Skocz do zawartości
IGNORED

Zamówienie na części do analoga Spencera

homodelfinus

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj proszę o wpisywanie ewentualnych uwag na temat zamówienia na części do analoga Spencera. Tutaj będę sukcesywnie wpisywał jakie części będę zamawiał a właściwie odchyłki od zaleceń z PDF. Nie podejmuję się na razie parowania tranów dla nikogo. Nie robię także zamówienia na kondy wyjściowe bo te każdy sobie wsadzi jakie będzie chciał. Ewentualnie mogę nabyć "stockowe" Nichicony muse BP ale dla mnie strata pieniędzy.

Na razie to jedyne odstępstwa od normy:

Diody prostownicze planuję MBRS130 bo będą zbiorowe brane z innymi częściami. Wymaga to jednak trafa dokładnie 2x18V jak w projekcie chyba, że ktoś ma namiary na MBRS140. C73,C74 będą Panasonic TS-UP. Jeśli ktoś wie co za panasonic audio jest w oryginale i ma na nie namiar lub na proponowane nippony także proszę o wskazówki.

MBRS140 dostępne są w tym sklepie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Informacja

Udało mi się znaleźć wszystkie części min. co ważniejsze rezystory 0,1%. Tranzystory 2sc2240BL/2sa970BL będą zamawiane z ebay. W Polsce nie znalazłem. Zakładam więc cenę orientacyjną(PayPal), która może ulec niewielkiej korekcie w związku z kursem dolara. W skład kompletu wchodzi wszystko włącznie z radiatorami i kilkoma nadmiarowymi kondensatorami i rezystorami do prób (kilka zł więcej). Brakuje tylko tranów do parowania oraz diod LED. Mogę mieć namiary na większą ilość do parowania więc chętnych proszę o kontakt.

Całość zamówienia na 1 osobę z wysyłką do mnie wynosi 103,8. Koszty wysyłki do was ustalę jak zważę to co dostanę ale nie powinno wyjść drożej niż 6zł. Proszę o kontakt na priv w celu podania numeru konta do przelewu.

• 2 tygodnie później...

Mam już prawie wszystko skompletowane. Czekam tylko na trany z ebay'a i kondy Panasonic FC 120uF, które niestety mogą do mnie przyjść po 10.10.2011(urlop). Wszystkie najważniejsze rezystory udało mi się zdobyć 0,1% chyba 10-15ppm. Jedynie 150R lipa "tylko" 1% 50ppm. Być może będę mógł sprowadzić Dale RN55 być może 1,29PLN sztuka więc koszt niewielki. Jest jeszcze trochę czasu więc kto chce proszę dać znać.

• 2 tygodnie później...

Dziś przyszła paczuszka z Ebay'a. Uff. Jeszcze nigdy ciąg niezrozumiałych literek nie wywołał takiego uśmiechu na mojej twarzy :):):) Ogłaszam, że od przyszłego tygodnia rozpoczynam wysyłki!!! W tym już raczej nie ogarnę(robota).

• 2 tygodnie później...

Komunikat.

Niestety z braku czasu na sortowanie przesyłki wyszły dopiero dziś i to z miejsca mojego urlopu więc proszę się nie zdziwić skąd będzie pieczątka. Wszystko poszło poleconymi. I tak pomogła mi moja dzielna 2 połówka bo tak to dopiero po urlopie bym coś działał. Diody są MBRS140 ale chyba nie motoroli tylko on semi. Kondy bypassy silmiców to philipsy 560nF. Nie udało mi się niestety 470nF. Są tam do kombinacji 50ohm 1% i ew 100R co by równolegle dać. 475R są 0,1% 1,4W oraz 1%, 1W na wszelki wypadek . W zasilaniu jest 120uF/50V Panasonic FC jak w oryginale spencera oraz 10uF/50V (niestety) także FC. Na zamianę dla malkontentów jest Nippon jakiś 12uF/chyba 63V :) Całą drobnica opisana. Oprócz 2 rezków. Tu uwaga. Skręcone z 1 strony to 3.01K a z 2 stron 50R oba 0,1% ;) ale można sprawdzić miernikiem dla pewności. Duży potek to 5K a mały 500R. Jeśli będą jakieś niejasności odnośnie oznaczenia kompletów proszę pisać na forum bo może reszta będzie miała podobny problem. Proszę także o potwierdzenie otrzymania paczek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.