Skocz do zawartości
IGNORED

Sharp LC-32AD5E Problem z dzwiekiem

darekdz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam nadzieję, że udzielicie mi wskazówek.

Mam problem z dźwiękiem w tym TV. Przy niskich tonach dźwięk strasznie rzęzi, tak jakby coś rezonowało. Zdjąłem obudowę i zostawiłem luźno same głośniki na kablach. Nie mają żadnego kontaktu z obudową i resztą TV. Problem nie ustępuje więc zakładam, że to wina głośników. Kilka lat temu TV był uszkodzony po burzy i wymieniono w nim płytę zasilacza. Ponieważ stał w sypialni nigdy poziom głośności nie był podnoszony tak aby to wywołać więc nie wiem czy to wada od nowości czy efekt uszkodzenia po burzy.

Mam pytanie czy tego typu usterka wskazuje na uszkodzenie głośników czy raczej na inny problem. Nowe głośniki mogę zakupić za ok 100zł, tylko czy warto ryzykować?

Wolę nie oddawać TV do serwisu z uwagi na chore ceny usług oraz na fakt, że ostatnio wrócił cały porysowany.

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/85630-sharp-lc-32ad5e-problem-z-dzwiekiem/

Czołem. Najłatwiej namierzysz, co się dzieje, podłączając słuchawki, bo gniazdo powinno w nim być. Jeśli też będzie w nich rzęzić, to przegwizdane. Wymaga ingerencji fachowca od elektroniki. Też mam Sharpa, ale głośniki zaraz po gwarancji wy...m na śmietnik ze względu na wyjątkową podłość dźwięku. Zainstalowałem Tonsila ( na szczęście były rozmiarem i prawdziwą mocą przy pełnym pasmie)i - " To je ono".AB.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Czołem. Najłatwiej namierzysz, co się dzieje, podłączając słuchawki, bo gniazdo powinno w nim być. Jeśli też będzie w nich rzęzić, to przegwizdane. Wymaga ingerencji fachowca od elektroniki. Też mam Sharpa, ale głośniki zaraz po gwarancji wy...m na śmietnik ze względu na wyjątkową podłość dźwięku. Zainstalowałem Tonsila ( na szczęście były rozmiarem i prawdziwą mocą przy pełnym pasmie)i - " To je ono".AB.

sprawdzilem, na sluchawkach jest wszystko ok. gdzie szukac innych glosnikow o takich ksztaltach?

czy zamiast 4Ohm mozna zastosowac glosniki 8Ohm?

Ja znalazłem w Warszawie, w hurtowni na Wergiliusza, było to jednak dość dawno. Głośniki mogą być oczywiście ósemki, najwyżej nieco spadnie moc (ok 25-30%), ale nie ma to znaczenia. Ważne, żeby miały prawdziwy magnes, a co za tym idzie moc. AB.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Nie pamiętam rozmiaru, ale może coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wygląda podobnie, spróbuj zmierzyć, bo w ofercie są dość dokładne wymiary.AB.

Dodam jeszcze, też z allegro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Myślę, że jest ich więcej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no wlasnie nie ma mojego wymiaru nigdzie... moje maja 124x41... przekopalem cala siec wczoraj i dzis, kupilem rano te drugie z allegro na probe, beda jutro u mnie, jak sie sprawdza to je przystosuje i bedzie ok... identyczne jak moje sa w USA w jednym sklepie i o ile same glosniki kosztuja malo to przesylka ok 80 USD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.