Skocz do zawartości
IGNORED

na dobry początek

lian

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Dotąd było tylko stereo, ale czas żeby kupić TV i fajno koncerty sobie oglądać. Dlatego mam pytanie o to jak skonstruować system. Oto założenia:

1. Chcę kupić TV, na razie mam wybrany taki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (chyba że polecicie w tej cenie coś lepszego)

2. Chcę kupić odtwarzacz blueray, taki żeby obraz był niezgorszy

3. Dżwięk tylko stereo

4. Konwersja po za odtwarzaczem.

5. Konwersja może być cyfr->analog lub cyfra->cyfra, w drugim przyadku podłączę starego DAC PCM, którego posiadam

Oto pytania:

1. Jaki wybrać odtwarzacz (zakres cenowy)

2. jaki przetwornik kupić, żeby to działało dobrze, V-DAC?

3. Czy dźwięk stereo uzyskany w ten sposób będzie lepszy niż z transportu CD i DACa PCM? (zakładając należytą jakość materiału na blueray)

Z góry dzięki za sugestie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/85484-na-dobry-pocz%C4%85tek/

Stare LED (EX700 i EX710) bym odradzał (przypomina mi się pewien wątek o sporych nierównomiernościach i stosunkowo niskim kontraście, do tego stopnia że tani SONY EX500 na CCFL wypadał pod każdym wzgl. lepiej). Więc jak chcesz SONY LED to minimum z serii EX720.

Jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o technologie TV i różnice. Widziałem w sklepie jak działał tez telewizor 7200 i w porównaniu do różnych plazm czerń i kontrast były lepsze. nie wiem jednak jak w porównaniu do innych telewizorów LED. W każdym razie chodzi o cenę. Seria o której piszesz jest dla mnie za droga. 3800zł na TV to już dla mnie max (700). Chyba że za te pieniądze można kupić inny lepszy telewizor?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.