Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha AX-470 - drobne problemy

kemotsilf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Niedawno kupiłem wzmacniacz Yamaha AX-470 i w związku z tym mam do Was wielką prośbę, czy ktoś kto posiada ten model, mógłby mi udostępnić zdjęcie dolnej pokrywy wzmacniacza. Ponieważ po zakupie okazało się, że u mnie jej brakuje. Chociaż tego nie widać, jednak chciałbym odwzorować tą dolną pokrywę. Proszę również o podanie wymiarów szerokości i głębokości pokrywy.

Druga sprawa to okazało się ze dwa kondensatory są lekko "spuchnięte" i delikatnie wyciekł z nich płyn i chciałbym je z czasem wymienić. Jednak są to kondensatory o parametrach 12000uF 63V i nie wiem czy gdziekolwiek je kupię. Czym można je zastąpić??

Z góry dzięki za pomoc;)

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/86054-yamaha-ax-470-drobne-problemy/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Ukryta Zawartość

Tylko to też są używane, czyli tak jak moje, szukam coś nowego. Mogą być o innych parametrach, tylko nie wiem jakich???:(

Ukryta Zawartość

Mam tą yamaszke, jak odzyskam aparat to mogę Ci zrobić zdjęcia i wymierzyć, myśle że w sob/nd już zrobie zdjęcia. Wymiary to - 42,5 szerokość, 32,5 głębokość. Pokrywa nie nachodzi na przedni panel. Kanty są zaokrąglone. Jest okratkowana, mniej więcej tak jak górna pokrywa. Ogólnie wykonanie takiej pokrywy to chyba duże wyzwanie...na pewno trudność sprawi Ci wykonanie przodu - jest tam lekko wyprofilowana, tam gdzie są mocowania śrubek i jest delikatnie przycięta przy przednich nóżkach. Jakbyś chciał zdjęcia i coś jeszcze byś chciał wiedzieć to służe pomocą:)pzdr

Z tymi używanymi "kondziami" chyba bym zaryzykował - 30 zł to nie majątek. Ale nie jestem znawcą.

Mam tą yamaszke, jak odzyskam aparat to mogę Ci zrobić zdjęcia i wymierzyć, myśle że w sob/nd już zrobie zdjęcia. Wymiary to - 42,5 szerokość, 32,5 głębokość. Pokrywa nie nachodzi na przedni panel. Kanty są zaokrąglone. Jest okratkowana, mniej więcej tak jak górna pokrywa. Ogólnie wykonanie takiej pokrywy to chyba duże wyzwanie...na pewno trudność sprawi Ci wykonanie przodu - jest tam lekko wyprofilowana, tam gdzie są mocowania śrubek i jest delikatnie przycięta przy przednich nóżkach. Jakbyś chciał zdjęcia i coś jeszcze byś chciał wiedzieć to służe pomocą:)pzdr

Z tymi używanymi "kondziami" chyba bym zaryzykował - 30 zł to nie majątek. Ale nie jestem znawcą.

Wielkie dzięki za wymiary, jakby udało Ci się zrobić jeszcze zdjęcia to by było super;)

Tylko te co mam jeszcze są na chodzie, bas gra w miarę ok, więc może po prostu na razie się wstrzymam aż bas mi siądzie (niby to jest początek zużycia kondensatorów). Chciałem się po prostu dowiedzieć, czy jakiś odpowiednik ogólnie dostępny można zastosować.

--

pozdro

Bardzo proszę o te zdjęcia, strasznie mi zależy:(

Jestem!:)wybacz że tak długo. Nie mam siły i czasu żeby odpinać wszystkie kable, więc zdjęcia nie są idealne, ale przynajmniej wiesz o co chodzi. Jakbyś jeszcze coś potrzebował to pisz,pzdr.

Ukryta Zawartość

post-34919-0-25623900-1316333259_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Jestem!:)wybacz że tak długo. Nie mam siły i czasu żeby odpinać wszystkie kable, więc zdjęcia nie są idealne, ale przynajmniej wiesz o co chodzi. Jakbyś jeszcze coś potrzebował to pisz,pzdr.

dzięki wielkie;) kurka tylko coś mi nawalił ten wzmacniacz, zaczął się sam wyłączać (takie pyknięcie i przestawał grać) a teraz mi się nawet nie chce odpalić:(

Jestes pewien ze ten plyn z kondensatorow to nie jest poprostu klej ktory czesto jest stosowany ?, bylo o tym juz nawet na tym Forum,

klej też jest taki biały ale lekko spuchnięte też są

Może jest ktoś ze Stalowej Woli lub okolic w stanie naprawić ten wzmacniacz???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.