Skocz do zawartości
IGNORED

Sklep HIFIDO

mario_11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich szanownych forumowiczów:)

Od jakiegoś czasu zacząłem śledzić sprzęt na:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy ktoś z Was kupował produkty z tej strony?

Z jakimi trudnościami spotkaliście się w trakcie zakupu?

Jak długo czekaliście na przesyłkę i czy stan produktu, który do Was dotarł odpowiadał temu ze strony hifido?

Nie chcę przecierać ścieżek, które może co niektórzy z Was już "wydeptali".

Będę wdzięczny za podjęcie tematu i jestem przekonany, że wiele osób skorzysta z wiedzy, którą uda się w ten sposób zgromadzić.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/87774-sklep-hifido/

Zajrzyj do klubów sansui i technicsa, jest tam nieco wiedzy na ten temat.

Przejrzałem wspomniane przez Ciebie fora i raczej żadnych konkretnych informacji nie znalazłem.

Są jedynie linki do hifido i przykładowe kwoty, które ewentualnie zainteresowany danym sprzętem

miałby zapłacić.

Np. nie wiem co tak naprawdę kryje się pod słowem NEGO na przykładowej aukcji:

Ukryta Zawartość

czy innych podobnych.

Czy ktoś kupował sprzęt o takim statusie - jak to się odbywało. Jaką kwotę udało się wynegocjować (zakładając, że dobrze interpretuje to sformułowanie).

Słyszałem np. że na kolumny sprowadzane z Japonii nie ma cła, a jedynie podatek Vat - czy ktoś to potwierdzi?

Kolejne pytania będą się zapewne pojawiać w trakcie pojawiania się kolejnych odpowiedzi.

Zapraszam do dyskusji:)

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/87774-sklep-hifido/#findComment-2308843

Przejrzałem wspomniane przez Ciebie fora i raczej żadnych konkretnych informacji nie znalazłem.

Są jedynie linki do hifido i przykładowe kwoty, które ewentualnie zainteresowany danym sprzętem

miałby zapłacić.

Np. nie wiem co tak naprawdę kryje się pod słowem NEGO na przykładowej aukcji:

Ukryta Zawartość

czy innych podobnych.

Czy ktoś kupował sprzęt o takim statusie - jak to się odbywało. Jaką kwotę udało się wynegocjować (zakładając, że dobrze interpretuje to sformułowanie).

Słyszałem np. że na kolumny sprowadzane z Japonii nie ma cła, a jedynie podatek Vat - czy ktoś to potwierdzi?

Kolejne pytania będą się zapewne pojawiać w trakcie pojawiania się kolejnych odpowiedzi.

Zapraszam do dyskusji:)

NEGO - to niestety nie informacja, że można negocjować, a że na dany towar jest już chętny, ew. jest kolejka. Jeśli to akurat dokładnie to na czym nam zależy, to warto się zapisać - czasami transakcja nie dochodzi do skutku i jesteśmy następni w kolejce. Negocjacje czasami sie zdarzają, ale głównie dotyczą sprzętu trochę uszkodzonego, lub nie z pełnym wyposazeniem (co u japończyków jest z rzadka, bo oni nawet oryginalne opakowania przechowują :-)

Co do HiFiDo jako sklepu to moge z całą pewnością polecić. Mają w ofercie modele często niedostępne w Europie, wszystkie które kupowałem były w bardzo dobrym stanie, idealnie to pakują i wysyłają frachtem (samolot). Jedyne problemy czasem są z dokumentacją do cła, bo trzeba ich dokładnie prosić o wypisanie - trochę jest z tym zachodu.

Z minusów - to niestety koszt frachtu, cło na większośc produktów, no i dziś poziom jena, który skutecznie nas dziś stopuje w zakupach. Choć i tak te ceny są niższe niż w Europie, i jak ktoś np. chce kupić jakiś droższy model McIntosha, to i warto i to się opłaca.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/87774-sklep-hifido/#findComment-2310372
  • 4 miesiące później...

Witam.

Kupowałem jakiś rok temu u nich Sansui AU Alpha 907 MR i co jak co była to jedna z najlepszych transakcji jaką w życiu przeprowadziłem. Bardzo uczciwi ludzie, gdy już 907 wylądowała w "nego" zaczął się czas dopinania transakcji. Dokładny opis wszelkich! wad wzmacniacza opisywali ryski chyba patrząc pod mikroskopem bo do tej pory ich nie znalazłem. Dopiero jak potwierdziłem to mogłem przelać kasę. Sprzęt był w Polsce po bodajże 3 dniach, ale w u mnie kilka dni później. Trzeba było oclić i zapłacić podatek. Wszystko załatwiłem mailem i faxem.

Wracając jeszcze do momentu pozostawania sprzętu w Japonii - to sprzęt jest wysyłany z jednego miejsca a całe hifido obejmuje kilka sklepów. Dopiero po otrzymaniu sprzętu do człowieka...... nazwiska nie pamiętam, zostaje on sprawdzony i wysłany do Polski.

Co mi bardzo imponuje u Japończyków to fakt pokazania każdej skazy, nie tak jak w Polsce, że każdy robi tak zdjęcie żeby nie było wszystkiego widać.

Janvideo z klubu miłośników sansui zamawiał kilka sprzętów od nich to można jego pytać. Człowiek ten na pewno nie odmówi dokładniejszego opisu.

Na pewno nie warto się targować!

https://www.audiostereo.pl/topic/87774-sklep-hifido/#findComment-2422404

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.