Skocz do zawartości
IGNORED

Steve Jobs, twórca Apple - nie żyje

Violet

Rekomendowane odpowiedzi

Sam chętnie kupiłbym sobie laptopa z Apple (fakt, nie wiem jak z obsługą OS'a, ale wygląd, szczególnie smukłość robi wrażenie)- ale zobacz ile kosztuje najtańszy, nowy- ponad 3500 zł.

Szkoda, że nie ma tańszych modeli, z czymś na P6100, T4500 albo chociaż na 1 rdzeniówce.

W Polsce produkty Apple'a mają hmmmm... status produktów luksusowych?

apple ma świetny design, możliwości pewnie też, ale nie dla biednych.

jakie to on ma możliwości? Już pisałem, że apple marketingowo aspiruje do tego, że tylko na nim można "tworzyć", co jest zwyczajnym bullshitem. Photoshopy już dawno są na winde, a muzyka na inne platformy była zawsze.

Te macbooki to ogólnie fajne urządzenia, design przysłonił projektantom świat i zapomnieli o chłodzeniu...

jakie to on ma możliwości? Już pisałem, że apple marketingowo aspiruje do tego, że tylko na nim można "tworzyć", co jest zwyczajnym bullshitem. Photoshopy już dawno są na winde, a muzyka na inne platformy była zawsze.

Te macbooki to ogólnie fajne urządzenia, design przysłonił projektantom świat i zapomnieli o chłodzeniu...

gdybys miał większe doświadczenie z makami troszkę inaczej bys widział pewne aspekty obu platform,

taka gadka na sucho nie ma celu,,,

Focal + Naim

wiesz, ja tu nie piszę o tym, co było kiedyś, tylko obecnie. A obecnie mac, to zwykły designerski pc. Graficy mają je w dupie, bo wolą tańszy i równie dobry pc.

Zresztą apple pokazał, gdzie ma grafików wprowadzając masowo matryce glare.

wiesz, ja tu nie piszę o tym, co było kiedyś, tylko obecnie. A obecnie mac, to zwykły designerski pc. Graficy mają je w dupie, bo wolą tańszy i równie dobry pc.

Zresztą apple pokazał, gdzie ma grafików wprowadzając masowo matryce glare.

chłopie nikt profesjonalnie grafiki nie będzie robił na laptopie czy imacu!!

od tego są workstacje mac

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i dokupujesz oddzielny profesjonalny monitor ktory kalibrujesz! do grafiki dtp czy 3d obróbki filmów fotek etc

zle rozumujesz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Focal + Naim

Gość romeksz

(Konto usunięte)

Poedytuj sobie zdjecie w photoshopie pod winda i na macu, to wtedy zobaczysz o co tu chodzi ....

O innych rzeczach naet szkoda gadać ..

Proszę przestudiować sobie tabelkę:

http://ksimonian.com/Blog/2010/02/24/improved-photoshop-benchmark-cpu-speed-test-for-both-mac-pc-free-radial-blur-filter-test/

jakbyś nie zauważył, to porównujesz 6/8/12 rdzeniowe konfiguracje na serwerowym Xeonie do 4-rdzeniowego procesora konsumenckiego - i po uwzględnieniu tego faktu, widać wyraźnie, że 4 rdzenie pod Windows biją 8 rdzeni pod MacOS X.

Nie wiem czemu tyle hałasu z powodu śmierci jakiegoś biznesmana?Fakt umiał przewidzieć potrzeby wielu ludzi ale to tylko biznes!Sztuka robienia dużych pieniędzy.

Czy przez to ludzie stali się lepsi?Szczęśliwsi?Na ile jego decyzje i pomysły były jego a na ile jego doradców?Jako szef firmy podobno był krwiopijcą.

Oczywiście zawsze szkoda gdy umiera młody człowiek ale nie demonizujmy tego faktu.To był tylko zdolny i sprawny kapitalista.

jakbyś nie zauważył, to porównujesz 6/8/12 rdzeniowe konfiguracje na serwerowym Xeonie do 4-rdzeniowego procesora konsumenckiego - i po uwzględnieniu tego faktu, widać wyraźnie, że 4 rdzenie pod Windows biją 8 rdzeni pod MacOS X.

ale i7 na w7 masz krecone do 5GHz :)

a swoją drogą pewnie od stycznia włożą nowe proce do mac pro i znowu odjadą wydajności ale do tego mają służy do mocnych obliczeń graficznych video a nie do zabawy i gier

Focal + Naim

Ukryta Zawartość

Jak go pierwszy raz zobaczylem i dowiedzialem sie ze jest to miliarder to zal mi sie go zrobilo ,

ubrany byl jak dziad , stare dzinsy , zwykly czarny golf, wiesniackie buty sportowe - wielki miliarder!

Ten artykul potwierdza jego skapstwo - mam nadzieje ze zostanie pochowany ze swoimi miliardami w ziemi , w kieszeni z telefonem - tak jak w starozytnym Egipcie chowano wielkich faraonow haha

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak go pierwszy raz zobaczylem i dowiedzialem sie ze jest to miliarder to zal mi sie go zrobilo ,

ubrany byl jak dziad , stare dzinsy , zwykly czarny golf, wiesniackie buty sportowe - wielki miliarder!

Ten artykul potwierdza jego skapstwo - mam nadzieje ze zostanie pochowany ze swoimi miliardami w ziemi , w kieszeni z telefonem - tak jak w starozytnym Egipcie chowano wielkich faraonow haha

a może skromność i brak potrzeby obnoszenia się bogactwem?

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Zapomnieliscie czy nie wiecie? Apple I zaprojektowal Stephen "Woz" Wozniak. Zaprojektowal samemu cale hardware, motherboard i napisal operating system. Prowadzil techniczna strone Apple do 1981 r kiedy mial lotniczy wypadek. Po dlugiej rekonwalescencji powrocil do Apple i kontynuowal rozwoj technologiczny Apple. W 1987 oposcil Apple. Pozniej przyczynil sie do rozwoju GPS przez tzw Smart Tagging itp itd.

Jobs zajmowal sie glownie strona biznesowa Apple. Gdyby Jobs pozwolil na klonowanie Apple to IBM PC i Bill Gates nie mieliby szans na rynku. A wiec powinno byc Jobs wspoltworca firmy Apple a nie tworca.

pozdrawiam,

a może skromność i brak potrzeby obnoszenia się bogactwem?

po przeczytaniu tego artykulu wnioskuje ze byl on skapcem i chciwcem

jego ubior to potwierdzal

zreszta sami przeczytajcie ten artykul

a ja wolę kolesia który chodzi wyluzowany w dżinsach i koszulce i nie obnosi się z gangolem za sto kawałków.

The odd get even.

a możesz podać fragment na podstawie którego tak wywnioskowałeś?

bo ja nic takiego nie widziałem

jedynie tylko, że po konflikcie w 85 odszedł a na stanowisko wiceprezesa wrócił w 96 i zaczął wyciągać appla chylącego się ku upadkowi,

postawił firmę na nogi w dość krótkim okresie czasu, miał głowę pełną pomysłów i był kreatywny, na ile te fakty są rzeczywistością to się okaże jeszcze ale nic o skąpstwie nie wyczytałem

Focal + Naim

Dla wszystkich pograzonych w zalobie po Stevenie Jobsie i dla wszystkich jego fanow:

Ukryta Zawartość

Za 175 dolarow mozecie sobie kupic dokladnie taki sam czarny golf jaki on mial i nosic go na wszystkie okazje do konca zycia.

Sweterki podobno rozchodza sie jak cieple buleczki!

Teraz firma adidas powinna wypuscic na rynek specjalne trampki o nazwie "apple-Stev"

Ukryta Zawartość

Nie pytaj co Jobs mógł zrobić lub zrobił dla Afryki, tylko pytaj co Adam Sikora może dla niej zrobić!

ja bym to strawestował - po Jobs'sie płakały miliony, ilu zapłacze po Adamie

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

^^ Napiszę dosadniej - głupie, a nie żenujące.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.