Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  120 członków

Simaudio Klub
IGNORED

Simaudio CLUB

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 15.01.2022 o 23:24, sir.jax napisał:

Proszę bardzo 😉

https://tidal.com/playlist/92c11914-d1f8-4ce0-8239-12f36d98a6ef

Zapodam z tej listy ciekawe utwory moim zdaniem oczywiście 😉

Da się tą listę jakoś eksportować do app moona czy raczej wszystko trzeba klepać z palca ???

45 minut temu, Luxfer Fereg napisał:

Da się tą listę jakoś eksportować do app moona czy raczej wszystko trzeba klepać z palca ???

Jak masz konto na Tidalu i przez apke Moon Mind controler jesteś zalogowany do Tidala, to playlista cała się załadowuje. 

Ja mam w apce dostęp do 3 serwisów Tidal, Qobuz i Deezer. Widzą każde swoje konto i wykonawców łącznie z Playlistami.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

5 minut temu, sir.jax napisał:

Jak masz konto na Tidalu i przez apke Moon Mind controler jesteś zalogowany do Tidala, to playlista cała się załadowuje. 

Ja mam w apce dostęp do 3 serwisów Tidal, Qobuz i Deezer. Widzą każde swoje konto i wykonawców łącznie z Playlistami.

Tak też się stało. Спасибо

2 minuty temu, marek s napisał:

Teraz mi zasialiście ferment 😉

Gdzie w Monnie 390 i 330a wsadzić te bezpieczniki, bo w tym temacie jestem laikiem ?

A gdzie masz gniazda bezpiecznikowe, zazwyczaj są na obudowie przy IEC. 

18 minut temu, marek s napisał:

Teraz mi zasialiście ferment 😉

Gdzie w Monnie 390 i 330a wsadzić te bezpieczniki, bo w tym temacie jestem laikiem ?

Jeśli chodzi o 330A to sprawa jest prosta - obok gniazda sieciowego IEC (z tyłu obudowy), jest również gniazdo bezpiecznika z napisem "FUSE". Otwiera się je małą monetą lub grubszym śrubokrętem płaskim. Uważa przy wyjmowaniu bezpiecznika z gniazda (zapisz sobie kierunek w którym był włożony.

W przypadku 390 sprawa jest dużo trudniejsza. Niestety bezpiecznik znajduje się na płycie, wewnętrz urządzenia, niestety pod płytą modułem streamera). Aby go wymienić może być konieczne wymontowanie tego modułu. 

Lubię sobie pogrywać ... 

14 minut temu, Pantaleon napisał:

... nie lepiej młotek? 🙂

To do zaciskania tulejek na kablu zasilającym.

W 380 D DSD też jest takie sobie dojście i pęseta świetnie się sprawdziła, jak ktoś jest neptykiem, to i pęseta nie pomoże 😆😆😆😆

P.S.

Na giełdzie jest ARINI AUDIO FURION za całe 600zl, a w opisie na stronkę, że może równać się z kablami za 9tys.

Dobreeeeee....😂

Edytowane przez sir.jax

13 minut temu, sir.jax napisał:

To do zaciskania tulejek na kablu zasilającym.

W 380 D DSD też jest takie sobie dojście i pęseta świetnie się sprawdziła, jak ktoś jest neptykiem, to i pęseta nie pomoże 😆😆😆😆

P.S.

Na giełdzie jest ARINI AUDIO FURION za całe 600zl, a w opisie na stronkę, że może równać się z kablami za 9tys.

Dobreeeeee....😂

Z kablami za 9000 to zdecydowanie zbyt "grubo grane". Ale kilku takim za 2000 to mógłby tyłek sprać. To naprawdę udany, budżetowy sznurek.

Lubię sobie pogrywać ... 

1 minutę temu, sir.jax napisał:

To tylko brać, jak jesz że ktoś nie ma czym wpiąć swoje audio😉

Zamiast kabla "z pudełka", w tej cenie to hit. 

Lubię sobie pogrywać ... 

3 godziny temu, sir.jax napisał:

Dobreeeeee....😂

Opis chyba edytowany, bo nic nie ma o startowaniu do kabli za 9k

Dzięki, spróbuję w 330a, bo jednak nie widzi mi się rozkładać na części 390tki. Jeszcze coś zepsuję 😉

A co polecacie do końcówki, po analogowej stronie mocy, nie idącej - w jasność i większą ilość góry?

Edytowane przez marek s
51 minut temu, marek s napisał:

Dzięki, spróbuję w 330a, bo jednak nie widzi mi się rozkładać na części 390tki. Jeszcze coś zepsuję 😉

A co polecacie do końcówki, po analogowej stronie mocy, nie idącej - w jasność i większą ilość góry?

AHP z poprzedniej serii (seria I). Obecna jest bardziej neutralna. Może Verictum X Fuse - podobno mają właśnie taki analogowy "sznyt". Sam ich nie miałem ale zapytaj Jacka (sir.jax) - on ich używa. Nieco więcej tu: http://highfidelity.pl/@main-2693&lang= 

Lubię sobie pogrywać ... 

50 minut temu, Pantaleon napisał:

AHP z poprzedniej serii (seria I). Obecna jest bardziej neutralna. Może Verictum X Fuse - podobno mają właśnie taki analogowy "sznyt". Sam ich nie miałem ale zapytaj Jacka (sir.jax) - on ich używa. Nieco więcej tu: http://highfidelity.pl/@main-2693&lang= 

Ok, myślę też o spróbowaniu HiFi Tuning Supreme3 Copper, które polecałeś parę stron wcześniej.

X Fuse i AHP chyba ciężko będzie znaleźć.

Jeszcze jedna sprawa na moim bezpieczniku w 330a jest napisane F3A/250VP, czy muszę szukać podobnej wartości czy może być Z - zwłoczny, bo nie za bardzo to rozumiem?

Edytowane przez marek s
17 godzin temu, Luxfer Fereg napisał:

Opis chyba edytowany, bo nic nie ma o startowaniu do kabli za 9k

Taki opis masz na stronie "producenta".

https://www.ariniaudio.pl/kabel-zasilania-audio-furion

4 minuty temu, sir.jax napisał:

Taki opis masz na stronie "producenta".

https://www.ariniaudio.pl/kabel-zasilania-audio-furion

Zrozumiałem, że sprzedający umieścił sam swoją opinię co do kabla 😉

28 minut temu, marek s napisał:

X Fuse i AHP chyba ciężko będzie znaleźć.

Jeszcze jedna sprawa na moim bezpieczniku w 330a jest napisane F3A/250VP, czy muszę szukać podobnej wartości czy może być Z - zwłoczny, bo nie za bardzo to rozumiem?

NIe nie będzie ciężko znaleźć.

AHP jak dla mnie to takie entry level.

Zadzwoń lub napisz na maila do Verictum i wszystko ustalisz, masz 18 dni na oddanie..

Co do bezpiecznika F3A musisz go wyjąć i sprawdzić na kapslu jak jest napisane,  zazwyczaj są to zwłoczne, chociaż w moim 250i jest szybki, nie wiem dlaczego.

Zobacz w instrukcji urządzenia w tabelce z parametrami lub gdzieś w opisie powinno być napisane, jaką charakterystykę ma ten bezpiecznik.

Bezpiecznik możesz dać stopień wyżej 3,15A lub stopień dalej 4A.

A tu masz opis bezpieczników Verictuma na blogu Wojtka:

http://wpszoniak.pl/portfolio/bezpieczniki-w-audio-2-2/

Edytowane przez sir.jax

3 minuty temu, marek s napisał:

W moim 330a też jest szybki. Napiszę do Verictum, zobaczę co zaproponują. Dzięki.

Nie wiem jak gra twoje urządzenie, ale xFuse lub xFuse x2 to trochę różne brzmienia, a X fuse XC zupełnie.

U mnie na tę chwilę siedzą x2.

6 minut temu, sir.jax napisał:

Nie wiem jak gra twoje urządzenie, ale xFuse lub xFuse x2 to trochę różne brzmienia, a X fuse XC zupełnie.

U mnie na tę chwilę siedzą x2.

Jak pokrótce można je opisać. Przymierzam się do zaaplikowania ich w 280.

1 minutę temu, Luxfer Fereg napisał:

Jak pokrótce można je opisać. Przymierzam się do zaaplikowania ich w 280.

Od najbardziej muzykalnego i nasyconego brzmienia po dynamiczne z szybszym basem, ale nadal analogowe i nietechniczne granie.

Jeszcze trzeba ogarnąć kiedy jest prawidłowy kierunek, tak naprawdę ludziska myślą, że tam, gdzie słychać twardszy kontur i bas jest szybszy, a jest dokładnie na odwrót.

Ma być gładko, z wrażeniem bardziej miękkiego konturu.

Wtedy słychać więcej faktur w basie, góra jest gładsza, ale blachy lepiej wypełnione i dłużej wybrzmiewajace itd.etc.

Wolałbym o tych rzeczach  nie pisać w otwartym wątku,  bo za chwilę wpadną tu hejterzy i inne takie gagadki.

Zresztą myślę, że to są o potwierdzi kolega z Verictuma, jak napiszesz i zapytasz.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.