Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny głośnikowe wybitne w swym przedziale cenowym

ProgRockJester

Rekomendowane odpowiedzi

Na poważnie:

QBA Elements 100AL

JBL E30

i nie w swoim przedziale tylko wogóle.

...

"na poważnie" ..!!!????

to jakiś zarzarty żart wyszedł w ogule

Pomału mam dość tego forum. Nie można się dowiedzieć niczego konkretnego.

90% zachwala to co posiada, resztę wyśmiewając

9% chwali to co chce sprzedać (słyszał ktoś aby ktoś z branży polecał używany sprzęt.....?)

1% słyszeli wiele zestawów i mają jako takie porównanie.

Przygnębiające...

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Pomału mam dość tego forum. Nie można się dowiedzieć niczego konkretnego.

90% zachwala to co posiada, resztę wyśmiewając

9% chwali to co chce sprzedać (słyszał ktoś aby ktoś z branży polecał używany sprzęt.....?)

1% słyszeli wiele zestawów i mają jako takie porównanie.

Przygnębiające...

już wszystko wiesz, więc, droga wolna, a pretensje, do mamy i taty

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Rydz pajacu jeśli już chcesz trollować to rób to poprawnie bo firma nazywa się MILDTON.

Kop w dupsko ode mnie.

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

I tak lepsze od Hyperionów za 4500...

wiesz dobrze że to nie prawda ale myślę, że porównanie Hyperionów do jeszcze tańszych (wybitnych w swojej klasie) głośników wprowadziło by większy dramatyzm do Twojej prywatnej krucjaty przeciwko Audio Academy :-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Rydz pajacu jeśli już chcesz trollować to rób to poprawnie bo firma nazywa się MILDTON.

Kop w dupsko ode mnie.

Mildton nie jest i nie był nigdy żadną firmą. To linia produktów Tonsilu, taka sama jak np Altus czy Alton. Wzorniczo podobna do Altonów jednak posiadająca kopułkowy głośnik wysokotonowy. Niestety w praktyce głośnik ten palił się non stop, w zasadzie wcale nie trzeba było go do tego przeciążać.

PS. Inwektyw używał nie będę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 906i,902i dostępne na allegro poniżej 1000 i 500 pln nie mają konkurencji.

post-12811-0-60322300-1318170258_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Koda Harmony K-2000B, ewentualnie Koda Harmony K-5500T.

Pylon Pearl na 1000%

Wszystkie Eposy.

Akkus.

Niektóre Mordaunt-Short na koniec.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Epos M15, M15.2. Gdybym mial bardziej niz obecnie ograniczony budzet, to na pewno wlasnie wybralbym jakies Eposy.

Mozna je zlekcewazyc w poczatkowej fazie audiohobby, jednak po osluchaniu z kilkoma drozszymi konstrukcjami docenilem ich niewatpliwe zalety. Wysokie tony moze nie sa najwyzszych lotow, ale kolumny sa "muzykalne i bezposrednie".

Zgrywaja sie swietnie z wiekszoscia dobrych wzmacniaczy o wystarczajacej mocy, np. Roksan.

PS. Widze ze nie tylko ja docenilem te kolumny. To bardzo dobrze wydane pieniadze. Oczywiscie trzeba dobrac wzmacniacz dobrej klasy.

Ja też chciałem polecić wszystkim rewelacyjne kolumny. Brzmienie high end. Mimo że są tanie - biją na głowę każde kolumny do 6000 zł. Zgrywają się dobrze z każdym wzmacniaczem, zwłaszcza dobrej firmy.

Tylko że zapomniałem jak się nazywają :-(

milo widziec w tym watku eposy...ja swoje m5 kupilem dwa razy,czy jest na forum ktos jeszcze kto kupil dwa razy te same kolumny? ;) eposy graja przejrzyscie,bezposrednio,z nutka agresji ale i muzykalnie. malenstwa o znikomym basie ale jakrze dajace radosci z sluchania i ekscytacji.

pamietam jak mialem je podlaczone tylkodo ampli kina domowego i juz mnie uwiodly a jakiego doznalem szoku po przelaczeniu na stereo...

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Ja też chciałem polecić wszystkim rewelacyjne kolumny. Brzmienie high end. Mimo że są tanie - biją na głowę każde kolumny do 6000 zł. Zgrywają się dobrze z każdym wzmacniaczem, zwłaszcza dobrej firmy.

Tylko że zapomniałem jak się nazywają :-(

To nie jest zakladka hi-end. Wzmacniacz ma byc dobrej klasy, a nie dobrej firmy. Kto sie kieruje znaczkiem firmy ten los i bez sluchu.

Raziel to nie my dzielimy kolumny za pomocą podziałów cenowych a producenci. Wiadomo, że każdy chce mieć wysokiej próby dźwięk za jak najniższą cenę. Dlatego powstał ten wątek aby oddzielić kolumny słabe i drogie od tych tańszych i lepszych.... czy jakoś tak :D

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

audio physic tempo 6 w przedzIale do 12tys

do 6 tys pmc fb1+

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.