Skocz do zawartości
IGNORED

Czy słuchacie kabli sieciowych?

Lesław01

Różnica między kablami sieciowymi  

931 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszysz różnicę mędzy kablami sieciowymi

Rekomendowane odpowiedzi

nikt ci nie zagląda, sam się chwalisz ile zarabiasz i na co wydajesz.

chłopaki możecie tak po ludzku przyznać się że jeśli Wy nie słyszycie to jesteście w stanie zaakceptować że Wasze uszy nie są wyrocznia i nie wyznaczają standardów?

a ty możesz tak po ludzku przyznać, że masz słuchowe omamy?

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Biniek skoro zarabiasz średnią krajową i wydajesz 500 zł na kawałek k..wra druta z miedzi "na zimno ciągniętej", masturbowanej rączkami małej tajskiej dziewicy, to powinieneś się strzelić w łeb.

Miedź nie zmienia swoich włąsciwości pod wpływem prądu, możesz sobie wygrzać głowę i zatoki.

ja p..lę tu jest więcej jeleni niż na forum pakerów którzy wydaja pieniądze na złudzenia w postaci magicznych suplementów o udowodnionym braku działania.

A potem jeden z drugim, dziad z meblościanką w używanych ciuchach, ale kable drogie bo się naczytał podobnych sobie.

masakra

Skąd się biorą takie mądrale, które nie potrafią kulturalnie dyskutować, tylko produkują takie chamskie wpisy? To brak wychowania, czy po prostu słoma w butach?

Czytam tak sobie wątek o hajendzie, gdzie koledzy spuszczjaą się nad znakomitymi zresztą kolumnami, ale pdkreślają wykres ich brzmienia - liniowy bez podbić i mocnych spadków.

sprzęt za chore piniendze.

Pany, studyjne monitory za ułamek kwoty dają lepsze pasmo przecież

Na pewno twoje Focale rozjeżdżają wszystkie hajendy!!! :)

a ja dziękuję losowi że mam talent do swojej pasji i słyszę rzeczy których nie wszyscy słyszą. To mnie utwierdza w przekonaniu żeby inwestować w swoje hobby. Tylko co Wam pozostaje? Może pora zmienić zainteresowania i nie wywalać więcej kasy w błoto jeśli nie ma ona służyć wyłącznie przedłużeniu członka?

Nie podnieca mnie hajend ani rozjeżdżanie hajendów :D

Mam ubaw po pachy jak widzę ludzką naiwność i zaślepienie w wierze w cuda :D

Enjoy!

Bardzo się wszyscy cieszymy z twojego dobrego samopoczucia. Bądź tak dobry i zrób dla innych to samo powstrzymując się od złośliwych i nic nie wnoszących komentarzy.

a ja dziękuję losowi że mam talent do swojej pasji i słyszę rzeczy których nie wszyscy słyszą.

Bóg cie wybrał, idź i nabijaj kieszenie szarlatanom :D

chętnie dałbym Ci zarobić gdybyś wiedział jak to składać ale ładnym oplotem i wtyczką mnie nie oszukasz

oczywiście że nie, do tego potrzeba jeszcze reklamę w gazecie i zaprzyjaźnionego recenzenta i będziesz się sam smarował wazeliną :)

swietny pomysl na biznes

a myślisz, że dlaczego jest tyle firm, które zajmują się wyłącznie kabelkami i niczym innym?

mało? Firmy produkujące procesory na rynek konsumencki są dwie, karty graficzne dwie, dyski HDD cztery (a one zaopatrują setki milionów ludzi), ale "produkujących" kabelki kilkanaście (dla znikomego procenta znikomego procenta w ogóle zainteresowanych hi-fi) i co chwila jakaś pojawia się z nikąd. Niezwykle pojemny i dynamiczny rynek.

jak to się robi w polsce:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wg legendy: klepiesz gównokable w garażu, tzn, w swoim laboratorium i instytucie badawczym. Mimo, że po prostu składasz do kupy 3 elementowe półprodukty kupowane na jakimś ebayu, wszystkim opowiadasz, że masz park maszynowy i obrabiarki cnc za miliony, a dodatkowo tajemną wiedzę, która pozwala ci z ogólnodostępnego szajsu skręcać druty których nie może dogonić nikt na świecie. Skoro jesteś najlepszy, to warto by było sprzedawać ten cudowny towar, w końcu lud prosi, a do tego wystarczy ci jedna recenzja na 3 lata i podrzucenie swoich kabli komuś na audio show z raz czy dwa. Pieniądze płyną strumieniem.

co to tak naprawdę oznacza: zamawiasz dwa kartony kabli z chin 10 dolarów sztuka z wytłoczonym twoim logiem. Dajesz w łapę, żeby napisali w magazynie, że to hiend. Zakładasz stronkę internetową i sprzedajesz za 2-5-10-20k w zależności od koloru oplotu. Sprzeda się 1 na rok i interes się zwraca 10 razy, sprzeda się 5 i masz miesiąc wakacji na bali. Sprzeda się tylko 1 przez 5 lat? Nie ma problemu, kable leżą w piwnicy i jeść nie wołają. Plastik się nie rozkłada, mogą poleżeć i z 25 lat. Możne jeszcze do jakiegoś sklepu wezmą i będą wypożyczać to już w ogóle raj bo wtedy coś się na pewno sprzeda bo jeleń słuchający dwóch kabelków które robią dokładnie nic ma 50% szans że wybierze akurat twój.

Ciekawe, że takie cudownie powstające biznesy powstają tylko przy kabelkach, jakoś nie słyszałem, żeby jakiś konstruktor nagle w domu zaczął składać lepsze np. telefony komórkowe. Jest to szczególnie dziwne biorąc pod uwagę jak niezwykle zaawansowaną konstrukcją są takie kable chodzące po dziesiątki tysięcy w porównaniu z jakimiś telefonami za kilkaset złotych.

A no i nie zapominajmy, że można jeszcze pozakładać jakieś trollkonta na forach i pisać z nich jakie to twoje kable są zajebiste, koszt zerowy a studenci ponoć #60groszyzawpis :)

Ukryta Zawartość

ok wypisuje sie z tej absurdalnej dyskusji

konsensus jest taki ze kable sieciowe za 500zł poprawiają aspekty brzmieniowe w moim systemie względem kabli pc

moja kasa moje uszy a jesli dla Was to oszustwo to zgłoscie sprawę na policję strażnicy nabitych w butelkę

@Ujemny,to co napisałeś nie ma związku z tematem wątku,to zwykłe oszustwo.Jest na świecie sporo firm,które prowadzą badania w swoich ośrodkach.

Nie ma to nic wspólnego z pytaniem czy kable wpływają na brzmienie czy nie.

l'enfant sauvage

Oczywiście, że prowadzą, tylko nikt ich na oczy nie widział :) ani tych ośrodków ani tych badań.

Jest na świecie sporo firm,które prowadzą badania w swoich ośrodkach.

Szkoda tylko ze zadna z tych firm nie opublikowala nigdy zadnych wynikow tych badan, a to co wypisuja na swoich stronach i to co wmawiaja konsumentowi to sciema ktora na kilometr wyczuje kazdy kto w szkole sredniej nie spal na lekcjach fizyki

Gość vasa

(Konto usunięte)

opowiadasz, że masz park maszynowy i obrabiarki cnc za miliony, a dodatkowo tajemną wiedzę, która pozwala ci z ogólnodostępnego szajsu skręcać druty których nie może dogonić nikt na świecie.

champagne10.gif

Oczywiście, że prowadzą, tylko nikt ich na oczy nie widział :) ani tych ośrodków ani tych badań.

Proszę Cię...to,że nie słyszycie kabli nie usprawiedliwia Was od zwykłego lenistwa:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

l'enfant sauvage

Aero, postaram się, niestety to forum dyskusyjne i nawet niewygodne kąśliwe i drażniące Cię opinie można tutaj zamieszczać.

Sorry, taki mamy klimat :)

A ałdiofilizm to choroba warta uwagi, niestety będę z przyjemnością śledził jej objawy, starając się jak mogę samemu jej nie ulegać.

Lub łagodnie ją przechodzić.

Nie to, żebym się czepiał ale w tych linkach przedstawione są fabryki tychże przewodów z nie "ośrodki badawcze". Widać zwykłe skręcarki linek a w tle może gdzieś są i wytłaczarki do PCV. Nie widać żadnych ciągarek do drutów ( proszę się rżeć, te maszyny tak właśnie się nazywają - sprowadzałem te i inne maszyny do Polski dla fabryk wyrobu drutów oraz kabli ) ani linii emaliujących. Przypuszczam więc, że gotowe druty zamawiają na zewnątrz....w tym może i z Polski :)

Aero, postaram się, niestety to forum dyskusyjne i nawet niewygodne kąśliwe i drażniące Cię opinie można tutaj zamieszczać.

Sorry, taki mamy klimat :)

A ałdiofilizm to choroba warta uwagi, niestety będę z przyjemnością śledził jej objawy, starając się jak mogę samemu jej nie ulegać.

Lub łagodnie ją przechodzić.

Chodzi mi tylko o kulturę wypowiedzi. Przecież nie musimy się wszyscy zgadzać. Ważne żeby to robić nie obrażając drugiej strony. Peace!

Nie to, żebym się czepiał ale w tych linkach przedstawione są fabryki tychże przewodów z nie "ośrodki badawcze". Widać zwykłe skręcarki linek a w tle może gdzieś są i wytłaczarki do PCV. Nie widać żadnych ciągarek do drutów ( proszę się rżeć, te maszyny tak właśnie się nazywają - sprowadzałem te i inne maszyny do Polski dla fabryk wyrobu drutów oraz kabli ) ani linii emaliujących. Przypuszczam więc, że gotowe druty zamawiają na zewnątrz....w tym może i z Polski :)

A widziałeś drukarnię,która obok uprawia 100ha lasu na papier?

Dam taki przykład,japoński koncern stalowo-przemysłowy Furukawa,produkuje od światłowodów,poprzez koparki do realizacji zleceń na skomplikowane technologicznie konstrukcje stalowe lub okablowanie obiektów przemysłowych,wojskowych,badawczych (np.CERN pod Genewą),do zeszłego roku jedyny producent miedzi pcocc,z której usług korzystało wiele firm kablarskich:Furutech,Oyaide,Precide MDM,Neotech...Jeden z najbardziej rozwiniętych ośrodków badań na świecie...i jeszcze w latach '90 Furukawa miała swój dział audio,później stała się jedynie dostarczycielem przewodników.

Żeby już tak z grubej rury skoro pytacie o te ośrodki badawcze...;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oczywiście nie jestem w stanie zaprzeczyć,że wiele firm nadużywa pojęcia:"ośrodek badawczy",takie jednak nadużycia wiążą się z marketingiem i niekoniecznie branża audio wiedzie tutaj prym,z czego raczej wszyscy w dzisiejszych czasach chyba zdajemy sobie sprawę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

l'enfant sauvage

Dam inny przykład:

"firma" produkująca suplementy i odżywki dla sportowców dawala fotki swej fabryki

niestety wyciekły fotki z ukrycia,okazało się ze to szit nabierany łopatą i mieszany w betoniarce, robiony na zlecenie rpzez podwykonawcę

strona, historia, opis i otoczka super, realia żenua

w temacie fotek fabryki kabli, Paaaanie podjedź sobie do takiego Parczewa i zobacz fabrykę kabli.

Też wygląda audiofilsko a zapewne technologia i tradycja plus wiedza produktowa jednak większa..kto wie czy z tych kabli nie produkują jacys szamani blue heaven, nemesis, nirvana, orgazmic transparent etc.

Aero - piona za Saaba - kocham prawdziwe samochody, szkoda że niewiele ich obecnie się produkuje. Albo i dobrze, zostaną dla hobbystów. Szanuj turbinę :))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.