Skocz do zawartości
IGNORED

Manipulacje machiny medialnej

Mart2M

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Takie rzeczy sie dzieja, a media milcza. Yahoo zablokowalo wszelkie informacje na temat protestow...

Ukryta Zawartość

bartek79 dnia 05.10.2011 - 11:28 napisał

Problem w tym ,że w waszym pokoleniu nauczycieli brak

To widać ,słychac i czuć

To po co tu jesteś? Żeby się tylko mądrzyć?!

z tym swoim 57r. to szczaw jesteś, Stalina nie słuchałeś, o PKWN Ci opowiedzieli i Ty się wypowiadasz o komunie?

jak Poznań był miałeś 3 lata

a różnica jest taka, że ja mając 12 lat więcej (w-g Ciebie doświadczeń) doskonale bartka rozumiem

jak ktoś nie próbował zrozumieć ludzi za młodu, trudno żeby z wiekiem potrafił

"Znałem osobiście przyjaciół Gomółki. Wyrażali się o nim wyłącznie pozytywnie, a byli to prości bezinteresowni ludzie. wW nich był to uczciwy ideowiec, patriota..." - ten cytat określa Twoje "rozumienie" wręcz jednoznacznie tym bardziej, ze za Gomółki miałeś 10 lat

tak na tym forum wypowiada się połowa ludzi o sprzęcie którego nigdy nie słuchali

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Lemingi żyją w Polsce...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lemingi żyją w Polsce...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

z tym swoim 57r. to szczaw jesteś, Stalina nie słuchałeś, o PKWN Ci opowiedzieli i Ty się wypowiadasz o komunie?

jak Poznań był miałeś 3 lata

a różnica jest taka, że ja mając 12 lat więcej (w-g Ciebie doświadczeń) doskonale bartka rozumiem

jak ktoś nie próbował zrozumieć ludzi za młodu, trudno żeby z wiekiem potrafił

"Znałem osobiście przyjaciół Gomółki. Wyrażali się o nim wyłącznie pozytywnie, a byli to prości bezinteresowni ludzie. wW nich był to uczciwy ideowiec, patriota..." - ten cytat określa Twoje "rozumienie" wręcz jednoznacznie tym bardziej, ze za Gomółki miałeś 10 lat

tak na tym forum wypowiada się połowa ludzi o sprzęcie którego nigdy nie słuchali

Czasy Gomułki wbrew pozorom pamiętam doskonale. Począwszy od jego konfliktu z Episkopatem w 1966 roku, przez Marzec 1968 roku, ana Wydarzeniach Grudniowych 1970 roku skończywszy. I mogę Ci powiedzieć,że nie wszędzie odbierano je tak, jak to je dzisiaj opisują historycy IPN-u. Najpiękniejsze co zapamiętałem z czasów Gomułki to wyjątkowo pozytywne więzi miedzy ludzkie, które później ciągle się degradowały, aż osiągnęły dzisiejszy poziom.

Na form nigdy nie wypowiadam się o sprzęcie, którego nie znam. Jeżeli przywołuję recenzje sprzętu to wyraźnie to zaznaczam. Sprawdź w moich wpisach na "Stereo"!

A te swoje 99 to włóż miedzy bajki albo wyłóż metrykę na stół!

potrafisz liczyć, skoro przeczytałeś mój post to metryka Ci niepotrzebna

więzi z narodem miał każdy satrapa póki nie wlazł na stołek, żaden argument in plus Gomułki

podobają Ci się takie modele władzy i postaci - Twoja sprawa ale to nie wynik wspomnień

raczej rodziny i otoczenia a że mój ojciec był piłsudczykiem więc sobie nie pogadamy

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

potrafisz liczyć, skoro przeczytałeś mój post to metryka Ci niepotrzebna

więzi z narodem miał każdy satrapa póki nie wlazł na stołek, żaden argument in plus Gomułki

podobają Ci się takie modele władzy i postaci - Twoja sprawa ale to nie wynik wspomnień

raczej rodziny i otoczenia, mój ojciec był piłsudczykiem wiec sobie nie pogadamy

Też nie mam zamiaru!

Ukryta Zawartość

Kolejny genialny filmik. Wyglada na to, ze chyba najsensowniejszym wyjsciem jest wyrzucenie telewizora...

Ukryta Zawartość

Kolejny genialny filmik. Wyglada na to, ze chyba najsensowniejszym wyjsciem jest wyrzucenie telewizora...

A nie wystarczy używanie własnego rozumu?

Jestem Europejczykiem.

700000 domostw nie ma telewizora w domu jeszcze 4 lata temu to była patologia teraz coś się zmienia na +

!

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Tak, wladz, naczelny lemingu tego forum :) Jestes chyba ostatnia na tym forum osoba mogaca odnosic sie do kompetencji umyslowych innych forumowiczow :)

>>>morven ale generalnie jak patrze na te twoje filmy to ciagle sie zastanawiam czy ty juz jezdes zmanipulowany czy sam manipulujesz.Krótko mowiac pzrestaje ogladac te filmy jako idiotyczne.jesli je sam wybierasz to cós w tym jezd.Chiba ze to centrala zidiociała.

muls <- jaka centrala? Sadzisz, ze jestem tajna agenda amerykanskiego ruchu spolecznego "Occupy Wallstreet" oddelegowana po to, aby infiltrowac i indoktrynowac polskie srodowiska audiofilskie? :-)

Nie jestem. A w sumie szkoda :-D

Uwazam, ze mamy dosc ciekawe czasy. Filmy pokazuja nastroje spoleczne na ulicach swiata. Mysle, ze warto sie temu przygladac, sledzic, poznawac rozne punkty widzenia; no i staram sie podzielic co ciekawszymi materialami z forumowiczami. Czyzby to bylo dowodem na to, ze jestem zmanipulowany?

Pozdrawiam :-)

podgladanie swiata ma sens tylko wtedy gdy nie trafisz przypadkiem na manifestacje z krzyzem na krakowskim przedmiesciu.od razu masz przekonanie ze w polsce jestesmy oo krok od wojny domowej.A jakie mozna wyciagnac z demonstracji w grecji bez solidnego wczesniejszego poznania sprawy.wtedy to tylko zostaje- a widziala pani jak ten z wasem lał tego z brodom??

czyli, ze jak? nie ma sensu ogladanie?

Tutaj masz link, w ktorym Chris omawia dosc doglebnie i na wielu plaszczyznach "istote rzeczy". Obejrzenie i przemyslenie slow Chrisa moze byc niezlym wstepem do solidnego "wczesniejszego poznania sprawy".

Co do Grecji, nie podawalem linkow; interesuje sie obecnie glownie sytuacja w USA. Zreszta tak naprawde to wlasnie ruch obywatelski w USA stal sie inspiracja dla podobnych inicjatyw obywatelskich w panstwach Europy Zachodniej. Nie pisze tutaj o zadymach w Grecji, a raczej zgromadzeniach typu "Occypy" bedacych wyrazem sprzeciwu wobec niesprawidliwosci spolecznej obecnie funkcjonujacego systemu polityczno-ekonomicznego.

Daj juz spokoj z tym krzyzem, kotem, itd. Takimi wpisami dramatycznie obnizacie poziom tego forum :-(

owszem ale zawsze przesladuje mnie casus pospieszalskiego.ALBO I SLYNNEGO POWIEDZENIA Bieleckiego.pierwszy milion trzeba ukrasc.Jako ze bylem przy tym to wiem ze bylo...powszechnie uwaza sie ze pierwszy milion trzeba ukrasc.Ja tak nie sadze... powiedzial Bielecki.

drobna roznica.

Lemingi żyją w Polsce...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kurcze, wypisz wymaluj opis niektorych naszych forumowiczow :P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Pamiętacie Pierwszą Damę, która na pytanie o hobby (i pomocnicze po chwili jej milczenia - co mąż lubi?)Pana Prezydenta odpowiedziała, ze zupę pomidorową. Otóż (sama?!!!) książkę napisała: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,10531928,Danuta_Walesa_napisala_wspomnienia_swojego_zycia_u.html. Pewnie rozwinęła się na uniwersytecie trzeciego wieku.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Portal tokfm.pl w alarmujący sposób informuje o zbezczeszczeniu o okradzeniu grobów Cyganów w Mławie: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,10701832,Mlawa__zbezczeszczone_ciala_Romow_i_spladrowane_groby_.html.

W Polsce co roku okradanych jest i bezczeszczonych wiele grobów może tysiąc, a może jest to inna liczba. Niezależnie od skali wielkości jest to zawsze godne potępienia.

Niektóre media z wielka lubością nagłaśniają to jednak wyjątkowo. Bo sprawa dotyczy grobów mniejszości narodowej czy innej. A sprawcy może - choć nie na pewno - działali z pobudek rasowych.

Prokuratura z Katowic (wsławiona w bezpodstawnych aresztowaniach B.Blidy - o czym już nie poinformowała w telewizornia) aresztowała Gromosława Czempińskiego za łapówkarstwo. I telewizornia skojarzyła, że chodziło o prywatyzację STOEN przez rządy SLD. Mimo że prokurator na konferencji prasowej powiedział wyraźnie, że wśród zarzutów nie ma nieprawidłowości przy prywatyzacji STOEN, sama prywatyzacja trwała przez czasy rządów kilku kadencji i zapoczątkowana była przez Buzka a zamieszane w podejrzenie w sprawie STOEN są inne osoby związane z PO, AWS i Balcerowiczem.

Na ciekawą rzecz zwrócił uwagę Paliktot, że rozdmuchanie wątpliwej sprawy w czasie debat o podwyżkach płac dla Policji i Posłów jest ustawką medialną PO w celu odwrócenia uwagi widzów od "mania w dupie" społeczeństwa przez władzę.

Dziwne jest trochę to, że waleczni dziennikarze śledczy jakoś udają, że nic nie widzą i dopiero jakiś tam Palikot musi o tym krzyczeć w audycji radiowej u M.Olejnik.

zachęcam do obejrzenia i przemyślenia

Ukryta Zawartość

Podczas oglądania spadł licznik wyświetleń czyli komuś to nie pasuje...

Ukryta Zawartość

Apropo filmu staje w obronie Jana Pawła II, światli ludzie wiedzą że historia jaka ma być taka będzie a cała gra to gra o waszego ducha.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.