Skocz do zawartości
IGNORED

Nasza lista przebojów.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Do Forumowiczów i moderacji.

Podsuwam temat pod dyskusję.Nasz audiostereofoniczny ranking płyt.Nie wiem czy jest na to zgoda Forumowiczów i czy są możliwości techniczne.Wątek najlepszych płyt zdaniem Forumowiczów,który mógłby być podpięty na stałe.Z podziałem na gatunki muzyczne.Zestawienia płyt mogłyby być dokonywane w odstępach np. miesięcznych( najlepsza płyta stycznia,lutego itd.).

Nie wiem tylko jak się zabezpieczyć aby ta sama osoba nie głosowała wielokrotnie.Może jakieś propozycje czy sugestie?

https://www.audiostereo.pl/topic/88117-nasza-lista-przeboj%C3%B3w/

Projekt ambitny i raczej zbędny. Ostatnio rozpędza się moda cyfrowego oceniania wszystkiego przez kilku-kilkunastu forumowiczów (ja tez jej ulegam)

Otóż te wyniki nie mają większego znaczenia - za mała grupa punktująca!!, tu trzeba co najmniej 50 ekspertów albo 1000 nieekspertów żeby taka lista cokolwiek znaczyła, przy tym - tak samo ważne jak wielkośc populacji głosującej - każdy winien głosować nie znając głosów innych uczestników punktacji!! - u nas znowu warunek niespełniany.

Jakew

Jak szacujesz liczbę Forumowiczów udzielających się w zakładce muzyka?

Wojciechu - czekam na Twoje szacunki, nadmieniam póki co że trzeba tu jeszcze uczestników nie tylko udzielających się w "zakładce" muzyka (dlaczego nie Forum Muzyka?? - o wiele ładniej...) ale takich którzy co najmniej wysłuchali (wszystkich?) płyt poddawanych ocenie.

Jakew

Co do pierwszego pytania nie wiem.

Co do drugiej sprawy.Ja myślę,że zgłaszający propozycję nie musieliby znać wszystkich innych płyt.

Raz na 5 lat, a nawet raz na rok (powiedzmy głosowanie od 1 do 31 frudnia na płyty roku) coś sensownego może by z tego wyszło, w rytmie miesięcznym mało kto z głosujących będzie znał te płyty uczestniczące:)

Oczywiście jeśli wątek miałby służyć pomocy to muszą to być płyty mało znanych osobistości muzyki. A takich płyt niestety wiekoszść nie bedzie moim zdaniem znała po kilkia osób.

Przecież wyraźnie i słusznie napisano we wstępie że chodzi o opinie nt. najlepszych czyimś zdaniem płyt (czyli bez dyskryminacji płyt znanych artystów, a fee Glubisz)

Gość glubisz

(Konto usunięte)

Przecież wyraźnie i słusznie napisano we wstępie że chodzi o opinie nt. najlepszych czyimś zdaniem płyt (czyli bez dyskryminacji płyt znanych artystów, a fee Glubisz)

No ale gdyby już tak wgłębić się w temat to oczywistością jest że mało znane płyty są pomocne i rozwijają gusta bardziej niż płyty które z góry prezentują artyste znanego i uznanego - mogło by też dojść do tego że wielu głosowało by na te same znane płyty ot tak, dlatego że inni na nie głosowali; bez wysłuchania. Ale o tym też pisałeś;)

No ale gdyby już tak wgłębić się w temat to oczywistością jest że mało znane płyty są pomocne i rozwijają gusta bardziej niż płyty które z góry prezentują artyste znanego i uznanego - mogło by też dojść do tego że wielu głosowało by na te same znane płyty ot tak, dlatego że inni na nie głosowali; bez wysłuchania. Ale o tym też pisałeś;)

Oczywiście:). Niektórzy głosowaliby na płytę nawet nie słyszawszy jej (ani innych) lecz mając pełne zakochanie dla nazwiska:)

Niestety - propagowanemu podejściu "najlepsze nieznane płyty miesiąca" - z głosowaniem - nie wróżę zgoła żadnego sukcesu:))

Gość glubisz

(Konto usunięte)

Oczywiście:). Niektórzy głosowaliby na płytę nawet nie słyszawszy jej (ani innych) lecz mając pełne zakochanie dla nazwiska:)

Niestety - propagowanemu podejściu "najlepsze nieznane płyty miesiąca" - z głosowaniem - nie wróżę zgoła żadnego sukcesu:))

Ja również;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.