Skocz do zawartości
IGNORED

Plazma vs LCD

KrzysiekA

Plazma vs LCD  

326 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktróra z technologii wyświetlania obrazu jest lepsza.

• LCD
    • PDP
    • Jedna i druga technologia ma swoje wady i zalety.

Rekomendowane odpowiedzi

Bredzisz jak opentany i najśmieszniejsze jest to że piszesz tak bo przeczytałeś teoretycznie że tak jest.

Mieszkasz razem ze mną (tzn. w tym samym miejscu) nie mieszkasz, więc nie masz zielonego pojęcia jakie panują tu warunki, więc jeśli nie wiesz do daj se chłopie siana.

Witek w DVB-T nie powstaną na ekranie odbicia w wyniku odbić w instalacji antenowej. Jeżeli twierdzisz inaczej to jesteś w elektonice tępy jak obuch od młotka. Niech ktoś temu analfabecie elektronicznemu wytłumaczy dlaczego tak się dzieje bo mi już ręce opadają.

Widziałeś VT30?

Widziałem.

Witek w DVB-T nie powstaną na ekranie odbicia w wyniku odbić w instalacji antenowej. Jeżeli twierdzisz inaczej to jesteś w elektonice tępy jak obuch od młotka. Niech ktoś temu analfabecie elektronicznemu wytłumaczy dlaczego tak się dzieje bo mi już ręce opadają.

cięki w uszach jesteś

Jest w elektronice tyle zagadnień z zakłóceniami cyfrowymi że aż głowa boli, ale krzysia widać nie boli :D

ps. poproś szefa o podwyżkę i kup sobie zasłony geniuszu

Gdzie?

W Saturnie. Nie kupił bym tego za połowę tej ceny.

cięki w uszach jesteś

A ty za to cienki między uszami.

bo cię nie stać nawet na tą połowę ceny i stąd pewnie ta frustracja

ps. w saturnie jest jaśniej niż w MM?

Tłumacz to sobie w ten sposób. Mi się to badziewie po prostu nie podoba.

ps. w saturnie jest jaśniej niż w MM?

A co mierzyłeś?

Witek zarzuciłeś mi bajkopisarstwo. Potrafiłem się przyznać na Forum Romanum że nie miałem racji i na temat plazmy pisałem bzdury oraz farmazony. I to na podstawie oględzin tylko w markecie. Teraz się okazuje, że w Twojej osobie mam godnego następcę w bajkopisarstwie. Jedynie tematyka się zmieniła i zamiast rzekomych wad PDP są nieistniejące odbicia na DVB-T. Miej odwagę cywilną i nie idź w zapartego. Przynaj się, że nie masz racji.

Witek zarzuciłeś mi bajkopisarstwo. Potrafiłem się przyznać na Forum Romanum że nie miałem racji i na temat plazmy pisałem bzdury oraz farmazony. I to na podstawie oględzin tylko w markecie.

a co powiesz na brednie którymi strzela jak z karabinu maszynowego nasz forumowy specjalista od niesamowitych przypadków?

a co powiesz na brednie którymi strzela jak z karabinu maszynowego nasz forumowy specjalista od niesamowitych przypadków?

Z tymi przypadkami się powtarzasz. Wymyśl coś nowego bo to nudne.

A tak swoją drogą to czyżbyś też uważał że może powstać echo na ekranie telewizora przy sygnale DVB-T. To by wiele w twoich wypowiedziach tłumaczyło.

Witek zarzuciłeś mi bajkopisarstwo. Potrafiłem się przyznać na Forum Romanum że nie miałem racji i na temat plazmy pisałem bzdury oraz farmazony. I to na podstawie oględzin tylko w markecie. Teraz się okazuje, że w Twojej osobie mam godnego następcę w bajkopisarstwie. Jedynie tematyka się zmieniła i zamiast rzekomych wad PDP są nieistniejące odbicia na DVB-T. Miej odwagę cywilną i nie idź w zapartego. Przynaj się, że nie masz racji.

Jakie zaparte, ty za to znasz się na elektronice bardzo dobrze i bardzo kulturalnie ale próbujesz mnie zdemaskować HAHAHAHAHAHA

Jakie zaparte, ty za to znasz się na elektronice bardzo dobrze i bardzo kulturalnie ale próbujesz mnie zdemaskować HAHAHAHAHAHA

Witek. Ty się na elektronice nie znasz kompletnie. Najpierw się dziwiłeś że kablówka może być cyfrowa lub analogowa teraz twierdzisz że widzisz echo na ekranie przy sygnale DVB-C.

Wybitny logik z ciebie :))

obniż sobie może jasność bo ci szkodzi

Obniżać nie muszę. Obniża się sama w zależności od oświetlenia w pomieszczeniu.

Witek. Ty się na elektronice nie znasz kompletnie. Najpierw się dziwiłeś że kablówka może być cyfrowa lub analogowa teraz twierdzisz że widzisz echo na ekranie przy sygnale DVB-C.

zacytju to moje zdziwienie bo nie pamiętam, a w mojej kablówce jest DVB-T a nie DVB-C. (obejmujesz to umysłem)

zacytju to moje zdziwienie bo nie pamiętam, a w mojej kablówce jest DVB-T a nie DVB-C. (obejmujesz to umysłem)

Słabą masz pamięć.

(pierwsze słyszę że w technice telewizyjnej są kable cyfrowe i analogowe)

W kablówce masz DVB-T? Jeszcze jedna teoria Witka. Wiesz od czego jest ta literka T?

mówisz jak typowy skodziarz patrzący z zazdrością na nowe BMW sąsiada

tacy tez mowia, ze tylko karki jezdza BMW.

Fajnie posluchac jak posiadacz przecietnego LCD, ktorym si epodnieca jedzie po prawdopodobnie najlepszym tv. Tak jak piszesz, ten wlascieiciel Octavi bedzie jeszcze wpieral wszystkim dookola, ze jest lepsza od serii 7 BMW.

KrzysztofA zrelaksuj sie

Podkrecisz dobrze jasnosc, to przy okazji sie opalisz;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

No wiesz: przypadki chodzą po ludziach. Przed laty był taki western-komedia "Pechowiec na prerii". Też mu się co chwila przydarzały najrozmaitsze niesamowite rzeczy.

tacy tez mowia, ze tylko karki jezdza BMW.

Fajnie posluchac jak posiadacz przecietnego LCD, ktorym si epodnieca jedzie po prawdopodobnie najlepszym tv. Tak jak piszesz, ten wlascieiciel Octavi bedzie jeszcze wpieral wszystkim dookola, ze jest lepsza od serii & BMW.

W Niemczech BMW to samochód Turków i brak dobrego smaku. Nawet słyszałem taki kawał od Niemca. Co oznacza skrót BMW? Bayerischer Mist Wagen.

Uważam, że osoby ceniące sobie jakość obrazu nie powinny oceniać telewizora po wyglądzie.

Tak zwana "oczywista oczywistość". Wszelako gdybym znalazł jakiś telewizor mający rewelacyjny, genialny obraz jak marzenie i jednocześnie szkaradny wygląd - miałbym trudny dylemat i długo bym się zastanawiał.

Uważam, że osoby ceniące sobie jakość obrazu nie powinny oceniać telewizora po wyglądzie.

Ja tu pisałem o jakości obrazu.

KrzysztofA zrelaksuj sie

Dzięki za linka Ale teraz nie potrzebuję. Właśnie odprężam się z lampką koniaku w ręku oglądając turniej pokera na Pro7 na mojej Toshibie której wasz VT30 może buty czyścić. :-)

Podkrecisz dobrze jasnosc, to przy okazji sie opalisz;)

To może nie, ale jak się ustawi odcień na zimny i da się białą planszę na maksa to można telewizora używać jako lampy przeciwko depresji zimowej.

No, no wychodzi na to, ze BMW to kupuja tylko gangsterzy i ciapaci. Dobrze wiedziec. Mowisz o nowych czy uzywanych?

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Słabą masz pamięć.

W kablówce masz DVB-T? Jeszcze jedna teoria Witka. Wiesz od czego jest ta literka T?

No więc tak: chodziło mi o kable koncentryczne, chyba nie powiesz mi że są cyfrowe i analogowe przewody koncentryczne. Nie ma czegoś takiego jak kable cyfrowe bądź analogowe.

Tak w kablówce mam DVB-T - co może nie?

Tak w kablówce mam DVB-T - co może nie?

Witek. Podłączyłeś tuner DVB-T do kablówki. A ponieważ sygnał DVB-T można odbierać przy dobrym sygnale na 20 cm drutu to instalacja kablowa robi ci w tym wypadku za antenę.

Nie pisz nic więcej dla swojego własnego dobra. Wstyd będzie mniejszy.

No, no wychodzi na to, ze BMW to kupuja tylko gangsterzy i ciapaci. Dobrze wiedziec. Mowisz o nowych czy uzywanych?

Ja piszę jedynie o opiniach jakie krążą w Niemczech na temat BMW.

Tu ciekawa strona dla znających niemiecki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeszcze jedna opinia to samochód dla szpanerów których nie stać na porządny samochód n.p. na Porsche.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

daj spokój, widzisz że to taki zakompleksiony Polak, co to przytula minimum socjalne w Niemczech i musi sobie znaleźć Turka, od którego będzie "lepszy".

ps. a sam pewnie jeździ jakimś kilkunastoletnim szrotem i pewnie u Turka na zmywaku pracuje :))

daj spokój, widzisz że to taki zakompleksiony Polak, co to przytula minimum socjalne w Niemczech i musi sobie znaleźć Turka, od którego będzie "lepszy".

ps. a sam pewnie jeździ jakimś kilkunastoletnim szrotem i pewnie u Turka na zmywaku pracuje :))

:-) Zagraj sobie w człowieku nie irytuj się bo ci żyłka pęknie. Ludzie ale się łatwo podniecacie. To chyba też typowo polskie. Na niemieckich stronach nie ma takich cyrków.

My tu dyskutujemy tylko o telewizorze. Nie rozumiem jak ktoś może sobie z tego zrobić swoją własną religię a swojego telewizora bronić jak lwica lwiątek.

Witek. Podłączyłeś tuner DVB-T do kablówki. A ponieważ sygnał DVB-T można odbierać przy dobrym sygnale na 20 cm drutu to instalacja kablowa robi ci w tym wypadku za antenę.

Nie pisz nic więcej dla swojego własnego dobra. Wstyd będzie mniejszy.

Krzysiu widzę żeś mało obeznany więc z anten (z satelity) leci do spliterka aktywnego potem do stacji czołowej a z niej na wzmak i na kanał. (u mnie 37-51 to cyfrówka), jednocześnie są programy analogowe porozstawiane co drugi kanał część również na esach, analogówka brana jest z satelity.

HAHAHAHA

Krzysiu widzę żeś mało obeznany więc z anten (z satelity) leci do spliterka aktywnego potem do stacji czołowej a z niej na wzmak i na kanał. (u mnie 37-51 to cyfrówka), jednocześnie są programy analogowe porozstawiane co drugi kanał część również na esach, analogówka brana jest z satelity.

HAHAHAHA

Witek zlituj się nad samym sobą.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.