Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki dac do połączenia z napędem philips pro2

nautilus81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zaczynam budowę odtwarzacza cd. Buda będzie zbliżona do ancient audio lektor V praktycznie "zerżnięta" z niewielkimi zmianami.

Obecnie kończy mi się budowa SE na Diabłach (projektu Father_Pio) oraz kolumnami na etonie i founteku również projektu Father_Pio. Docelowo posiadam również Sonus faber amator 1 oraz Amplifona wt40 (obydwa klocki na sprzedaż choć nad sonusami muszę się jeszcze zastanowić (ciężki wybór kiedyś to było moje marzenie , marzenie się ziściło gra bajecznie ale nowa konstrukcja gra nie gorzej).

Napęd jaki użyję to philips pro 2 (miałem ten napęd w amplifonie tacd wg mnie kapitalny czyta płyty porysowane i utłuszczone paluchami :).

Potrzebuje przyzwoitego daca do wbudowania. Na daca z osprzętem (zasilanie ewentualna lamizacja itp mogę wydać max 2000 zł. Może to być coś używanego.

Co mi chodzi po głowie:

Wnętrze MHDT (paradisea bądz havana ).

Dac Petera Daniela

Lampucera dac.

Jakiś Wolfson dac (na ebay chodzą złożone w granicy 300 dolców).

Na czym mi zależy.

Pierwsza sprawa muzykalność z zachowaniem neutralności.

Z Wyżej wymienionych słuchałem jedynie wypasionej wersji Petera Daniela z vcap na wyjściu.

Zagrało to nieco lepiej niż mój naim 5i (bardziej urozmaicony bas , nieco bardziej czytelna góra choć naim miał nieco więcej spokoju). Kolega miał lampucere z trafami na wyjściu (przypadkiem ją upalił) i twierdzi ze dac Petera zagrał nieco lepiej aczkolwiek sam namawia mnie na lampucerę - twierdzi że ten dac ma potencjał.

Porównywałem też 2 dni amplifona tacd z naimem (wzmak cayin a88t). W tej konfiguracji naim zagrał ciekawiej mimo mniejszej przestrzeni (z amplifonem w tej konfiguracji było za jasno ).

W sumie trochę na forum jest o różnych dacach ( głównie sprzeczki użytkowników) i ciężko się zdecydować.

Pozdrawiam.

za 2000 (bez analoga) zbudujesz coś takiego jak słuchałeś u mnie. Zaleta to na pewno regulacja głośności i selektor wejść cyfrowych. Brzmienie rzecz dyskusyjna zresztą sam słyszałeś.

Pozdrawiam

Nie wszystko high-end co się świeci......

za 2000 (bez analoga) zbudujesz coś takiego jak słuchałeś u mnie. Zaleta to na pewno regulacja głośności i selektor wejść cyfrowych. Brzmienie rzecz dyskusyjna zresztą sam słyszałeś.

Myślałem ze wydałeś znacznie więcej. U Ciebie grało genialnie ale największa zasługa chyba gm70. Nie pamiętam jaki tam był dac - buffalo?

Myślałem ze wydałeś znacznie więcej. U Ciebie grało genialnie ale największa zasługa chyba gm70. Nie pamiętam jaki tam był dac - buffalo?

Blisko, to DAC na ES9018 by Waldi06 i analog by FatherPiO. Samego Daca zrobisz za 2000 kwestia jeszcze sterowania i Analoga. Sterowanie funkcjami daca można zrobić dość prosto na uC.

areg,

to powstał soft do ES9018 by Waldi06?

Z tego co pamiętam był z tym problem...

tak powstał i działa juz z rok. Sterownik do Sabre jest zarazem sterownikiem do CD-pro2. Samo zrobienie sterowania kostki Ess po i2c nie jest trudne dla w miarę wprawionego programisty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.