Skocz do zawartości
IGNORED

Czy słuchacie kabli sieciowych?

Lesław01

Różnica między kablami sieciowymi  

931 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszysz różnicę mędzy kablami sieciowymi

Rekomendowane odpowiedzi

@Gracjan.

Ostrzeżenie regulaminowe za używanie wulgaryzmów. Zgodnie z Twoim zamówieniem :-)

Polecam się na przyszłość. :-)

W.

Prawidłowo, kolega Gracjan chyba spać nie może przez tą obsesję na punkcie przewodów :)

W trakcie usuwania konta.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teraz proszę przeczytać ostatnie zdania o Stratusie. 5 :)

A potem ,poszukać recenzji np SM6(Cambridge Audio SM6) -o jego "górnych rejestrach" (podbite są) w/g recenzji- i ....stosujemy Stratusa i już jest git.....:) i mamy Nirvane.(TAK p.Muda,czy coś pomieszałem) ? :)Ty czytasz "gazetki" to sporą masz wiedzę,ale cieszy mnie to,że już "folgujesz" z drutami-(za to inną ciemnotę wciskasz) :)

Only 200pln-obecnie ,kiedyś 500 pln. za Stratusa-....Warto -zapraszam do zakupu. :)Kolor "nebieski" pod meble może przypasuje. :)

-

Poniżej- o SM6,(te najwyższe..miały by być,przez to "barachło" Stratus, niby wygaszone) o kur..wa jego mać.:)

No właśnie wczoraj

Ukryta Zawartość

I Stratus z nowym DACem potwierdził ile daje ta sieciówka.

Jak ktoś ma DACa , CD grające zbyt nerwowo polecam ten kabel .

Wczoraj pytałem w kilku sklepach na allegro o cenę i można ją kupić z przesyłką za 300zł więc to żadne pieniądze .

Spróbujcie sobie sami . Przy połączaniu spróbujcie jak gra w dwóch położeniach wtyczki zasilającej ( chodzi o zmianę fazy ) .

W pełni się zgadzam z ostatnim zdaniem Pacuły z tym kablem .

I że się tak zapytam .

Ty to tak na trzeźwo piszesz ?

Czytasz to zanim dodasz na forum ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@Gracjan.

Ostrzeżenie regulaminowe za używanie wulgaryzmów. Zgodnie z Twoim zamówieniem :-)

Polecam się na przyszłość. :-)

W.

Bardzo dziękuję-na pewno skorzystam.:)

W pełni się zgadzam z ostatnim zdaniem Pacuły z tym kablem .

Jak byś wcześniej przeczytał,a w jego opisie by było że podbija górne pasmo-to wtedy byś pisał że do SM6 się nie nadaje(bo kłóciły by się wpisy) Stratus podbija,i SM6 podbija-i tak to właśnie Panie działa.(podświadomość)

Niech ci rodzina zrobi test(ślepy) wpinając,wypinając Stratusa-to zobaczymy ile razy kolega zmiany usłyszał.:)

Ty to tak na trzeźwo piszesz ?

Aaaaa różnie to bywa. :)

Muda, masz instalację bez uziemienia?

Intalację robiłem od podstaw .

Od licznika na klatce do skrzynki idzie 5 linek 6 kwadrat ( około 23 metry ) z podziałem na pomieszczenia .

Od skrzynki kable 4 kwadrat do puszki centralnej danego pomieszczenia a tam jest rozdzielone na gniazdka po 2,5 kwadrat .

Każde gniazdko od tej czwórki ma swój kabel i do jednej czwórki podłączone są 2 gniazdka .

Wszelkie łączenia skręcane i lutowane .

Kable zalane w posadzce po najkrótszej drodze .

PE pociągnięty osobno i nie spinany z N

Od trafa do budynku i do licznika też mam nowa instalację .

Tak w skrócie .

kolega Gracjan chyba spać nie może przez tą obsesję na punkcie przewodów :)

Taka robota(noce) a obsesja .....:) chyba nie,raczej droczenie się ,i (racjonalne podchodzenie do zagadnienia) :)

Tak po "ałdiofilsku" najkrótsza droga jest najważniejsza. :)

Tylko szkoda że transformator 10 km dalej. :)a gdzie elektrownia. :)

Intalację robiłem od podstaw .

Od licznika na klatce do skrzynki idzie 5 linek 6 kwadrat ( około 23 metry ) z podziałem na pomieszczenia .

Od skrzynki kable 4 kwadrat do puszki centralnej danego pomieszczenia a tam jest rozdzielone na gniazdka po 2,5 kwadrat .

Każde gniazdko od tej czwórki ma swój kabel i do jednej czwórki podłączone są 2 gniazdka .

PE pociągnięty osobno i nie spinany z N

Od trafa do budynku i do licznika też mam nowa instalację .

Tak w skrócie .

Nie o to mi chodziło, dobra inaczej. Jak masz w gniazdku/listwie uziemienie? Standardowy typ E, czy F-schuko?

Naskrobane wirtualnie

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

gracjan z czego wynika Twoj moralizatorski i szyderczy ton? Dlaczego wszyskti piszesz z przekąsem i uważasz się za lepszego bo oszczedziłeś kasę na kablach? Czy ktoś z nas odbiera Ci ten racjonalizm? Dla mnie wzorowo dbasz o swoje fundusze

Nie masz gdzie się wygadać ?

Kup psa , idź na spacer . przewietrz się a na forum pisz na trzeźwo .

Lubię się z tobą droczyć,i powiedziałeś że już przywykłeś-więc o co chodzi.:)

A listwę właśnie taką masz-więc nie rozumiem(wstydzisz się jej-czy jak) :)

gracjan z czego wynika Twoj moralizatorski i szyderczy ton?

Bo Marcina "uwielbiam" i tak mu okazuję serdeczność. :)

Poważnie-lubię tego "gościa"

Dlaczego wszyskti piszesz z przekąsem

Oj nie wszystkim(tylko wybranym) :)

Trzeba sobie zasłużyć-....to nie tak chop siup.

uważasz się za lepszego bo oszczedziłeś kasę na kablach?

Jak bym policzył po kosztach dystrybucji(oczywiście nie zapłaciłem tyle) to jest tego z 5 kzł,to nie wiem czy tak zaoszczędziłem.(kiedyś też byłem podatny na marketing)-w sumie chyba nadal jestem. :)

A za lepszego się nigdy nie uważałem-względem kogokolwiek z tego forum.

Teraz rozumiem.

Warto mieć F bo w wielu przypadkach odwrócenie wtyczki zasilającej zmienia nieco brzmienie .

Zresztą nawet przy zwykłych , dwu bolcowych wtyczkach czasem to też słychać .

Mozesz przypomniec te argumenty?

Jakoś kolega komentuje różne wypowiedzi-ale jak koledze podałem kilka linków-o które kolega prosił,to kolega "absolutnie" się do nich nie odniósł.(może jeszcze kolega nie przeanalizował)

Więc pytam-czy kolega przeczytał,przeanalizował i wyciągnął jakieś wnioski-czy kolega "przeleciał" kursorem do dołu i wyłączył-i zostaje kolegi "wiara" i określenie (ja słyszę)

Schuko,bo ma "ałdiofilską" listwę od Sonus Oliwy. :)

Posiadam takową listwę i jest bardzo dobra niemniej używam do głównego systemu innej tylko że kosztuje znacznie wiecej i wcale nie jest lepsza lecz posiada wl/wył. i gniazda od tylu co ma dla mnie znaczenie praktyczno/wizualne.

Szydzenie ze zresztą bardzo dobrych produktów (nie tylko listw) P A.Witka , popartych wiedzą i wieloletnią praktyką zawodową jest wg mnie kompletnie nieuzasadnione .

Posiadam takową listwę i jest bardzo dobra niemniej używam do głównego systemu innej tylko że kosztuje znacznie wiecej i wcale nie jest lepsza lecz posiada wl/wył. i gniazda od tylu co ma dla mnie znaczenie praktyczno/wizualne.

Kolego-może czasem mnie nie rozumiecie.

Ja nie neguję tej listwy,mało tego,sam ją chcę kupić-tę na 8 gniazd.(bo tyle akurat mi jest potrzebne)

I absolutnie nie "szydzę" Witka wyrobami.

A pisząc do Marcina "ripostę" że ma "ałdiofilską" po prostu się z nim droczę-ale on to lubi. :)

Czy to będzie listwa od Witka,czy od Henia,nic więcej nie usłyszę i tak stosując je,ale mam taki kaprys i chcę taką.:)

I dlatego czasem się droczę z kolegami na temat dla mnie zrozumiały-aż nadto.(Listwa i poprawa dzwięku) przynajmniej w klamotach do 50tyś.-a reszta niech się bawi,i w kondycjonery po 50 tyś.

Już nie chce mi się szukać-jak kol.Violet miał" pojechane" w związku z panem inżynierem,który bzdury na temat zasilania opowiadał,to był totalny wstyd,ale na forum to spłynęło po wszystkich-i interes się kręci nadal. :)

Ot tak to wszystko działa.

Kolego-może czasem mnie nie rozumiecie.

Ja nie neguję tej listwy,mało tego,sam ją chcę kupić-tę na 8 gniazd.(bo tyle akurat mi jest potrzebne)

I absolutnie nie "szydzę" Witka wyrobami.

A pisząc do Marcina "ripostę" że ma "ałdiofilską" po prostu się z nim droczę-ale on to lubi. :)

Czyli mam z tego rozumieć że jedynie się droczysz. Niechaj Ci będzie , kolego.

Czyli mam z tego rozumieć że jedynie się droczysz.

W tematach które są "zabawne" -tj np (wpływ listwy na jego,mój sprzęt) ale to nie znaczy że posiadać takiej nie chcę(podoba mi się i wszystko)-listwa-,nie Marcin.:)

Ukryta Zawartość

Może trochę nie w temacie-bo to o sieciowych nawijka jest,ale p.Marcinie z tego kabla chcę zrobić (COAX) na wtykach z Profigolda.(i aferę kręcić na forum) :)

Rozetnę tamten-i pokażę ci-z czego to jest zrobione-ten PGD 4000,oczywiście zawartości miedzi w miedzi :) nie zobaczymy-ale warto pokombinować. :)

Te przewody mam w instalacji TV cyfrowej- na złączach F platinum zaciskanych,i się sprawdzają znakomicie.(prawie jak 75ohm) :)

Ukryta Zawartość

a ja wrzucę taką historię:

Kolega ałdiofeel usłyszał różnicę jak zmienił kabel do sub'a na krótszy o 3 metry. Stwierdził, że bas jest bardziej zwarty i szybszy. Ponieważ uczyłem się jednak fizyki, spytałem: dlaczego? Usłyszałem wytłumaczenie, że impuls szybciej dobiega i zanika, bo droga krótsza ...

Nie wytrzymałem i zapytałem jakim cudem bożym słyszy taką różnicę, skoro droga impulsu skróciła się o 3 metry a prędkość przewodzenia zbliża się do prędkości światła?

Usłyszałem odpowiedź, że bzdury gadam, bo prąd płynie znacznie wolniej.

No i tu k... nie wytrzymałem, otworzyłem w fonie wikipedię i dałem mu poczytać o prądzie. Zaniemówił.

Pozdrawiam wszystkich, niech zdrówko dopisuje a w lodówce niech zawsze czeka zimny browar.

I nie zapominajcie, żeby czasem posłuchać muzyki a nie sprzętu :)

1siedem-no ale to wszystko się zgadza,i ja tak samo do tego podchodzę.:)

Rozumiem-że pisząc to ,miałeś na myśli "mój" eksperyment,..:) tylko że ja go chcę zrobić ze względu na to,żeby uświadomić"siebie" i innych(i tak mi nie uwierzą) że drut 75ohm za 2-3 pln,zagra po torze cyfrowym identycznie jak ten za 200pln(PGD 4000) obecnie za 100pln. :) rozumiesz.

A mam i CHORDA PRODAC za 400pln,i jestem już dzisiaj pewien,że drugich skrzypiec,ani lepszej kontroli basu,lub (wyobrażonej) lepszej barwy wokalu nie uzyskam,wręcz przeciwnie-będzie identyko.:)

kiepska instalacja, ale od listwę z filtrami itp która właśnie ma uregulować napięcie.chce mieć połączona solidnie do urządzeń bez spadków napięcia,

Listwa nie ustabilizuje " prądu " .

Rozumiem-że pisząc to ,miałeś na myśli "mój" eksperyment,..:) tylko że ja go chcę zrobić ze względu na to,żeby uświadomić"siebie" i innych(i tak mi nie uwierzą) że drut 75ohm za 2-3 pln,zagra po torze cyfrowym identycznie jak ten za 200pln(PGD 4000) obecnie za 100pln. :) rozumiesz.

A mam i CHORDA PRODAC za 400pln,i jestem już dzisiaj pewien,że drugich skrzypiec,ani lepszej kontroli basu,lub (wyobrażonej) lepszej barwy wokalu nie uzyskam,wręcz przeciwnie-będzie identyko.:)

I to jest twój problem .

Nie mam , nie miałem , nie słuchałem , nie sprawdzałem ale jestem PEWIEN !

Tyle z mojej strony w tym wątku.

Rozumiem-że pisząc to ,miałeś na myśli "mój" eksperyment,..:)

nie pisałem do Ciebie.

Nawet nie czytałem , co napisałeś, sorki :)

Temat ciągnie się w nieskończoność i nie wnosi nic nowego.Jedni słyszą, innym wydaje się że słyszą, jeszcze inni nie slysza nic

tracimy wydajność, mam kable zasilające do 150€ za sztukę także nie szaleje a spokojniejszy jestem.

tzn że dodadzą pradu, gdy napięcie spada?

Sam to określiłeś dobrze: "spokojniejszy" jesteś. I tyle.

Namawiał mnie koleś na kable za 5 koła. Wpieliśmy i... nic! Bez zmian. Kupiłbym, gdybym usłyszał cokolwiek. Nawet liczyłem, że pójdę o kroczek do przodu. ale cud się nie stał. Różnicy nie usłyszały też 3 inne osoby...

Podam przykład od siebie, prąd dopływający do mojej listwy waha się od 217-229V wiadomo kable w ścianach, kiepska instalacja, ale od listwę z filtrami itp która właśnie ma uregulować napięcie.

Mogę prosić nawet na PW (jesli to tajemnica) namiary na tą listwę "stabilizującą napięcie" ? Przyda się do lampy :)

Nie mam , nie miałem , nie słuchałem , nie sprawdzałem ale jestem PEWIEN !

Już znowu mnie wku..łeś,:)

Ja jestem (RACJONALISTA) i wpisy typu"ja słyszę-ale testowi się nie poddam,bo mnie to nie potrzebne" świadczą tylko o jednym(strach) bo faktycznie gó..no słychać.(niuanse) ha ha

A twoje porównanie-na nagrywarce -czy na czym to robiłeś,było śmieszniejsze od modyfikacji NADA.

Zresztą wątek jest-jak cię wyśmiali. :)

RJ-45 ethernet jeszcze wymień na "debilnofilski" i będziesz miał Nirwanę.

innym wydaje się że słyszą,

:) bywa i tak-jedni mają omamy po alkoholu,a inni pod wpływem emocji nabytego nowego kabelka(nie koniecznie drogiego) byle recenzję dobrą miał,albo był tani a grał identyko jak tez za 2 koła .Air ONE. :)

Air One Albedo....Marcin wie o co chodzi. :)

Kiedyś sam "zadzwoni" :) i powie,ku..wa Maniek miałeś rację-to ja się droczyłem. :)-no bo jak tu się przyznać,wstyd trochę. :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.