Skocz do zawartości
IGNORED

London's Burning!

stefan5000

Rekomendowane odpowiedzi

Gość romeksz

(Konto usunięte)

warto poczytać kto i dlaczego plądrował sklepy 60 letnich anglików

ok, specjalnie dla Ciebie powoli: przeniesienie produkcji do Chin -> bezrobocie w Anglii + brak wpływów z podatków od firm i pracowników -> zasiłki dla bezrobotnych (z czego? oczywiście na kredyt) -> pętla kredytowa rządu -> obcięcie zasiłków. a wystarczyło pomyśleć i uczynić nieopłacalnym eksportowanie miejsc pracy do Chin.

więc to są przyczyny plądrowania sklepów,bicia osób walczących o swój życiowy dobytek....a może pomyliłeś wątki ?

dorzucę podpalenia które na pewno powstrzymają przed przenoszeniem inwestycji do krajów z tanią i trzymaną za mordę siłą roboczą.

Nie neguję faktu, że wiele osób stało się bezrobotnymi bynajmniej nie na własne życzenie.

Ale jeśli jakaś rodzina przez POKOLENIA nie pracuje, żyjąc na koszt społeczeństwa, to już nie jest pech, zła karma, czy nieudolność brytyjskich władz - to jest PATOLOGIA.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość romeksz

(Konto usunięte)

Ale jeśli jakaś rodzina przez POKOLENIA nie pracuje, żyjąc na koszt społeczeństwa, to już nie jest pech, zła karma, czy nieudolność brytyjskich władz - to jest PATOLOGIA.

ok. powiedz mi w takim razie, dlaczego nie ma zamieszek w Szkocji, czyżby dlatego, że tam prawie nie ma kolorowych? bo zarobki są zdecydowanie niższe niż w Anglii.

ok. powiedz mi w takim razie, dlaczego nie ma zamieszek w Szkocji, czyżby dlatego, że tam prawie nie ma kolorowych? bo zarobki są zdecydowanie niższe niż w Anglii.

Czyli imigranci, niestety, chociaż portale i gazety chętnie piszą że w szabru brały również udział "normalni obywatele", czyli nauczyciele itp. Dziś w radiowej trójce usłyszałem, przy okazji informacji o wywiadzie z Polką która na słynnym zdjęciu wyskakuje z okna, że Polacy po Irlandczykach są na drugim miejscu w Wlk Brytanii w ilości popełnianych przestępstw na wyspach wśród przybyszów z Europy. Oczywiście całkowicie pominęli w tych statystykach przybyszów z afryki i bliskiego wschodu.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

przy okazji informacji o wywiadzie z Polką która na słynnym zdjęciu wyskakuje z okna...,

...można wspomnieć o takim fakcie że złapał/uratował ją właśnie Rumun a nie Anglik np

Rumunia leży w europie.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

ja nie rozumiem generalnie jak oni nie mogą tego opanować?

powinni do pomocy dodatkowe siły np wojsko w sytuacjach nadzwyczajnych małe oddziały z gumowymi na każdym rogu

i szybko by opanowali bałagan, a tak latają w kółko i tych samych ulicach

Focal + Naim

Fabryka Sony została całkowicie spalona :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ja nie rozumiem generalnie jak oni nie mogą tego opanować?

powinni do pomocy dodatkowe siły np wojsko w sytuacjach nadzwyczajnych małe oddziały z gumowymi na każdym rogu

i szybko by opanowali bałagan, a tak latają w kółko i tych samych ulicach

idą jakieś kolejne wybory, nikomu niepotrzebne są komentarze , że władza bije ludzi ,którzy biedą i brakiem perspektyw zmuszeni zostali wyjśc na ulice i zaprotestować poprzez okradanie sklepów podłych kapitalistów.

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

idą jakieś kolejne wybory, nikomu niepotrzebne są komentarze , że władza bije ludzi ,którzy biedą i brakiem perspektyw zmuszeni zostali wyjśc na ulice i zaprotestować poprzez okradanie sklepów podłych kapitalistów.

Chyba nie do końca jest to powodem. Nie czytałeś komentarzy ludzi, którzy wyrażali swoje oburzenie i niezadowolenie z powodu wolnej i nieskutecznej reakcji władz na rozruchy. Oni też będą głosowali. Wprowadzasz tu akcenty populistyczne.

Moim zdaniem dzieje się tak dlatego, że najlepiej nawet zorganizowane państwo demokratyczne będzie wolniejsze w swoich reakcjach, od dobrze zorganizowanego państwa totalitarnego - które już zawczasu inwigiluje swoich obywateli, rozpoznaje zagrożenia, planuje przeciwdziałania oraz ma w ciągłej gotowości siły i środki do ich neutralizacji.

Chyba nie do końca jest to powodem. Nie czytałeś komentarzy ludzi, którzy wyrażali swoje oburzenie i niezadowolenie z powodu wolnej i nieskutecznej reakcji władz na rozruchy. Oni też będą głosowali. Wprowadzasz tu akcenty populistyczne.

ale ja piszę o podejsciu władzy a nie ludzi. Po głosach oburzenia na powolnosc wladz wladze staly sie bardziej zdecydoane

i nie populistyczne a sondażowe

sondaże to współczesny populizm

Jak dla mnie...celowo tlumia "powoli"

Dojdzie do sytuacji gdzie 80% obywateli bedzie chcialo wprowadzic godzine policyjna albo stan wojenny :)

Wtedy nagle sie okaze ze maja gotowy plan od dawna przyszykowany na zlapanie ludzi za morde.

I po dupie dostana i ci zadymiarze i ci do siedza w domu...po rowno.

Jak dla mnie...celowo tlumia "powoli">>>dosc znamienne reakcje NIEKTORYCH dla ktorych specjalnie takie dzialania sa prowadzone wolno zeby uswiadomic im skale zgrozenia i mus zmiany myslenia.Faktycznie internet jest sposobem na diAGNOZE PSYCHIATRYCZNA SPOLECZENSTW I GRUP.

kryzys jest, sytuacja polityczna delikatna, żadna zorganizowana akcja to nie była no i samo tłumienie ksoztuje oraz powstaje ryzyko eskalacji podczas tłumienia.

prościej opanować i poczekac aż się samo wyciszy towarzystwo a potem wyłapać, jednego po drugim.

:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powrót po dłuższej przerwie...

Tak się złożyło że drugi tydzień spędzam w Londynie. Afery już nie ma, zamiecione, a temat Ligi Mistrzów z powrotem na topie.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Tak się złożyło że drugi tydzień spędzam w Londynie. Afery już nie ma, zamiecione, a temat Ligi Mistrzów z powrotem na topie.

Myślę, że wypłynie znowu gdy orzeczone zostaną pierwsze wyroki. Sądze, że debaty publicznej nie unikną.

Powrót po dłuższej przerwie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.