Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Triple Crowny? I jak to zagrało twoim zdaniem? Zasilającego z tej serii jeszcze nie ma.

Edytowane przez sly30

Triple Crowny? I jak to zagrało twoim zdaniem? Zasilającego z tej serii jeszcze nie ma.

nie 3korony tylko 2 korony kupil.sieciowek 3 korony jeszcze niema.

nie wiem jak graja poszczegolne kable sluchalem calego systemu,ja nie Stasiop,ze bede wiedzial jak gra poszczegolny kabel w systemie bez jego wypinania:___)))

Triple nie widzialem na oczy oprocz zdjec:_))

Edytowane przez piotr112
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Zostawmy wybór konsumentom... Jeśli ktoś chce kabel znanej marki, w którego cenie 75% stanowi koszt dystrybucji to jego święte prawo. Ale są też tacy, którzy wolą produkty sprzedawane bez kanału dystrybucji za dużo mniejszą kasę. Czy to psuje rynek? Zapewne w pewnym sensie tak, ale takie są reguły wolnego rynku.

Zostawmy wybór konsumentom... Jeśli ktoś chce kabel znanej marki, w którego cenie 75% stanowi koszt dystrybucji to jego święte prawo. Ale są też tacy, którzy wolą produkty sprzedawane bez kanału dystrybucji za dużo mniejszą kasę. Czy to psuje rynek? Zapewne w pewnym sensie tak, ale takie są reguły wolnego rynku.

+1

U Edmunda sluchalem ,kupil od krakusow,2 pary glosnikowych,interkonekt i zasilajacy.To tyle ...

Co to za slang "od krakusów" ?

Kogo masz na myśli ?

Tyle tylko ,że poważne firmy mają swoich dealerów i kanały dystrybucji.

Tylko lokalna firma znikąd pt. "Krzak s.c." może sobie pozwolić na taką sprzedaż bezpośrednią.

A potem mamy lament przy sprzedaży takich gminnych wynalazków gdzie cena odsprzedaży jest promilem ich ceny zakupu , o ile ktokolwiek będzie chciał to kupić.

I właśnie w tym momencie odsprzedaży mamy pole do popisu dla różnych fantazji jak to produkt za 5 zeta walcuje, miażdży czy deklasuje produkty wielokrotnie droższe od niego.

Cudów nie ma w innych branżach ale jakoś branża audio to widocznie wyjątek ;)

Osoby mieszkajace w Krakowie:_))zaden slang

Ten Pan Edek kupił te Siltechy jako nowe u dystrybutora ?

Edytowane przez Axolotl
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

A miałeś u siebie? Słuchałeś? Skąd wiesz, że to tylko marketing?

Sylwester, kable niezłe, ale ja osobiście wolę chociażby PAD. A wycenę Siltecha podobnie jak najnowszych serii Transparent uważam za kosmiczne nieporozumienie... Nie znajduję jakiegokolwiek uzasadnienia dla ceny rzędu 60.000$ za kable głośnikowe. Chyba że zakładamy, że sprzedamy 5 par takich kabli, a całość projektu musi się zbudżetować i przynieść zysk. Nie wiem ile mogą kosztować badania nad nową serią kabli głośnikowych, ale cena mnie osobiście przeraża. Widać w niej ewidentnie dominujący udział czynnika wizerunkowego...

Zgoda, przy czym to powoduje potem zjawisko mnożenia ceny x 4 w stosunku do tego co wychodzi z fabryki... Ja nie mam przekonania co jest na rynku wtórnym łatwiej odsprzedać, czy przykładowo kabel Acrolinka za 20 tys. zł czy kabel p. Sułka za 5 tys. zł detal. No i pytanie oczywiście za ile...

Tylko lokalna firma znikąd pt. "Krzak s.c." może sobie pozwolić na taką sprzedaż bezpośrednią.

A potem mamy lament przy sprzedaży takich gminnych wynalazków gdzie cena jest promilem ich ceny zakupu , o ile ktokolwiek będzie chciał to kupić.

I właśnie w tym momencie odsprzedaży mamy pole do popisu dla różnych fantazji jak to produkt za 5 zeta walcuje, miażdży czy deklasuje produkty wielokrotnie droższe od niego.

Cudów nie ma w innych branżach ale jakoś branża audio to widocznie wyjątek ;)

Jarek,takie kabelki to sa dla ludzi ktorzy maja kase albo dla tych co nie maja nerwosy, ci majetni taki kabelek wrzucaja do szuflady a ci drudzy bardzo dlugo uzytkuja,,, Edytowane przez piotr112

Nie znajduję jakiegokolwiek uzasadnienia dla ceny rzędu 60.000$ za kable głośnikowe.

Ja nie widzę żadnego uzasadnienia nawet za ułamek tej ceny dla każdego dowolnego kabla.

Ale co zrobić, płać i płacz albo nie kupuj i się ciesz.

Ale Ty Tomek chyba już kiedyś pisałeś ,że te Twoje niby Siltechy, które miałeś to chyba z Chin były ? ;)

Opisywane przez Ciebie wrażenia z ich odsłuchu nijak się miały do tego jak te kable grają stąd moje podejrzenia co do ich oryginalności.

Edytowane przez Axolotl
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Problemy zaczynają się wtedy, gdy okazuje się, że kabelek firmy krzak gra lepiej niż ten od uznanego producenta. A czegoś takiego miałem właśnie okazję ostatnio doświadczyć;-)

Ale Ty Tomek chyba już kiedyś pisałeś ,że te Twoje niby Siltechy, które miałeś to chyba z Chin były ? ;)

Miałem i takie i takie, opisywałem nawet w którymś wątku różnice w obu seriach (Double Crown oraz M770i). Nawet dość niedawno. Nawet nie wiem, czy nie w tym wątku, jakieś kilka miesięcy temu;-)

Edytowane przez tomkly

Jarek,takie kabelki to sa dla ludzi ktorzy maja kase albo dla tych co nie maja nerwosy, ci majetni taki kabelek wrzucaja do szuflady a ci drudzy bardzo dlugo uzytkuja,,,

Jak

Chciałem tylko powiedzieć ,że należy bardzo sceptycznie podchodzić do takich rzeczy.

Jest b. dużo podróbek dobrych kabli ( w tym Siltecha ) i dopóki nie zobaczę wiarygodnego dowodu ich zakupu to byłbym sceptyczny co do oceny ich grania.

Nikt normalny nie kupuje kabli przewyższających cenę samych urządzeń.

Edytowane przez Axolotl

Opisywane przez Ciebie wrażenia z ich odsłuchu nijak się miały do tego jak te kable grają stąd moje podejrzenia o ich oryginalności.

To jakaś nagonka żeby tylko u oficjalnych dystrybutorów kupować jakoś tak nie widzę parcia przy tak małej produkcji i ilości klientów docelowych żeby się to opłacało podrabiać?

Problemy zaczynają się wtedy, gdy okazuje się, że kabelek firmy krzak gra lepiej niż ten od uznanego producenta. A czegoś takiego miałem właśnie okazję ostatnio doświadczyć;-)

Lepiej nie zaczynaj :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

To jakaś nagonka żeby tylko u oficjalnych dystrybutorów kupować jakoś tak nie widzę parcia przy tak małej produkcji i ilości klientów docelowych żeby się to opłacało podrabiać?

Obawiam się Rafael ,że możesz się mylić i wcale nie jest to tak mała produkcja (Siltech) jakby się to mogło niektórym wydawać ;)

Ja jestem jak najbardziej za kupowaniem bezpośrednio u producenta tyle tylko ,że to b. rzadkie przypadki u renomowanych producentów.

Edytowane przez Axolotl

Panowie,tak naprawde od pewnego pułapu cenowego,juz niema lepiej gorzej,jest tylko inaczej,to tylko kwestia gustu,ostatnio slucham sporo fajnych klockow i takie mam przemyslenia:))

im kto szybciej to zrozumie tym wiecej bedzie kasy mial w kieszeni:_)))

Ps, nie neguje cen klockow,kazdy ma prawo kupowac co uwaza za stosowne.

Edytowane przez piotr112

Obawiam się Rafael ,że możesz się mylić i wcale nie jest to tak mała produkcja (Siltech) jakby się to mogło niektórym wydawać ;)

Ja jestem jak najbardziej za kupowaniem bezpośrednio u producenta tyle tylko ,że to b. rzadkie przypadki u renomowanych producentów.

Nie celuję w Siltecha, ładną biżuterię robią ale mówisz że aż taką masówkę?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ja miałem u siebie dwa sieciowe double crown (oryginał i chińczyk).

Chińczyk grał oczywiście słabiej ale stosunek cena/jakośc był wiadomo po czyjej stronie :)

Nie celuję w Siltecha, ładną biżuterię robią ale mówisz że aż taką masówkę?

Musisz ściągnąć sobie online np. roczny bilans takiej firmy to zobaczysz ... ;)

Chińczyk grał oczywiście słabiej ale stosunek cena/jakośc był wiadomo po czyjej stronie :)

I tak to jest jak się korzysta z kooperacji z skośnymi kontrahentami, najpierw się ślicznie uśmiechają: będzie Pan zadowolony! a za jakiś czas zjedzą nas w całości, także Siltecha?

Musisz ściągnąć sobie online np. roczny bilans takiej firmy to zobaczysz ... ;)

Jak muszą składać deklaracje to jest ok.

Wiadomo po jakiej ;)

Dla mnie takie sk***ysyństwo jakim są podróby z Chin powinna być tępiona wszelkimi możliwymi sposobami.

To prowadzi do patologii tzn. dumpingów cenowych czego późniejszym efektem jest spadek jakości markowych produktów.

Wystarczy prześledzić sobie historię produktów AGD , ich jakości , trwałości przed pieprzoną globalizacją i obecnie.

My tego pewnie nie dożyjemy i możemy się śmiać ale nasze dzieci czy wnuki będą miały nie lada problem z bezrobociem i obniżeniem standardów życia w Europie.

Zaraza w postaci polityków eurokołchozu skutecznie prowadzi nasz kontynent po równi pochyłej ...

Edytowane przez Axolotl

Wiadomo po jakiej ;)

Dla mnie takie sk***ysyństwo i zaraza jaką są podróby z Chin powinna być tępiona wszelkimi możliwymi sposobami.

To prowadzi do patologii tzn. dumpingów cenowych czego późniejszym efektem jest spadek jakości markowych produktów.

Wystarczy prześledzić sobie historię produktów AGD , ich jakości , trwałości przed pieprzoną globalizacją i obecnie.

My tego pewnie nie dożyjemy i możemy się śmiać ale nasze dzieci czy wnuki będą miały nie lada problem z bezrobociem i obniżeniem standardów życia w Europie.

Zaraza w postaci polityków eurokołchozu skutecznie prowadzi nasz kontynent po równi pochyłej ...

No bo nie daje się w pogoni za maksymalizacja zysków całego know-how w obce ręce i przerzuca tam fabryki.

No bo nie daje się w pogoni za maksymalizacja zysków całego know-how w obce ręce i przerzuca tam fabryki.

To jest prawda ale sytuacja jest bardziej złożona.

Wystarczy popatrzeć co się obecnie dzieje z masową emigracją do Europy z krajów Afryki.

Debile i cwaniaki z EU skutecznie wykończyli rolnictwo w Afryce dotacjami do naszych nierentownych produktów rolnych i mamy biedę w Afryce i obecną sytuację z emigracją.

Do tego zafundowano kilku krajom w Afryce "demokrację" i mamy piękny pasztet.

Ale to dopiero początek problemów.

O.K. wystarczy polityki , muzyka łagodzi obyczaje ;)

NIe, kupil uzywane,przesiadaja sie na triple,wiecej o triplach nie bede juz pisal bo dystrybutora bedzie glowa bolala,jakby sie dowiedzial ile kasy mu przejdzie obok nosa:)) Edytowane przez piotr112

Może poszukaj znaczka Branża to by czyniło Twoje wpisy bardziej zrozumiałymi :)

A dla czego Ty tak piszesz z za tylnego siedzenia branży?

NIe, kupil uzywane,przesiadaja sie na triple,wiecej o triplach nie bede juz pisal bo dystrybutora bedzie glowa bolala,jakby sie dowiedzial ile kasy mu przejdzie obok nosa:))

Jakoś to w naszym języku się źle kojarzy to nazewnictwo :)

A dla czego Ty tak piszesz z za tylnego siedzenia branży?

Jakoś to w naszym języku się źle kojarzy to nazewnictwo :)

Mam z Tobą ubaw Ty naprawdę uważasz że mam czy miałem coś wspólnego z branżą :)))

Natomiast Ty handlujesz kablami własnej produkcji i uprawiasz tu marketing więc poszukaj tego swego niebieskiego znaczka.

Edytowane przez sparton

Mam z Tobą ubaw Ty naprawdę uważasz że mam czy miałem coś wspólnego z branżą :)))

Natomiast Ty handlujesz kablami własnej produkcji i uprawiasz tu marketing więc poszukaj tego swego niebiskiego znaczka.

Wrzuć wyszukiwarkę to znajdziesz nie tylko niebiski ale niebiański znaczek, wysil się trochę :)

Kobiety twierdzą że kolor tego avatara jest granatowy ale niech ci będzie niebiski :)

Edytowane przez ASURA

• Pokaż nowe odpowiedzi