Skocz do zawartości
IGNORED

wybór monitorów+elektronika

insomni4a

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam zamiar nagłośnić pokój wielkości 20m2, biorę pod uwagę (po lekturze) następujący sprzęt :

- wharfedale diamond 10.0 (na samym początku byłem nastawiony w 100%ach, jednak to chyba nie to)

- B&W DM 601 S3 ( czytałem że mają wiele + i wiele - , jeśli chodzi o wygląd to są piękne ale nie to gra tu 1 rolę )

- Usher S520 ( faworyt od jakiegoś czasu w cenie do 1000 za monitory + opinie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

potrzebuje pomocy przy wyborze głośników + elektronika razem z okablowaniem, co najbardziej korzystnie wpłynie na dźwięk, wiem że b&w są wybrednie i nie ze wszystkim dobrze chodzą.

zestaw używany będzie przede wszystkim do słuchania muzyki (98%) ,głośniki jak pisałem do 1000 wzmacniacz czy amplituner w przedziale od 700 - 1500

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/87672-wyb%C3%B3r-monitor%C3%B3welektronika/

Może jednak warto dogłębnie samemu poczytać tematy z tego forum bo jeśli nie będziesz miał podstawowej wiedzy zaraz dostaniesz setki linków do allegro i wtedy zgłupiejesz.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

dlatego tez podałem przykładowy sprzęt w kierunku którego się skłaniam i potrzebuje pomocy przy wybierz a nie setki linków na allegro, nawiązując do treści na forum to jest masa proponująca zestaw Usher S520 + YAQIN MC10L, ale czy na pewno ? ktoś ma ten zestaw i może go polecić ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.