Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny MA BR5, BR6 lub Elac

lothian

Rekomendowane odpowiedzi

Zacznę od swoich upodobań. Nie jestem audiofilem, posiadam zestaw Rotela serii 900 z kolumnami Dali Mentor 5 w gabinecie ok.12m2. Jestem z tego zestawu i dźwięku bardzo zadowolony. Kolumny grają naprawdę elegancko, wszystkiego jest tyle ile potrzeba i tyle ile lubię. Teraz chciałbym zakupić kolumny do amplitunera kina domowego. Grać będzie w salonie 20m2 z amplitunerem Sony da50es. Na początku potrzebowałbym 2 frontów, a potem rozbuduję do pełnego zestawu 5.1. Będzie służyło przede wszystkim do słuchania radia i wzmocnienia telewizora. Potem kino i czasami stereo (rock). Mogę wydać ok. 2000zł. Słuchałem kiedyś MA RS6 i brzmienie do dzisiaj wspominam z sentymentem, dlatego spojrzałem na tańszą serię BR. Nie wiem tylko czy BR5 będzie wystarczające do tej powierzchni czy lepiej BR6. Porównywałem kiedyś Dali Mentory 5 i 6, wybrałem własnie te 5, bo basu była dla mnie w sam raz. Dlatego myślę o tych BR5 i też parę osób polecało do tej powierzchni BR5. Oprócz tego w atrakcyjnej cenie jest Elac FS127, tylko nie wiem jak to gra? Nie będzie to mój główny system, więc mam dużych wymagań, bo tez jest niewiele kasy. Ale chciałbym kupić coś w miarę porządnego i odpowiedniego do rozmiarów salonu i potrzeb. Na odsłuchy raczej nie liczę, bo już się przekonałem, że w domu inaczej w studio inaczej.

https://www.audiostereo.pl/topic/87290-kolumny-ma-br5-br6-lub-elac/

co powiesz na odsłuch Roth Audio Oli 40? Możemy podesłać na testy do domu.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.