Skocz do zawartości
IGNORED

proszę o pomoc w wyborze wzmacniacza.

aldi18

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym zmienić swój wzmacniacz mam na niego około 1000-1200zł. Moje kolumny to zestaw DIY składajacy sie z głośników peerlessa HDS 180exe i HDS wysokotonowy. Wymienić chce yamahe ax-890.

Zastanawiam się nad modelami takimi jak onkyo 8850 yamaha ax-900 marantz pm-80mk2 lub pm-75, Onkyo 8870, NAD 370. Chyba że macie inne propozycje, który byłby najlepszy do mojego zestawu. Grało by to narazie z NADem 512 jako cd. Pozdrawiam

Czego brakuje w Twojej konfiguracji? Słuchałeś swoich kolumn z czymś innym, albo porównywałeś je z innymi. Czego słuchasz i jakie są twoje preferencje. Jaki sprzęt dotychczas słuchany Ci się podobał? Naprowadź nas lub dzwoń do wróżki - porady porównywalnej jakości. Poza tym nikt nie wie jak brzmią twoje kolumny. W nich może być problem ....

powiem tak Ciężko jest porównać z czymkolwiek ponieważ mieszkam na odludziu chociaż pięknym bo w Zamościu. Nic tu nie można posłuchać ani nic nie można kupić. Brakuje mitroche spokoju bo czasem yamaha za bardzo krzyczy wypycha średnice do przodu i bas jest nieco rozmyty mało punktowy, a ja lubie kick bass. słucham ogólnie wszystkiego nie kupuje jakis płyt audiofilskich uwielbiam wokale cos w stylu Enya, Celine Dione, muzyka typu Pit Bull Seweryn Krajewski czyli instrumentalnie. Ty piszesz że onkyo jest słabsze inni pisza że nie bo yamaha jest słabsza i weź tu bądz mądrym. Cięzko jest coś posłuchać bo nie ma od kogo pożyczyć i nie mam pojecia teraz już nie wiem czy mam ją sprzedawać w sumie myśle o kupnie chciaż yamahy ax-900 podobno bardzo dobry model.;) jak myslicie

Najbliżej masz do Lublina, poszukaj tez forumowiczów z okolic. Co do wzmacniacza to idealnym do Twojej muzyki byłby mój YBA Integre - niestety dwukrotnie przekracza budżet, ale warto (mojego dla ścisłości nie sprzedaje). Polecam jeszcze Creeka EVO cena lekko przekracza Twój budżet, ale to świetnie i dynamicznie grajacy niepozorny wzmak.

Poza tym taka myśl mi przyszła do głowy - po co Ci kino domowe? Może warto je spieniężyć i dołożyć do stereo? Byłem kiedys w podobnej sytuacji (stereo i KD obok, ani jedno, ani drugienie do końca spełniało moje oczekiwania - teraz przy stereo duuuuużo lepiej tylko 5.1 na koncertach i 5.0 na SACD trochę brak)

Nastepna wątpliwość to kolumny - Akustyk ma dobre opinie, Peerless to też uznana firma - ale może warto je porównac z innymi kolumnami.

Kina domowego już nie używam ampli robi mi za wzmacniacz stereo do kompa;) głosniki eltaxy mam na sprzedaż i moge je sprzedać mam jeszcze suba Klipsch KSW-12 też na sprzedaż;) skoro móisz że trzeba sporo dołożyć by poprawić dzwięk to chyba mi się nie opłaca sprzedawać tej yamahy;) chce teraz sobie kupić kable audionowy głośnikowe bo z meteora jestem bardzo zadowolony może to coś wniesie poprawy bo narazie mam zwykła miedź z profigolda i to może mulić troche a wypożyczę od nich kabelek i posłucham sobie. A co sądzisz na temat yamahy ax-900.

Tu niestety nie pomogę, kiedyś przewalałem mase sprzetu i słuchałem gdzie się da, żeby wyrobić sobie zdanie. Niestety yamahy oprócz jakiegoś taniego amplitunera nie słuchałem. Jakbyś kiedys był na Mazurach zapraszam do mnie na odłuch mojej YBY. Słuchałem jej kiedyś przypadkowo u znajomego w Niemczech i tak mi zapadła w pamięć, że po paru latach nie szukałem juz za bardzo niczego innego. Poza tym z zasady nie spieszę się z zakupami, nie mam tego cisnienia jak kiedyś.

Na marantza pm 80 nie wymieniaj mialem zadna rewelacja. wiele pozytywnego slyszlame natomiast o tych yamaszkach i Onkyaczach, ale czy byl by taki przeskok pomiedzy nimi a tym co masz to nie sadze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.