Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer do kina do 3000-3500 tyś

Avathar

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze skończ się tak szczeniacko do mnie odnosić, a po drugie porównaj sobie jeden z drugim, a potem zabieraj głos...bo jak na razie łupankę masz we własnym dudniącym łbie od nadmiaru naskakiwania na każdego kto ma inne zdanie :-)

Na początku zdania chciałem skończyć , pod koniec już nie. No way.

na pewno jest lepszy moim zdaniem.....

No właśnie. Skąd te opinie? Bo tak? Najpierw sam posłuchaj. Na audio to ty może się i znasz ale w KD niestety masz spore braki. Wiadomo, że sprzęt 2,3x zapewne będzie lepszy, ale są granice takiego doradztwa.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Jak zwykle kłótnie nic się nie zmieniło na tym forum :-)

Każdy chwali swoje :-) nie jestem audiofilem - wybór padł na VELODYNE CHT-12Q

Sam sprawdzę czy był warty tej kasy :/

Jak nie to będę reklamował <lol2> i szukał czegoś innego - a głównie słucham muzyki a 30% to kino więc możne będzie dobry.

Paradigm zawsze mi się podobał ale cena.... coś o dobrych parametrach kosztuje dużo za 2700 nie kupie.

Myśle że VELODYNE bedzie lepszy od asw600 i mam nadzieje że będę zadowolony.

Pozdorawiam

Jak zwykle kłótnie nic się nie zmieniło na tym forum :-)

Każdy chwali swoje :-) nie jestem audiofilem - wybór padł na VELODYNE CHT-12Q

Sam sprawdzę czy był warty tej kasy :/

Jak nie to będę reklamował <lol2> i szukał czegoś innego - a głównie słucham muzyki a 30% to kino więc możne będzie dobry.

Paradigm zawsze mi się podobał ale cena.... coś o dobrych parametrach kosztuje dużo za 2700 nie kupie.

Myśle że VELODYNE bedzie lepszy od asw600 i mam nadzieje że będę zadowolony.

Pozdorawiam

jedni chwala swoje bo tak a inni chwala to co kupili bo wielu testach i doswiadczeniach... wybrales dobrze... za te pieniadze Paradigm do muzyki sie nie nadaje - oczywiscie wszystko zalezy od wymagan... mogles pomyslec o czyms w obudowie zamknietej ale testowale CHT-15R i pomimo basreflexu nie bylo wcale zle a wrecz bardzo milo mnie zaskoczyl... wbrew temu co sie pisze miejsce ustawienia suba nie jest do konca bez znaczenia...

Dzięki za pomoc - testy dla mnie chwilowe też nie czynią wiosny... poza tym kolumny czy sub czy elektronika dobrze zaczyna grać po wielu godzinach odsłuchów.

Odsłuch w moim pomieszczeniu a sklepowym inna bajka...

Ale tak jak mówię każdy ma inny gust, fora są po to aby czasem poznać coś innego i zastanowić się przed wyborem.

Myślę że za tydzień coś napisze o Velodynku

Pozdrawiam

:) niezapomniane wrażenia. reszta to popierdołki w nawet największym Kinie domowym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) słyszałem jak nagłośnił całe piętro w MM wrocław 4-5 lat wstecz po zakończeniu pracy. tak poza tematem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wszystkie testy prowadzilem w domu we wlasnych warunkach... glownie po kilka dni na klocek... trwalo to z pol roku albo i dluzej... zaczalem od budzetu 6tys PLN a skonczylem na 6tys USD... jest moj caly watek na tym forum... o Velodyne nic nie wiedzialem szukajac suba... szczytem basu bylo wtedy Servo 15, ktore przy finalistach okazalo sie dosc smieszne...

.... po długich i bolesnych oczekiwaniach i przejściach reklamacyjnych u przewodnika doszedł....

na razie jest taki jak bym chciał w 100%, pierwszy raz subwoofer który słyszę gra tak jak trzeba

basu 12tce nie brakuje w moim dość dużym domu i pomieszczeniu które w dodatku jest otwarte...

Więcej może napisze kiedys narazie slucham wszystkich ulubionych utworow od nowa...

ASW600 to przy nim plastikowa zabawka która nic nie potrafi a taka mała roznica ceny

Tu też Velodyne 12-stka, ale z innej półki pogoniła rywali:http://nowetrendy.pl/index.php/news/id/7753

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Tu też Velodyne 12-stka, ale z innej półki pogoniła rywali:http://nowetrendy.pl/index.php/news/id/7753

No, ale różnica w cenie też niezła, Klipsh wygląda na opłacalniejsze wyjście. Chociaż do Velodynków nic nie mam, sam niedawno nabyłem CHT-8Q i jestem w szoku co to maleństwo potrafi.

Chociaż do Velodynków nic nie mam, sam niedawno nabyłem CHT-8Q i jestem w szoku co to maleństwo potrafi.

Pytam się tak z ciekawości , ten model nie ma pokrętła głośności ?

Ukryta Zawartość

Edytuję : to pilotem się steruje ?

Ukryta Zawartość

Pytam się tak z ciekawości , ten model nie ma pokrętła głośności ?

Ukryta Zawartość

Edytuję : to pilotem się steruje ?

Tak, pilotem. Z tyłu suba są też małe "guziczki" do sterowania głośnością.

Ukryta Zawartość

I przy zmianie fazy za pomocą pilota naprawdę słychać różnice :) W ogóle pilot do tego suba jest świetnym i pomocnym w codziennych odsłuchach rozwiązaniem.

Velodyne po trzykroć Panie Kolego. Do kina bomba. z serią RX gra lepiej niż fabryczny dolnoprzepustowiec.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Wielu pisze, że w kinie chodzi o uderzenie... hmmm, nie wiem jaki macie poziom odniesienia, ale jak ktoś był kilka razy w prawdziwym kinie (nie domowej imitacji), to być może zwrócił uwagę, że bas jest tam w równowadze z resztą pasma, uzupełnia je, jak walnie to owszem niby walnie, ale nie aż tak, zeby tynk się sypał, uszy zatykały od ciśnienia, a bas wywracał wszystkie bebechy w brzuchu! A mam wrażenie obserwując od dawna wątki odnośnie sprzętu do KD, że do takiego efektu 'Wow!" wielu zmierza. U mnie w domu mam więcej basu w muzyce bez suba z kolumn stereo niż ma to miejsce w kinach profesjonalnych...

U mnie w domu mam więcej basu w muzyce bez suba z kolumn stereo niż ma to miejsce w kinach profesjonalnych...

Z tych Altusów?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.