ,ladny przebieraniec furukawy?:))

i po co gadac o jakis tam szajsach?:))

nie kumam

ludzie wydaja na podrobki ladnie wygladajace 45 euro a za 45 euro mozna juz kupic calkiem niezle wtyczki

gdzie tu logika i sens???

przeciez to jest chore

Edytowane przez mateuszek

nie kumam

ludzie wydaja na podrobki ladnie wygladajace 45 euro a za 45 euro mozna juz kupic calkiem niezle wtyczki

gdzie tu logika i sens???

przeciez to jest chore

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

poczytaj to moze skumasz:))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z tego co pamiętam, Wojtek P. pisał ( w którejś z pierwszych recenzji), że acrolink zamawia wtyki u furutecha,. A furutech to "Not Made in China".

Tak że tak...

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

to samo ja mogę powiedzieć "A ja naiwny cały czas myślałem ,że o dźwięk tutaj chodzi ;)"

Jeżeli myślisz ,że wygląd "na oko" przypominający oryginał oznacza ,że masz ten sam produkt tyle tylko ,że o połowę taniej to zapytam może tak :

Ile Ty masz lat ?

Skoro z Ciebie i z kilku Panów tacy znawcy tematu podróbek vs. oryginał to prosiłbym może o jakieś konkrety np. z innych branży gdzie podróba ( poza jej łudząco podobnym wyglądem do oryginału ) to ten sam produkt , wykonany z tych samych materiałów ale o połowę tańszy.

Edytowane przez Axolotl

Jeżeli myślisz ,że wygląd "na oko" przypominający oryginał oznacza ,że masz ten sam produkt tyle tylko ,że o połowę taniej to zapytam może tak :

Ile Ty masz lat ?

Skoro z Ciebie i z kilku Panów tacy znawcy tematu podróbek vs. oryginał to prosiłbym może o jakieś konkrety np. z innych branży gdzie podróba ( poza jej łudząco podobnym wyglądem do oryginału ) to ten sam produkt , wykonany z tych samych materiałów ale o połowę tańszy.

A powiedz Jarek po czym poznajesz ,ze np,ciuch jest oryginalny czy podrobka?

Ile Ty masz lat ?

Jarek, pytanie za 10 punktów, jak końcowy odbiorca i nie tylko! odróżni np. taką miedź 6,7.8N ?

Przypomina mi się historia z kasetami Basfy miały taśmę dobrą ale kasetę do niczego a Maxell pudełko super ale taśma podbijała wysokie tony. Dwie różne firmy , ten sam cel ale rozbieżne kierunki.

Sugerujesz że te wtyki podrabiane to taki BASF czy Maxell.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Poczytaj co pisze o sprzętach to dopiero są rewelacje ;)

Sprzety mnie nie interesuja dalem przyklad odnosnie wtykow,wielu recezetow pisze bzdury,to to wiem:)

Podająca towar z półki Pani jest młodsza i bardziej zadbana (Jarek nie gniewaj się to nie w Ciebie ten żarcik)

Problem obecnie polega na czymś zupełnie innym dzwoni się do firmy a oni sami za bardzo nie wiedzą co mają.Skoro taka sytuacja jest w firmach to skąd handlowcy biorący towar od danej firmy maja wiedzieć lepiej?

Mam różne kable AC w swoich systemach. Najwięcej mam Enerr Transcenda Ultimate. Kabel ma miedziane porządne wtyki, wcale nie kosmicznie drogie i do tego kabla najlepiej pasujące. Wcale nie trzeba wydawać majątku. Kabel u mnie wypada lepiej od wielu nawet 2-3 droższych, zachodnich.

dalem przyklad odnosnie wtykow,

Powtarzam: wtyki Acrolink zamawia u Furutecha. Także jak to się ma do powyższych zdjęć chińskich podrób?

Edytowane przez Cytrus

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Mam różne kable AC w swoich systemach. Najwięcej mam Enerr Transcenda Ultimate. Kabel ma miedziane porządne wtyki, wcale nie kosmicznie drogie i do tego kabla najlepiej pasujące. Wcale nie trzeba wydawać majątku. Kabel u mnie wypada lepiej od wielu nawet 2-3 droższych, zachodnich.

No widzisz, ale po co się bawić we wtyki samemu jak można je zamówić estetycznie zrobione z własnym logo a "wkładkę w nich dadzą nam w.g. naszego projektu?

Jest ten międzynarodowy podział pracy czy nie?

Może niech każdy robi to na czym się najlepiej zna lub co mu najlepiej wychodzi?

Podająca towar z półki Pani jest młodsza i bardziej zadbana (Jarek nie gniewaj się to nie w Ciebie ten żarcik)

Problem obecnie polega na czymś zupełnie innym dzwoni się do firmy a oni sami za bardzo nie wiedzą co mają.Skoro taka sytuacja jest w firmach to skąd handlowcy biorący towar od danej firmy maja wiedzieć lepiej?

A no wlasnie nie znajacy sie na rzeczy,odroznia tylko po cenie:)jak jest za niska to podroba,jak walna za podrobe cene wysoka to oryginal,nie mowie podrobkach jakis chamskich rynkowych z Wolki Kosowskiej:)

Powtarzam: wtyki Acrolink zamawia u Furutecha. Także jak to się ma do powyższych zdjęć chińskich podrób?

Jak tak twierdzisz to pewnie wiesz,a furutech gdzie zamawia? Edytowane przez piotr112

Zawsze najlepiej kupować u źródeł :)

To koledzy prosimy o linki do tych źródełek :)

,a furutech gdzie zamawia?

W dziale zamówień własnej fabryki w Japonii - to proste.:)

Żeby to zrozumieć trzeba wiedzieć na jakie szczegóły należy zwracać uwagę.

Metka to nie wszystko .... ;)

Co innego dać się nabrać na podrabiany towar a co innego kupić go świadomie będąc przekonanym ,że to jest to samo tyle tylko ,że połowę taniej.

Pisałem już : proszę o konkretne takie przykłady , mogą być z innych branż.

Jarek, pytanie za 10 punktów, jak końcowy odbiorca i nie tylko! odróżni np. taką miedź 6,7.8N ?

Poważny odbiorca kupuje taką miedź u sprawdzonego i wiarygodnego sprzedawcy gdzie niestety za takie gwarancje trzeba zapłacić , pozostali kupują np. na "ebay" za pół ceny i robią pewnie świetny interes bo nie dali się wydymać ;)

A świstak tak siedzi i zawija te sreberka ...

Poważny odbiorca kupuje taką miedź u sprawdzonego i wiarygodnego sprzedawcy gdzie niestety za takie gwarancje trzeba zapłacić , pozostali kupują np. na "ebay" za pół ceny i robią pewnie świetny interes bo nie dali się wydymać ;)

Na Ebayu tylko nawiązują niektórzy kontakty później jadą do producenta i weryfikują co i jak i cena często też lepsza bo oficjalnie nikt rozsadny ceną sam z sobą nie będzie walczył!

Pisałem już : proszę o konkretne takie przykłady , mogą być z innych branż.

Moge tylko o odziezy i tym podobnych,na innych sie nie znam to nie dyskutuje,tak juz mam:)

ale chociaz temat lampiego zagluszylismy troche ,tymi podrobkami,uff:)))

Edytowane przez piotr112

Na Ebayu tylko nawiązują niektórzy kontakty później jadą do producenta i weryfikują co i jak i cena często też lepsza bo oficjalnie nikt rozsadny ceną sam z sobą nie będzie walczył!

Żadna poważna firma , mająca wyrobioną markę ( często przez wiele lat dużym nakładem środków ) nie wpadłaby na pomysł kupowania czegokolwiek u niesprawdzonego źródła.

To byłoby samobójstwo ekonomiczne.

Ale jest wiele innych firemek , które robią różne rzeczy bo nie mają nic do stracenia.

Acrolink raczej sie do nich nie zalicza ;)

Acrolink raczej sie do nich nie zalicza ;)

E tam Jarek to firemka,zostala tylko sprawnie wypromowana przez W.Pacule:)

MYsle ze taki Gigawatt wiecej sprzedaje,bo juz fajna fabryczke stawia:))

Zauwaz ile malo znanych raczkujacych firm z Japonii jest testowanych w Krakowie, apozniej ztego jakies mity wychodza:)

Edytowane przez piotr112

Moge tylko o odziezy i tym podobnych,na innych sie nie znam to nie dyskutuje,tak juz mam:)

Mam kilka ulubionych włoskich marek odzieżowych , które kupuję od lat i żadna z nich nie szyje ze szmat w Chinach.

Opowieści o jakichś ubraniach 2 gatunku , odpadów z fabryk itp.itd. to brednie naiwniaków , którzy myślą ,że na bazarze w Istanbule kupią np. markowe ciuchy Dsquared czy Prady.

Koniec offtopa.

Edytowane przez Axolotl

Mam kilka ulubionych włoskich marek odzieżowych , które kupuję od lat i żadna z nich nie szyje ze szmat w Chinach.

Opowieści o jakichś ubraniach 2 gatunku , odpadów z fabryk itp.itd. to brednie naiwniaków , którzy myślą ,że na bazarze w Istanbule kupią np. markowe ciuchy Dsquared czy Prady.

Koniec offtopa.

No masz racje na bazarze raczej tego nie kupisz to prawda,ale te marki zo wymieniles sa osiagalne czasami,ale trudne do zdobycia,malo szyja poprostu,kryzys:))

a

widac ze w Stambule byles moze turystycznie , stad to pisanie o bazarach,tam niema bazarow z ciuchami:)oprocz Duzego bazaru na ordu cadeshi,pelnego zlota innych duperel dla turystow.

bylem w Stambule okolo200 razy,ale to nie istotne:))

Edytowane przez piotr112

No masz racje na bazarze raczej tego nie kupisz to prawda,ale te marki zo wymieniles sa osiagalne czasami,ale trudne do zdobycia,malo szyja poprostu,kryzys:))

a

Żeby wiedzieć ,że kupiłeś oryginał a nie chińską czy turecką podróbę trzeba kupować w firmowym sklepie albo w outlecie.

Można też, tak jak ten przedmiotowy wtyk Acrolink kupić na Allegro i oszukiwać siebie i znajomych ,że to oryginał.

Tylko pytam się po co ?

Zauwaz ile malo znanych raczkujacych firm z Japonii jest testowanych w Krakowie, apozniej ztego jakies mity wychodza:)

Nie widzisz analogii, w Krakowie jest Czakram, High Endowy trójkąt producentów biżuterii audio, no i Krakowskie Towarzystwo Skarpetkowe, w skrócie KTS ;)

Co maja lata z tym wspólnego.? hierarchia młodszy to głupszy ? na zdjęciu w awatarze jestem.

Chodzi o to ,że w bajki wierzy się w pewnym wieku ;)

podacie mi link do "oryginalnej" wtyczki Acrolink wyglądu mojej ?

Przecież już napisali Tobie koledzy ,że Acrolink NIE SPRZEDAJE samych wtyczek tylko całe kable.

Więc skąd u Ciebie wiara w to ,że kupiłeś oryginalny NOWY wtyk tej firmy?

Odpadło komuś w sklepie i zapomniał zabrać?

Wytłuściłem dla pewności.

Edytowane przez Axolotl

Żeby wiedzieć ,że kupiłeś oryginał a nie chińską czy turecką podróbę trzeba kupować w firmowym sklepie albo w outlecie.

Można też, tak jak ten przedmiotowy wtyk Acrolink kupić na Allegro i oszukiwać siebie i znajomych ,że to oryginał.

Tylko pytam się po co ?

Jarek nie ucz ojca dzieci robic:)))
  • Pokaż nowe odpowiedzi