Skocz do zawartości
IGNORED

Nietypowe rozwiązanie. Końcowka mocy zamiast amplitunera KD.

Neonix

Rekomendowane odpowiedzi

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Nie muszę niczego szukać - ja sobie to mogłem sprawdzić empirycznie :-)

tak..ciekawe czy pomiar to potwierdzi. bo troche bredzisz kolego. jak nieżyjący już senicz.

tak..ciekawe czy pomiar to potwierdzi. bo troche bredzisz kolego. jak nieżyjący już senicz.

Za to ty przemawiasz niczym mędrzec :D Niczemu nie służy kontynuacja tematu z tobą....więc kończę :-)

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Za to ty przemawiasz niczym mędrzec :D Niczemu nie służy kontynuacja tematu z tobą....więc kończę :-)

dobrze bo nie wiem czy zauwazyles towje wpisy ląduja w zakładce KOSZ

Dobra Panowie, wy się tutaj kłócicie,

a ja w tym czasie sam znalazłem co to za model preampa :)

Vincent SAV-C1.

"Kiedy wszystko się zmienia, muzyka piękną zawsze pozostaje."

Jak w ilu ? w stu: 0-1-2-3-4 itd :D Można precyzyjnie ustawić głośność jak w ampli czy wzmaku.

Nie w 100 ale w 20, ale to całkowicie wystarcza do płynnej regulacji.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

płynnej stratnej regulacji w domenie cyfrowej.

Taaa ... też się kiedyś podniecałem tym teoretyzowaniem odnośnie stratności - ostatecznie w praktyce, często bardziej stratne (zniekształcające) są proste potencjometry analogowe. (słyszałem na takich czasem zmianę barwy w zal. od ustawionej głośności, podczas gdy na cyfrowych jeszcze nigdy)

Dwie sprawy:

Sprawa pierwsza - słyszałeś o cyfrowo sterowanych potencjometrach analogowych? (nie mam tu na myśli klasycznego potencjometru z silniczkiem)

Sprawa druga - realizacja cyfrowej (tradycyjnie) regulacji może być różna ... tak czy inaczej PRAKTYCZNIE więcej z tego korzyści niż wad ... np. PERFEKCYJNY balans w całym zakresie regulacji ... a czasem nawet mniejsze zmiany barwy niż na niejednych "teoretycznie bezstratnych" potencjometrach analogowych.

Ogólnie pooglądaj sobie jak jest realizowana regulacja w nowych wzmakach ACCUPHASE

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

płynnej stratnej regulacji w domenie cyfrowej.

A skąd wiesz że w domenie cyfrowej. Możesz wyjaśnić (to nie jest złośliwie, w temacie mam niewiedzę), ale z jakimiś linkami lub uzasadnieniem technicznym popartym np. zdjęciami, schematami itp.

Taaa ... też się kiedyś podniecałem tym teoretyzowaniem odnośnie stratności - ostatecznie w praktyce, często bardziej stratne (zniekształcające) są proste potencjometry analogowe. (słyszałem na takich czasem zmianę barwy w zal. od ustawionej głośności, podczas gdy na cyfrowych jeszcze nigdy)

Dwie sprawy:

Sprawa pierwsza - słyszałeś o cyfrowo sterowanych potencjometrach analogowych? (nie mam tu na myśli klasycznego potencjometru z silniczkiem)

Sprawa druga - realizacja cyfrowej (tradycyjnie) regulacji może być różna ... tak czy inaczej PRAKTYCZNIE więcej z tego korzyści niż wad ... np. PERFEKCYJNY balans w całym zakresie regulacji ... a czasem nawet mniejsze zmiany barwy niż na niejednych "teoretycznie bezstratnych" potencjometrach analogowych.

Ogólnie pooglądaj sobie jak jest realizowana regulacja w nowych wzmakach ACCUPHASE

Kyle masz rację, niewłaściwie zrealizowana regulacja analogowa (tak zwane "przedwzmacniacze pasywne" przy pewnej niewiedzy ludzi, którzy je stosują prowadzi do często b. silnych zniekształceń charakterystyki częstotliwościowej (np pot.47k + RF filtr w końcówce mocy)

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

W praktyce...tyle i aż tyle....ja to właśnie sprawdziłem w praktyce.....nie ma żadnej słyszalnej stratności...., postami "światłych" teoretyków nie warto zawracać sobie głowy....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.