Skocz do zawartości
IGNORED

Plazma vs LCD

KrzysiekA

Plazma vs LCD  

326 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktróra z technologii wyświetlania obrazu jest lepsza.

• LCD
    • PDP
    • Jedna i druga technologia ma swoje wady i zalety.

Rekomendowane odpowiedzi

Tak z ciekawości tylko zapytam gdzie to słynne przepalenie świateł znane z LCD.

obraz na tych zdjęciach bdb, tylko pytanie jak by wypadła plazma z równie podpicowanymi domowymi ustawieniami, stojąca obok tego LCD i jak by na niej wyglądały widoczne przejścia tonalne i barwy :)

porównanie sklepowe stojących obok telewizorów już znamy ze zdjęć Miksona

inny przykład

Foto0037_hrnarer.jpg

obraz na tych zdjęciach bdb, tylko pytanie jak by wypadła plazma z równie podpicowanymi domowymi ustawieniami, stojąca obok tego LCD i jak by na niej wyglądały widoczne przejścia tonalne i barwy :)

porównanie sklepowe stojących obok telewizorów już znamy ze zdjęć Miksona

inny przykład

Foto0037_hrnarer.jpg

Na pewno plazma będzie miała że tak powiem ostatnie pociągnięcie pędzla plazmowe a LCD LCDkowe. Ten LG to plazma?

Coś widzę że dzisiaj naparzania nie będzie. Koledzy najwyraźniej nie są w bojowym nastroju.

Koledzy mają cię już po prostu serdecznie dość razem z twoją plastikową toshibą z obrazem pozbawionym wyrazu, głębi i życia

Koledzy mają cię już po prostu serdecznie dość razem z twoją plastikową toshibą z obrazem pozbawionym wyrazu, głębi i życia

Drogi Mczaju. Dla ciebie znajdą zawszę odrobinę złośliwości nawet jakbym miał najlepszy humor.

Dlaczego to się nazywa "ekran plazmowy" a nie "telewizor"?

Bo te panasoniki są wyłącznie ekranami (bez tunera)

to właśnie do tej serii "profesjonalnej" nadaje się (podobno) tylko kilka % matryc z uwagi na ostrą selekcję

Ale numer, na ostatnich zdjęciach krzyśka ma on zasłonięte żaluzje, jestem ciekaw po co?

Bobcat zerknij na te zdjęcia i napisz czy u siebie masz takie samo nasycenie koloru? (ostatnie zdjęcia krzyśka)

dajcie już spokój z tymi analizami zdjęć... obraz na zdjęciach Krzyśka i tak wygląda zaskakująco dobrze

i tak punktu odniesienia żadnego nie ma, bo nie stoi żaden tv obok, więc co tu porównywać i analizować ? szkoda klawiatury

dajcie już spokój z tymi analizami zdjęć... obraz na zdjęciach Krzyśka i tak wygląda zaskakująco dobrze

i tak punktu odniesienia żadnego nie ma, bo nie stoi żaden tv obok, więc co tu porównywać i analizować ? szkoda klawiatury

dokładnie ,,, chodzi o ten punkt odniesienia do bezpośredniego porówania, aparat jak przekłamie to każdemu ekranowi tak samo ,,

czekamy na fotki z terenu!

ps

w casynie ruleta nie poszła

a u kumpla pokeros też kiepsko

nie mój dzień na zabawy pieniężne był :)

Focal + Naim

dokładnie ,,, chodzi o ten punkt odniesienia do bezpośredniego porówania, aparat jak przekłamie to każdemu ekranowi tak samo ,,

ps

w casynie ruleta nie poszła

a u kumpla pokeros też kiepsko

nie mój dzień na zabawy pieniężne był :)

Ja jestem za dużym kutwą żeby grać w kasynie. Stąd te spuszczone żaluzje. Telewizor ciągnie dwa razy mniej prądu. Może właśnie dlatego kupiłem LCD. Mojej żonie działa na nerwy że chodzę za nią i gaszę wszędzie światła.

Ale od czasu do czasu gram w totolotka. Ile w sumie zostawiłeś w kasynie?

Ja jestem za dużym kutwą żeby grać w kasynie. Stąd te spuszczone żaluzje. Telewizor ciągnie dwa razy mniej prądu. Może właśnie dlatego kupiłem LCD. Mojej żonie działa na nerwy że chodzę za nią i gaszę wszędzie światła.

Ale od czasu do czasu gram w totolotka. Ile w sumie zostawiłeś w kasynie?

zagrałem 3 razy na szanse w rulecie i 50 do tyłu :) delikatnie jak nie idzie to nic na siłę :)

u kumpla w pokerosa potem 30 :) więc w sumie udany wieczór przy piwie :)

ale poprzednio w casynie do przodu :) taka to rozrywka :)

Focal + Naim

zagrałem 3 razy na szanse w rulecie i 50 do tyłu :) delikatnie jak nie idzie to nic na siłę :)

u kumpla w pokerosa potem 30 :) więc w sumie udany wieczór przy piwie :)

ale poprzednio w casynie do przodu :) taka to rozrywka :)

To faktycznie zamiast do kina można iść do kasyna. Koszty podobne i dreszczyk emocji też jest.

Bobcat zerknij na te zdjęcia i napisz czy u siebie masz takie samo nasycenie koloru? (ostatnie zdjęcia krzyśka)

Rozumiem, ze z godz. 19:04?

Chyba Krzysiek trochę jakby przesadził. Twarze ma nienaturalnie przekolorowane. Ja mogę sobie ustawić kolory jeszcze intensywniej, ale może nie przesadzajmy.

sprawdzałem plazmę w warunkach jasnego pomieszczenia, przy zasłoniętych roletach we wszystkich oknach i muszę stwierdzić, że dobrze, że nie kupiłem w ciemno VT30 - nie da się tego normalnie oglądać - REFLEKSY psują cały obraz, co z tego, że obraz jest super jak jest ciemno podczas gdy nawet oglądając fakty przy jednej włączonej lampce widać odbicie stojącej na przeciwko kanapy. niestety VT30 jest świetnym TV ale szyba psuje cały efekt.

sprawdzałem plazmę w warunkach jasnego pomieszczenia, przy zasłoniętych roletach we wszystkich oknach i muszę stwierdzić, że dobrze, że nie kupiłem w ciemno VT30 - nie da się tego normalnie oglądać - REFLEKSY psują cały obraz, co z tego, że obraz jest super jak jest ciemno podczas gdy nawet oglądając fakty przy jednej włączonej lampce widać odbicie stojącej na przeciwko kanapy. niestety VT30 jest świetnym TV ale szyba psuje cały efekt.

kil, a Ty jeszcze raz o tych refleksach? No ok, są, bo jest szyba, szyba odbija (mniej lub bardziej) itd. no ale ile razy można o tym samym?

Chyba już parę osób doradziło, że jak walka z refleksami jest priorytetem to LCD z matową matrycą?

Mikson, byłem dziś w pewnym sklepie na Ostrobramskiej, gdzie mają chyba największy wybór płyt w Warszawie i zawsze znajdę coś ciekawego, czego nie ma gdzie indziej (pytanie ile jeszcze czasu utrzymają tak bogaty dział CD i filmów).

Potem wszedłem na 1 piętro i zgadnij co zobaczyłem ? :)

Rozumiem, ze z godz. 19:04?

Chyba Krzysiek trochę jakby przesadził. Twarze ma nienaturalnie przekolorowane. Ja mogę sobie ustawić kolory jeszcze intensywniej, ale może nie przesadzajmy.

chodzi mi o tą fotkę.

chodzi mi o tą fotkę.

Ten film niestety taki jest. Ma po prostu dziwne kolory. To znaczy może inaczej. Kopia którą mam taka jest.

Mógłbym wrzucić zrzut klatki z tego filmu ale to już kiedyś przerabialiśmy i do niczego to nie doprowadziło poza tym że się Mczaj na mnie obraził i postraszył mnie prawami autorskimi.

chodzi mi o tą fotkę.

Tu z kolei na mój gust mamy to, co nazywam kolorami wyblakłymi. Ale nie sugeruj się, moj gust jest dość osobliwy i odbiega od tego co się większości podoba.

Tu z kolei na mój gust mamy to, co nazywam kolorami wyblakłymi. Ale nie sugeruj się, moj gust jest dość osobliwy i odbiega od tego co się większości podoba.

A ja bym powiedział że koloru jest za dużo i do tego brakuje kontrastu.

Właśnie pomyślałem że najpierw to musielibyśmy pokalibrować sobie monitory żeby dojść do podobnych ocen.

No, w końcu wiadomo czemu ten twój obraz wygląda zawsze tak sztucznie - mamy nieskalibrowane laptopy :)

Rację miał i F.Kulpa jak i Bobcat - te toshiby mają duży problem z kolorami.

No, w końcu wiadomo czemu ten twój obraz wygląda zawsze tak sztucznie - mamy nieskalibrowane laptopy :)

Rację miał i F.Kulpa jak i Bobcat - te toshiby mają duży problem z kolorami.

To by tłumaczyło rozbieżność opinii.

i

Jedyne wytłumaczenie jest takie że każdy widzi co innego.

Powody mogą być dwa.

Pierwszy metafizyczny czyli że każdy człowiek spostrzega inaczej rzeczywistość co by tłumaczyło różne preferencje jeżeli chodzi o technologie wyświetlania.

Drugi bardziej prozaiczny i moim zdaniem bardziej prawdopodobny. Każdy monitor wyświetla inaczej.

Proponował bym pochwalić się na czym oglądacie te zdjęcia. Pewnie wiele się wyjaśni.

Te ostatnie zdjecia Krzyska wygladaja nienajgorzej, ciekawe jak bedzie to wygladac przy odslonietych oknach,. Dawaj Krzxychu, ja pokazalem Ci, ze reflaksow nie ma na mojej plazmie.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Te ostatnie zdjecia Krzyska wygladaja nienajgorzej, ciekawe jak bedzie to wygladac przy odslonietych oknach,. Dawaj Krzxychu, ja pokazalem Ci, ze reflaksow nie ma na mojej plazmie.

Odbicia wyjdą podobne bo telewizor zwiększy jasność podświetlenia. Ale i tak są zdecydowanie za duże.

Ale dzisiaj oglądałem jeszcze raz VT30 i jest dokładnie taka sama rzeźnia z odbiciami jak na moim. O dziwo na Panasoniku ST33 odbija dużo mniej. Szyba z przodu telewizora to nieporozumienie.

Mikson, byłem dziś w pewnym sklepie na Ostrobramskiej, gdzie mają chyba największy wybór płyt w Warszawie i zawsze znajdę coś ciekawego, czego nie ma gdzie indziej (pytanie ile jeszcze czasu utrzymają tak bogaty dział CD i filmów).

Potem wszedłem na 1 piętro i zgadnij co zobaczyłem ? :)

samsunga 64 i obok panasa 65? :)

bawiłeś się pilotami?

Focal + Naim

Nie, nic nie przestawiałem.

W każdym razie ta Twoja fotka z komórki oddaje stan rzeczy z tendencją do uwypuklania różnic.

Trzeba powiedzieć, że różnica jakościowa pomiędzy samim i panasem była mała. Pewnie gdyby trochę podregulować, to na pierwszy rzut oka świeciłyby tak samo. Przy tej różnicy w cenie samsung to ciekawa oferta.

No a te ledy powyżej - nie ma o czym pisać, jak jakieś banery świetlne a nie TV.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.