Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie od początkującej kobiety

FallMeTie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Mam oto taki problem ... Potrzebuje informacji w temacie:

Które z parametrów radioodbiorników powinny być brane pod uwagę podczas zakupu radioodbiornika

średniej klasy (firm znanych producentów). Określ również wartości tych parametrów zwracając

uwagę jakie powinny one być.

Z góry dziękuje za wszystkie informacje ...

Pozdrawiam

monika

Szczerze? No to szczerze:

Najważniejszy parametr to brzmienie.

Jego wartość ma być w przedziale od "podoba się" do "bardzo się podoba".

Pozostałe parametry "znani producenci" maja takie jak trzeba.

Dodatkowo warto wziąć pod uwage wygląd zewnętrzny i cenę.

I podkreślam - ta wypowiedź to NIE żart.

FallMeTie

2004-05-23

14:49:20

"Dzien dobry

Tak sie PRZYGLĄDAŁEM się temu watkowi i stwierdzam ze niestety panowie jestes troche hipokrytami .

To jest jedna sprawa

Druga sprawa .

Tez jestem z bydgoszczy i POWIEDZIAŁEM sobie ze do MA wiecej nie pojde .

Dla zainteresowanych jest tam niedaleko znacznie lepsze sklepik audiofilski , nazywa sie : Laser Light Company"

itd.

W czym kęs, można wiedzieć? :)

Tak wogóle nie wiem jak to sie stalo .. ale dostalam od kolegi linka do tego forum .. i nie wiem z jakiej okazji moj post poszedl jako "FallMeTie" (???)...

Takze przepraszam za to pomyłkę ..

Oczywiscie to ja ( czylo monika ) czekam na odpowiedzi na wyzej napisane pytanie ....Może ktoś ma ewentualnie jakies linki , do stron , gdzie znalazłabym odpowiedzi ?

Pozdrawiam

monika

co to za jaja, czy ktoś mnie robi w balona, ale pomogę:

trzeba zobaczyć ile ciągnie z gniazdka, im więcej, tym lepiej, a no właśnie, chodzi o Waty, ale nie bawełniane.

baksiu

Baksiu ..to nie jaja... Poprostu potrzebne to mi jest do napisania referatu na ten temat ..

Dlatego poprosilam o wskazówki ,propozycje ,zebym mogła później to zebrać do kupy i podsumowac .

monika

Zajrzyj na te stronkę, a zrozumiesz dlaczego odpowiedzi na tym forum na takie pytanie są jakie są. Oto on:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Warto skorzystać też z linka na tej stronie opisanego jako shootout.

Teraz idę spać ale potem podrzuce następne.

Ukryta Zawartość

Link odnosi się do staroci - bo to wlaśnie jest najbardziej sensowny wybór w przypadku tunerów. To juz było po wielokroć wałkowane i znajdziesz to na forum. Stronka, która poleciłem świadczy (są tam też podane ceny z aukcji!) iż uważających tak jest całkiem sporo i to nie tylko w Polsce. Staroć nie musi oznaczać tunera analogowego - ja mam ćwierćwiekowego cyfrowego Technicsa (ST-9038) i jest on tez opisany na tej stronce ze starociami. Choć te analogowe są obecnie modniejsze i ja też pewnie tej modzie ulegne. Te kiwające się wskazówki, podświetlane skale... Ubocznym efektem tej mody jest to, iz ceny używanych tunerów cyfrowych są teraz wyjątkowo niskie. I ...nie opłaca się kupować nowych.

Co racja to racja.

Kiedyś tuż po sobie odsłuchiwałem dwa tunery (oba podłączone do tego samego zestawu aspirującego niemalże do hi-endu): jednym był Quad 99 (za - lekko licząc - 4500) a drugim... radio wmontowane w midi-wieżę JVC (za jakieś 1500 za całość). Różnica była, owszem. Ale niewielka.

Tak więc swoje radio wybrałem ze wzgłędu na front: CD i MC mam Yamahy to i tuner tej firmy sobie sprawiłem.

Moje własne doświadczenia z radioodbiornikami analogowymi nie były dobre. Nie były to urządzenia wysokiej klasy ale było ich sporo. Problemem było to, iz nie radziły sobie z odbiorem w warunkach zatłoczonego eteru w wielkim mieści. Przerzuciłem się na cyfrowe i problem zniknął. Wyszukiwanie stacji też jest łatwiejsze. Nie zaprzeczam jednak, iż tunery annlogowe mogą byc świetne, bo i pewnie nie bez powodu nadal się je produkuje i nie należą one - jesli idzie o współczesny sprzęt hi-fi wcale do najtańszych. Te Naima na pewno nie, choć za wygląd to tu akurat się na pewno nie płaci. Ale w przyszłości będę wiedział bo sobie analoga kupię. Z miasta nie myślę sie wyprowadzać, więc wybrać będę musiał starannie, bo nie każdy analog sie tu nada. Chodzi o cechę zwana zdaje sie selektywnościa. Te wahające się wskazówki są oczywiście nie tylko ładne ale i użyteczne.

Ale by dobić dzieczynę, która zaczęła ten wątek jeden z najdroższcych tunerów analogowych. Już wspomniany Naim Nat.

[obrazekLUKASZ-129647_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.