Skocz do zawartości
IGNORED

Plazma vs LCD

KrzysiekA

Plazma vs LCD  

326 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktróra z technologii wyświetlania obrazu jest lepsza.

• LCD
    • PDP
    • Jedna i druga technologia ma swoje wady i zalety.

Rekomendowane odpowiedzi

Gra 1080 a 720 jakosciowo z dystansu wyglada tak samo, ale w 1080 jest widoczny wiekszy obszar,. Na filmach tego nie ma.

Przyklad gier podalem tylko po to bys zdal sobie sprawe, e nie sama rozzielczoscia czlowiek zyje...

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

dla mnie 1080i jest lepsze niż 720p.

Dawno się tak nie obsmarkałem ze śmiechu. Bobcat jesteś coraz lepszy. Litości. Jesteś mistrzem obserwacji. Sokole Oko. Niestety znowu wypowiedź ad persona ale ciężko się powstrzymać. Jeśli ktoś na silę konfabuluje i nie potrafi oddzielić teorii od praktyki....... ginie.

Oglądanie jakiegoś rzęcha nie jest mi do niczego potrzebne.

Nerwy puszczają. Niedobrze.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

bys zdal sobie sprawe, e nie sama rozzielczoscia czlowiek zyje...

Cały czas piszę, że rozdzielczość jest sprawą ważną, a nie że jedynie ważną. Znów manipulujesz. Tu zacytujesz pół zdania, tam wyrwiesz z kontekstu, ówdzie zmienisz sens mojej wypowiedzi drogą umiejętnego przestawienia szyku zdania. Cały Wojtek.

NIe no, ja cytuje moj drogi kolego cale wypowiedzi na ogol, jak dotychczas to Ty cytujesz czesci tekstu. Nie pamietasz to sprawdz. A nastepnie zastanow sie co piszesz i do kogo, bo moze masz jakies rozdwojenie...

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Przyzwoita konstrukcja miażdżąca jakością prezentowanego obrazu większość latarek LCD. Niestety nie dane było ci go oglądać.

Mi było dane oglądać tą kupę....to coś ma czerń jak LCD sprzed paru lat, przepraszam to nie czerń to szarość, a reszta jest całkowicie wypłowiała....za wypisywanie takich bzdur powinni chłostać.....to relikt dla biedoty, a nie przyzwoita konstrukcja.....

A widzisz to? Słyszałeś o czymś takim jak bezwładność ludzkiego wzroku?

Kurcze Bobcat, jeszcze niedawno mowiles, ze plazma mruga a nie widzisz przeplotu w 1080i? hehe

Ja oczywiscie nie widze, bo dla mnie z 3 metrow to nie ma roznicy, ale to Ty manifestujesz swoje umiejetnosci rozrozniania.

Z drugiej strony rzeczywiscie na LCD moze byc bardziej widoczna roznica poniewaz w LCD rozdzielczosc natywna sporo sie rozni od kazdej innej.

Cały czas piszę

Ja widzę, że cały czas przepisujesz Internet. Poznajesz nowe słowo, temat i już za parę godzin jesteś ekspertem. Jeśli ktoś potrafi gołym okiem odróżnić 720p od 1080i jest geniuszem. Dlatego wszystkie twoje opinie o obrazie TV, o LCD i pdp są NIEWIARYGODNE I ZMYŚLONE. Dziękuję.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Mi było dane oglądać tą kupę....to coś ma czerń jak LCD sprzed paru lat, przepraszam to nie czerń to szarość, a reszta jest całkowicie wypłowiała....za wypisywanie takich bzdur powinni chłostać.....to relikt dla biedoty, a nie przyzwoita konstrukcja.....

Zabawne co piszesz o tym tv, poniewaz Panasonic nawet tansze tv LCD ma uzawane za bardzo dobre hehe

Ja widzę, że cały czas przepisujesz Internet. Poznajesz nowe słowo, temat i już za parę godzin jesteś ekspertem. Jeśli ktoś potrafi gołym okiem odróżnić 720p od 1080i jest geniuszem. Dlatego wszystkie twoje opinie o obrazie TV, o LCD i pdp są NIEWIARYGODNE I ZMYŚLONE. Dziękuję.

A co o twoich można powiedzieć, że są bzdurne ? ;-) Zachwycanie się plazemką dla kloszardów za 1500 zł normalne nie jest ;-)

Dawno się tak nie obsmarkałem ze śmiechu. Bobcat jesteś coraz lepszy. Litości. Jesteś mistrzem obserwacji. Sokole Oko. Niestety znowu wypowiedź ad persona ale ciężko się powstrzymać. Jeśli ktoś na silę konfabuluje i nie potrafi oddzielić teorii od praktyki....... ginie.

Nerwy puszczają. Niedobrze.

Przykro mi. Ktoś taki jak Ty nie jest mnie stanie wyprowadzić z równowagi. Conajwyżej rozbawić. Jestem człowiekiem wyrozumiałym.

Popełniasz ten sam błąd co wielu ludzi. Nie używasz formy "ja uważam że". Ty mówisz "JEST tak". Głosisz jedynie słuszne prawdy objawione.

Ty uważasz, że 720p jest lepsze niż 1080i. Wolno Ci. Ja uważam odwrotnie. Wolno mi. Ale to nie powód aby się z drugiej strony naśmiewać. Chyba domyślam się skąd może u Ciebie brać się taki a nie inny punkt widzenia na ten temat. Standard 1080i jest używany w Europie. 720p stosuje Ameryka. Czy Ty przypadkiem nie zalicząsz się do tych, co to uważają że wszystko co amerykańskie jest z definicji najlepsze?

Zabawne co piszesz o tym tv, poniewaz Panasonic nawet tansze tv LCD ma uzawane za bardzo dobre hehe

Zabawne jak wszystko plączesz nie pierwszy raz :-)

Nie nabijaj postów dziecino.

A ty nie pisz bzdur starcze ślepy :-)

Oj zyzio, zyzio, ile Ty naplatales to szkoda gadac. Np jak wmawiales mi i pozostalym, ze twierdzilem cos czego nie twierdzilem, odnosnie kabli nordosta.

Wskaz mi tutaj prosze miejsca w ktorych sie platam. A jezeli nie potrafisz zrobic tak prostej rzeczy, prosze nie podejmuj wiecej tematu.

Oj zyzio, zyzio, ile Ty naplatales to szkoda gadac. Np jak wmawiales mi i pozostalym, ze twierdzilem cos czego nie twierdzilem, odnosnie kabli nordosta.

Wskaz mi tutaj prosze miejsca w ktorych sie platam. A jezeli nie potrafisz zrobic tak prostej rzeczy, prosze nie podejmuj wiecej tematu.

"Panasonic nawet tansze tv LCD ma uzawane za bardzo dobre hehe" - chłe, chłe, chłe....chyba chodziło o plazmy......

No właśnie. Skoro nie rozróżniasz to dlaczego twierdzisz, że 720p jest lepsze? Nie potrzebuję podpierać się Internetem aby coś napisać. Wystarczy zasób własnej wiedzy. Nie mierz innych swoją miarą.

Twoja opinia na temat mojej osoby jest mi totalnie obojętna. Są osoby (tu na Forum również) których opinię niezwykle sobie cenię i poważam. Wybacz, ale Ty się do nich nie zaliczasz.

Bobcat, tylko dzisiaj natrzepałeś tu 26 postów. Dwadzieścia sześć postów.

Nie zastanawiałeś się może, czy coś jest z tobą nie tak? Myślisz że to normalne?

ps. abstrahuję już od całkowitego braku treści, takie zwykłe pieprzenie 3 po 3. Wszystko jedno plazma czy LCD, w zasadzie wszystko jedno jaki temat - pieprzysz 3 po 3, a jak ktoś coś napisze albo sobie z ciebie jaja robi to i tak nie kumasz i tak nieświadomie dalej produkujesz te swoje wypociny...

"Panasonic nawet tansze tv LCD ma uzawane za bardzo dobre hehe" - chłe, chłe, chłe....chyba chodziło o plazmy......

Chodzilo o LCD hlehlehle

No właśnie. Skoro nie rozróżniasz to dlaczego twierdzisz, że 720p jest lepsze? Nie potrzebuję podpierać się Internetem aby coś napisać. Wystarczy zasób własnej wiedzy. Nie mierz innych swoją miarą.

Twoja opinia na temat mojej osoby jest mi totalnie obojętna. Są osoby (tu na Forum również) których opinię niezwykle sobie cenię i poważam. Wybacz, ale Ty się do nich nie zaliczasz.

Bobcat a gdzie widziales film w 720p, bo z Twoich wczesniejszych wypowiedzi mozna wywnioskowac, ze nie ma gdzie takowych obejrzec...wiec...

Mczaj Twoja opinia jest mi również obojętna.

Mam to w dupie czy jest ci obojętna czy nie.

Rozejrzyj się po prostu za jakąś terapią.

I przestań w koncu tu pieprzyć, bo jak się przeczyta tak za jednym razem twój dzienny urobek, to się po prostu rzygać chce.

Standard 1080i jest używany w Europie. 720p stosuje Ameryka.

Bobcat piszesz glupoty (tak jak o Kuro ktorego chyba w zyciu nie widziales. Nawiasem mowiac piszac o 'Kuro' to tak jakby mowic ze mialem jazde probna Honda Civic - jest pare modeli ktore znacznie sie roznia).

To ci powinno rozjasnic troche:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przeczytaj dokladnie dlaczego w pewnych 'aplikacjach' 720p jest lepsze od 1080i.

Ukryta Zawartość

I przestań w koncu tu pieprzyć, bo jak się przeczyta tak za jednym razem twój dzienny urobek, to się po prostu rzygać chce.

Widzę że koledze mczajowi odwyk w postaci bana nie za wiele pomógł. Może coś zjadłeś nieświeżego i dlatego ci się rzygać chce.

Dziękuje za Twoje wpisy. Wydrukowałem i powiesiłem w kiblu w wiadomym celu. Do niczego innego się merytorycznie nie nadają.

Był na forum podobny troll: PawełXYZ

Teraz pałeczkę przejął Bobcat. Jakbym miał deja-vu.

Schemat działania podobny. Mam nadzieję że koniec trolowania też będzie ten sam.

ps. XYZ był jednak zdecydowanie bardziej inteligentny i czasem pisał do rzeczy

Przeplot to ZUO. Niech albo stosują 1080p, a jak pasma tyle nie mają to 720p.

Nie wiem jak teraz jest w Polsce, ale jak mialem N HD to pamietam, ze w tunerze mozna bylo przelaczac pomiedzy 720p a 1080i. Ale zdaje sie, ze oryginalnie bylo 720p, choc pewien nie jestem.

No pewnie, a jak, bije każdego topowego LCD/LED :-)))) Coraz zabawniej.....

miał być żart z tym Panasem x10 ale niestety Zyzio, w tym porównaniu to LED jest "pragnieniem"

oczywiście pisze o SD i ewentualnie częsci hd z telewizji (stacje z małym bitrate)

być może ten Twój LED to jest model specjalny, limitowana seria hybrydowa ledoplazma (najlepsze z obydwu technologii) ale mojego przy takim sygnale spokojnie wciąga nosem (poza czernią ale i tak x10 ma dobrą, lepszą od 90% LCD bez wygaszania)

Ukryta Zawartość

tu porównanie z Samem C9000, tak jak napisał Bobcat - jakość kosztuje :D

Ukryta Zawartość

(poza czernią ale i tak x10 ma dobrą, lepszą od 90% LCD bez wygaszania)

W porównaniu do nowych PVA to czerń ma gorszą.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.