Skocz do zawartości
IGNORED

Czy słuchacie kabli sieciowych?

Lesław01

Różnica między kablami sieciowymi  

931 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszysz różnicę mędzy kablami sieciowymi

Rekomendowane odpowiedzi

Sieć pełna jest cudownych bubli. W Auto Świecie były artykuły o nieskuteczności magnetyzerów na osiągi auta, a trzy strony dalej są reklamy tego dziadostwa. Mumio, Nowak, woda z Lichenia, uzdrowiciel Cegliński, cudowne maści, modlitwy.... niektórym to naprawdę pomagą, bo kupili pewną obietnicę, która w ich głowie przetworzona została na mierzalny i pozytywny rezultat. Dlatego niewykluczone, że ktoś słyszy, pytanie czy kabel, czy to co powstało w jego głowie. Ślepy test przy świadkach rozwiałby wątpliwości, no ale...... wiadoma sprawa.

Trudno obalić coś, co może zarabiać, nikt nie położy interesu w imię jakiejkolwiek idei. Sam napisałeś, ripostując kolegę, że nie brakuje chętnych, a w zasadzie naiwnych. Gdybyś znalazł chętnych na Twoje używane kapcie za 5 tysięcy, które w opinii innych leczą reumatyzm to zrezygnowałbyś z takiego biznesu? Nie zakładam tu, że masz niskie morale, ale znajdą się ludzie, którzy sprzedaliby kupę, mogąc na niej zarobić, czy te właśnie znoszone papcie. Dopóty można sprzedać 2 metry nawet pozłacanej miedzi za 15 tysięcy i są chętni, żeby to kupić, to żadna teoria nie zlikwiduje mechanizmu. Seks z dziewicą jest droższy choć relatywnie gorszy, niż z doświadczoną. A jednak bogate dziady lubią nakłuwać młode błony, bo w pokrętnej psychice niektórych, jest to bardziej podniecające niż obciąganie, przez 18 latkę nie dziewicę. I nikt i nic tego nie zmienią, dlatego każda merytoryka sypie się jak domy po Tsunami.

W tym momencie, zostałem urażony przez Pana, i może nie tylko ja, nie wolno traktować wten sposób forumowiczów, jeśli Pan nie słyszy różnicy proszę napisać, że nie słyszę, i wszyscy zrozumieli by, poco ten ton.

Ja, dobieram przewody przy konfigurowaniu systemów, po prostu ja to słyszę, a że ktoś nie kojarzy różnicy(dźwięków),...to ja nic na to nie poradzę.

Taki jesteś pewien, ze to słyszysz? Powtórzę ulubiony slogan "syszacych" - jeszcze długa droga przed Tobą ;-))

Sieć pełna jest cudownych bubli. W Auto Świecie były artykuły o nieskuteczności magnetyzerów na osiągi auta, a trzy strony dalej są reklamy tego dziadostwa. Mumio, Nowak, woda z Lichenia, uzdrowiciel Cegliński, cudowne maści, modlitwy.... niektórym to naprawdę pomagą, bo kupili pewną obietnicę, która w ich głowie przetworzona została na mierzalny i pozytywny rezultat. Dlatego niewykluczone, że ktoś słyszy, pytanie czy kabel, czy to co powstało w jego głowie. Ślepy test przy świadkach rozwiałby wątpliwości, no ale...... wiadoma sprawa.

Typowy efekt placebo.Zupełnie jak przy sieciówkach ;-)))

W tym momencie, zostałem urażony przez Pana, i może nie tylko ja, nie wolno traktować wten sposób forumowiczów, jeśli Pan nie słyszy różnicy proszę napisać, że nie słyszę, i wszyscy zrozumieli by, poco ten ton.

Jeśli kogoś to uraziło, to przepraszam. Nie to było moim celem.

Zawsze się pisze, uważa że gra cały system, a nie jego poszczególne elementy?W skład każdego systemu wchodzą także kable, i jak to rozumieć??

To jest tylko pytanie, zaznaczam,a nie zaczepka.

Pozd.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Ano całkiem po prostu - bez kabli nie będzie działać ;-)) I to wszystko co na temat kabli można i należałoby powiedzieć.

Panowie, bum i Mario, jak to byłoby jeśli, wątek został zamieszczony w dziale Hi-end?

W hi-endzie kable też nie "grają" więc co za róznica?

Gość partick

(Konto usunięte)

takie rzeczy trzeba zgłaszać.

Art. 196 KK

Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

>>>Wejdź do kościoła i powiedz na głos, że Bóg to mrzonki pielęgnowane przez czarnych zakonników niezbędne do manipulacji tłumem. Wiesz dlaczego ludzie wierzą? Bo chcą i tylko dlatego, a przecież nikt z nich nie poczuł nawet zapachu Stwórcy. Pomimo tego ludzie z nim rozmawiają, jedzą jego ciało i piją krew, śpiewają mu piosenki, biczują się a nawet opowiadają o wszystkich obrzydliwościach księdzu, aby On im wybaczył>>>

Ludzie, to chyba zaszło za daleko,... czy to aby, nie Natanek.

takie rzeczy trzeba zgłaszać.

Art. 196 KK

Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Kolega Azus skomentował w ten sposób zupełnie inną wypowiedź, nie dotycząca tematu religii panie adwokacie...

Mario, nie mi oceniać,... wszystkich forumowiczów lubię, wszyscy bawimy się tymi samymi zabawkami, i to nas łączy, tak jakby rodzina, musimy się wspierać, jeśli na czymś się zawiodłeś? to nie tylko Ty, bo każdy, z nas przepłacił, za coś co nie było warte tej ceny. Jeśli masz problemy, to nie reaguj takimi emocjami, tylko napisz że nie słyszysz różnicy, i sprawa załatwiona i ciśnienie w normie,.... ale wiedz, że każdy mający swoje zasady, do swoich nie przekonasz, ale ja jestem z Tobą, chociaż mam odmienne zdanie.

Gość partick

(Konto usunięte)

Kolega Azus skomentował w ten sposób zupełnie inną wypowiedź, nie dotycząca tematu religii panie adwokacie...

!UWAGA! będzie trudne słowo: sarkazm.

napisz że nie słyszysz różnicy

czy jeżeli w nocy nic nie widzisz, to jesteś niewidomy, czy jednak widzisz ciemność?

Pytanie watku brzmialo:

"Czy sluchacie kabli sieciowych ?".

Obecnie watek zawiera mase obelzywych wypowiedzi skierowanych "ad personam", bo kilku panow uzurpuje siebie do roli zbawcow audiofilii wszelakiej.

To zapytam inaczej.

Czy kazdy z przedstwiecieli strony osmieszajacej slyszacych roznice w sieciowkach jest w stanie precyzyjnie powiedziec, co w konkretnym systemie poza kablami powoduje, ze te roznice slychac ?

Chodzi mi o to, ze bede sklonny przyjac argumenty tylko wtedy, kiedy dostane precyzyjne wskazowki co do mego konkretnego systemu, w ktorych to zostanie definitywnie wyeliminowany wplyw kabli sieciowych.

Np. ze ktos napisze "wstawiasz tu ten konkretny element", ja go wstawiam, problem wplywu sieciowki znika, i nie ma zadnej degradacji dzwieku, a przynajmniej subiektywna degradacja dzwieku nie jest wieksza niz subiektywnie postrzegana zmiana spowodowana sieciowka.

Nie przyjmuje do wiadomosci twierdzenia ze mi sie wydaje za sprawa niedoskonalosci mozgu.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

czy jeżeli w nocy nic nie widzisz, to jesteś niewidomy, czy jednak widzisz ciemność?

Zdecydowanie nic nie widzisz chociaz nie jestes niewidomy.

Widzimy poniewaz odbieramy swiatlo odbite od przedmiotow w zakresie fal elektromagnetycznych widzialnych dla czlowieka.

Warunkiem koniecznym jest zrodlo swiatla, ktore bedzie odbijane od przedmiotow/otoczenia i trafi do naszego oka.

Brak zrodla swiatla (w zakresie widzialnym przez czlowieka) eleminuje mozliwosc widzenia przez "nieuszkodzonego" czlowieka.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

To, może poprosimy moderatorów, aby przenieśli wątek do działu Hi-end, i ciekawe, czy któryś z Panów użytkowników Hi-end, zasila końcówkę 30kzł przewodem za 7zł.

30kzł to jeszcze nie hi-end, przynajmniej w mniemaniu niektórych ;-))

Pewnie nikt nie zasila hi-endowego sprzętu takimi przewodami, ale czego to dowodzi? Na pewno nie wpływu sieciówek na brzmienie, bo mechanizm ich "działania" jest identyczny niezależnie od półki cenowej.

Już wcześniej o tym wspominałem,że jakiś gość udowadniał mi na podstawie wykresów że moje Dynaudio S25se powinny słabo grać.I nie dał się przekonać,że może być inaczej.A nawet ich nie słuchał-wykres wystarczył.

Kolumny to co innego. Zresztą to co jeden uzna za znakomite brzmienie, drugiemu wcale nie musi się podobać. Kolumny mają różne brzmienie i to nie podlega dyskusji. Kable nie mają wpływu na brzmienie i to również nie powinno podlegać dyskusji.

Otóż wbrew pozorom na podstawie charakterystyk kolumn można bardzo wiele powiedzieć. Kiedys Twonk (nawiasem mówiac humanista) własnie na podstawie wykresu dość dokładnie scharakteryzował kolumny, których wykres ktoś pokazał w wątku jako zagadkę. Więc można, nie słuchając z grubsza określić, czy dany model to moje, czy tez nie moje granie.

A kable to takie oszustwo, którym ulegaja przeważnie ci, którzy słuchają oczami, albo ci, którym nie wypada, z różnych względów tej sztuczce sie nie poddawać.

I jeszcze jedno. Też nie "załapałeś". Bo gust brzmieniowy jest subiektywny i to co się Tobie podoba, komuś, kto wydał taka opinię może zupełnie nie odpowiadać. A że nie słuchał - wyjaśnienie masz powyżej.

A, gdzie jest Pan Lesław, założyciel wątku, może już się dowiedział, co miał wiedzieć na temat kabli.

Panie Lesławie....odezwij się Pan, chciałem się tylko dowiedzieć czy Pan się wszystkiego dowiedział, bo rodzina skłócona;0)

Tak, dla obniżenia ciśnienia.;0)

bumek Niech każdy z nas zostanie przy swoim zdaniu,ani Ty mnie ani ja Ciebie nie przekonam.Oczywiście zakładam że słuchałeś dużo dobrych kabli? P.S.Znowu przestałeś zwracać się do mnie kolego.

Otóż wbrew pozorom na podstawie charakterystyk kolumn można bardzo wiele powiedzieć. Kiedys Twonk (nawiasem mówiac humanista) własnie na podstawie wykresu dość dokładnie scharakteryzował kolumny, których wykres ktoś pokazał w wątku jako zagadkę. Więc można, nie słuchając z grubsza określić, czy dany model to moje, czy tez nie moje granie.

A kable to takie oszustwo, którym ulegaja przeważnie ci, którzy słuchają oczami, albo ci, którym nie wypada, z różnych względów tej sztuczce sie nie poddawać.

I jeszcze jedno. Też nie "załapałeś". Bo gust brzmieniowy jest subiektywny i to co się Tobie podoba, komuś, kto wydał taka opinię może zupełnie nie odpowiadać. A że nie słuchał - wyjaśnienie masz powyżej.

I dlatego, przy każdej wydanej opinii winno być dopisane - moim zdaniem.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

I dlatego, przy każdej wydanej opinii winno być dopisane - moim zdaniem.

Nie, nie przy każdej, Pomiary pokazują różnice między kolumnami i subiektywny odbiór tych różnic i co się komu podoba to zupełnie inna sprawa, niż brak różnic między sieciówkami stwierdzony na każdy możliwy sposób, Tu już nie ma miejsca na "moim zdaniem."

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.