Skocz do zawartości
IGNORED

Mocny piec do 1500 zł

IGNAC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Forumowiczów. Potrzebny jest wydajny piec do wolnostojących kolumn na przetwornikach kewlarowy scan speak + mały revelator. Brzmienie możliwie jak najbardziej neutralne lub bardziej stronie muzykalności. Nie lubie "technicznie" grających sprzętów. Budżet max 1500 zł. Osobiście znam MF A3 ale obecnie cena ponad 2 tys, MF A2 chyba troszkę słabawy, Naim 3R cieżko dostępny ale chyba lepiej wersja 5 bez "i", NAD 350 fajny ale mozna lepiej w cenie do 1500zł .... CD narazie nie mam ale coś w między czasie dobiorę. Ewentualnie lampa ale nie mam pojęcia od czego zacząć. Proszę o wasze sugestie ..

https://www.audiostereo.pl/topic/87394-mocny-piec-do-1500-z%C5%82/

Może takie :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (ok, ok, potrzeba pre lub reg)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (ok, ok, może nie jest taki ciepły)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

z ww. wymienionych zaciekawił mnie accuphase i marantz 17. ciekaw jestem jak grają ?

marantz ma swietne rezencje ale chetnie dowiem się czegoś wiecej od was

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam Szanownych Forumowiczów. Potrzebny jest wydajny piec ...

w cenie do 1500zł .... Proszę o wasze sugestie ..

ten jest wydajny i mieści się w cenie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ten jest wydajny i mieści się w cenie

Ukryta Zawartość

wolę gazowy, wygodniejszy ... :)

Ukryta Zawartość

cena śmieszna i dużo radości, bo tani i dobry, jest mocny, czyli ma dużo prądu, jest neutralny ale nie do przesady, można powiedzieć, że gra, tyle, że wygląda troszkę biednie, za to niski jest, można go gdzieś schować :)

a jak śmiesznie kosztuje, to i nie żal spróbować :) ważne by był nie grzebany

Sorry że się wtrącam ale B1 to najtańsza budżetówka która nie ociepla tylko muli. Z A1 nie ma sonicznie nic wspólnego. Do tanich jazgotliwych systemów jak znalazł. Dla audiofila - porażka.

B1 odpada, jest tego pełno, jakoś dziś nie wierzę w tzw "okazje i odkrycia roku"

no i upierać się nie ma przy czym :) nie spojrzałem na to, z jakich głośników masz kolumny...:)

"ewentualnie" z takim zapasem kasy, lampy nie popróbujesz. Masz "trudne" przetworniki, dobrać coś za 1,5 tys, ciężko.

rozważam temat zakupu tez lampy, za 1,5 tys pln jedynie chinole, a jakies są wasze opinie na ich temat ?

moja opinia na temat "chinoli" jest żadna, ale zdarzyło się, że odsłuchiwałem jakieś tam lampowce, i faktem jest, że nawet drogi, potrafi grać byle jak, tzn, już lepiej byłoby mieć tranzystorowy zamiast lampowego, bo w dźwięku nie ma różnic a obsługa komfortowa w porównaniu do lampowych.

Moje rady, to dobre konstrukcje, lampy 300B lub 2A3. EL nie zagrały dobrze. Zakup bez odsłuchu = porażka. Mało tego, wskazana jest kombinacja wieloma lampami, to pokazuje, jaki jest ich ogromny wpływ na brzmienie.

Dziwne, że szukasz u siebie dobrego dźwięku, a na prawo i lewo polecasz kolumny firmy S.O.

Może wyjściem jest zdobycie bardziej muzykalnych kolumn?

Dla Ciebie chyba jedyną opcją jest mocarna hybryda: pre na lampach plus końcówka na tranzystorze.

Tanie chińskie produkcje też takie są, np. CAV A-10. Nie wiem jednak, czy za 1500 zł ktoś się będzie pozbywał.

Lampę sobie odpuść - nie do takich kolumn (bez życia). Chyba, że też mocarna, ale takiej tanio nie kupisz.

No i pokój... gołe panele, gołe ściany. Musisz mieć wzmacniacz z regulacją pasma, bo nic neutralnego ciepło i z wykopem nie zagra.

Dziwne, że szukasz u siebie dobrego dźwięku, a na prawo i lewo polecasz kolumny firmy S.O.

Może wyjściem jest zdobycie bardziej muzykalnych kolumn?

Dla Ciebie chyba jedyną opcją jest mocarna hybryda: pre na lampach plus końcówka na tranzystorze.

Tanie chińskie produkcje też takie są, np. CAV A-10. Nie wiem jednak, czy za 1500 zł ktoś się będzie pozbywał.

Lampę sobie odpuść - nie do takich kolumn (bez życia). Chyba, że też mocarna, ale takiej tanio nie kupisz.

No i pokój... gołe panele, gołe ściany. Musisz mieć wzmacniacz z regulacją pasma, bo nic neutralnego ciepło i z wykopem nie zagra.

kolumny są muzykalne tylko z pewnych powodów musiałem sprzedać fajnie zestawiony sprzet (w tym monitory od SO) i kupiłem na jakis czas tani sprzet. niedawno złożył mi AW kolumny wolnostojące i zestaw quada nie wyrabiał i dlatego szukam mocniejszego wzmacniacza. cos jest w tym dziwnego ? co do pokoju owszem panele są gołe i musze położyć jakis dywan. sciany sa lekkiej konstrukcji bo płyty regipsowe docieplone wełną wiec powinno byc ok, bynajmniej do tej pory mając wzmak MF A 3, CD naim3 i monitory na revelatorach od SO było super, ale tak jak wspomnialem musialem sie tego na jakis czas pozbyć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.