Skocz do zawartości
IGNORED

używane czy nowe

mamis638

Rekomendowane odpowiedzi

witam po raz kolejny...i mam do Was pytanie... czy lepiej kupić nowy amplituner denon 1911 czy harman kardon avr 645\ 745.... lub acram300 za te same pieniądze czyli 2000zł jakie są zagrożenia używek ? który lepiej wybrać i czy jest sens kupić stary który nie ma gwarancji ... pozdrawiam i czekam na opinie wasze

https://www.audiostereo.pl/topic/88483-u%C5%BCywane-czy-nowe/

Człowieku nawet nie zadawaj takiego pytania ten Denon to straszna lipa,nie wiem jak go określić nie znajduje teraz odpowiedniego określenia.AVR-645 a tym bardziej AVR-745 to bardzo wysoki poziom ,pięknie grające amplitunery,sam miałem avr-645 i żałuje ze go sprzedałem dwa lata temu,kupiłem jakąs Yamahę ,Pioneera.które nawet nie zbliżały się dzwiękowo do HK.Potem dopiero Marantz zagrał na wysokim poziomie.Amplitunery HK strasznie się grzeją to ich problem starsze modele były mniej zawodne od najnowszych,serwis HK w Katowicach to jakieś nieporozumienie.Ale jak kupisz używkę to i tak nie będziesz z nich korzystał.

Nie wiem kolego, dlaczego tak wszyscy wieszają "psy" na nowych amplitiunerach a/v, a szczególnie Denonie. Choć podejrzewam, że większość go nawet nie słyszała. I główne zarzuty, to kiepski (niby) dźwięk ( kwestia gustu w tej cenie). Przecież to są amplitiunery a/v i na co komu stare graty, bez nowych dekoderów, łącz itd. Prawie wszyscy zachwalający te stare "graty" jakoś o dziwo ich się pozbyli. Jeśli chcesz nowoczesne kino, na gwarancji i wcale nie z takim "beznadziejnym dźwiękiem", to bierz Denona 1911. Jeżeli Ci bardziej zależy na muzyce, to kup wzmaka stereo. I tam faktycznie można trafić na lepsze modele sprzed lat. No i jak się trochę znasz na elektronice, bo można na różne "cuda" trafić w tych "wspaniałych oldbojach".

Tutaj masz nowego "killera" :-) za dwójkę :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tutaj masz nowego "killera" :-) za dwójkę :

Ukryta Zawartość

bo mam właśnie okazję kupić hk 645 za 2000 czy lepiej to co teraz kolega proponuje nowe ? jakie wasze zdanie

Ukryta Zawartość

Ten Marantz będzie zdecydowanie lepszy.Dlaczego żle się pisze na tym forum o nowych ampliunerach.Proszę zauważyć kto tak pisze.Ludzie którzy mieli już sporo sprzętu w domach i słuchali bardzo dużo,zachwycają się nimi nowi forumowicze.Radzę jednak trochę więcej posłuchać aby potem doradzać komuś jakieś tandetne sprzęty.Nowe amplitunery też nie które są na niezłym poziomie ale nie taki Denon.Jak już to albo droższy2310, albo niższy model 1610 gra podobnie do 1911 a jest tańszy z 600 pln oczywiście ten drugi jest niezłym wyborem tak do 1000 pln.Za te 2000 pln to powinieneś wybrać albo stary AVR-745,lub nowy avr-255,lub Marantz SR-5005 może jeszcze używany Onkyo 805,806,875 też często można je w tej cenie dostać.Yamaha RX-v1900 to też bdb amplituner lepszy od nowej 810.

Ten Marantz będzie zdecydowanie lepszy.Dlaczego żle się pisze na tym forum o nowych ampliunerach.Proszę zauważyć kto tak pisze.Ludzie którzy mieli już sporo sprzętu w domach i słuchali bardzo dużo,zachwycają się nimi nowi forumowicze.Radzę jednak trochę więcej posłuchać aby potem doradzać komuś jakieś tandetne sprzęty.Nowe amplitunery też nie które są na niezłym poziomie ale nie taki Denon.Jak już to albo droższy2310, albo niższy model 1610 gra podobnie do 1911 a jest tańszy z 600 pln oczywiście ten drugi jest niezłym wyborem tak do 1000 pln.Za te 2000 pln to powinieneś wybrać albo stary AVR-745,lub nowy avr-255,lub Marantz SR-5005 może jeszcze używany Onkyo 805,806,875 też często można je w tej cenie dostać.Yamaha RX-v1900 to też bdb amplituner lepszy od nowej 810.

Lepiej targuj tego avr-745 do 2999 pln bo za 645 to gosciu chce za dużo,ja taki sam model sprzedałem za 2000 pln ponad vdwa lata temu a był prawie nowy,ludzie też przeginaja z cenami i lecą na dobrych opiniach.

Lepiej targuj tego avr-745 do 2999 pln bo za 645 to gosciu chce za dużo,ja taki sam model sprzedałem za 2000 pln ponad vdwa lata temu a był prawie nowy,ludzie też przeginaja z cenami i lecą na dobrych opiniach.

no i o to mi chodziło by dostać dużo sugestii dziękuję... dziękuję ... dziś byłem posłuchać tego 645 z głośnikami focal... całkiem sympatycznie to brzmiało... nie jest zbyt krzykliwy jak onkyo 609... i płaskolinijny jak denon 1911... dźwięk z tego kompletu jest sprężysty... nie jestem melomanem ale moje odczucia są jak najbardziej pozytywne... zastanawiam się tylko jak będzie to z moimi klipsch-ami ... jeszcze w sklepie muzyczny ustawiłem się na odsłuch hk 255... chętnie więcej poczytam opinii i sugestii... a Wam dziękuję za pomoc <beer>

Nawet nie ma co porównywać tych amplitunerów.Denono,i Onkyo to jednak jedne z niższych i tanie modele.HK-645 to był prawie najlepszy amplituner z ich stajni.Konkurenci dla niego to Denon z serii 4,ewentualnie 3 no i Onkyo 805,806

Przecież to są amplitiunery a/v i na co komu stare graty, bez nowych dekoderów, łącz itd.

Akurat w wyższych modelach nawet pęcioletnich amplitunerów przeważnie jest komplet wszystkich potrzebnych wejść i wyjść. HDMI wspierało już wtedy FullHD (nie mam pojęcia, jak jest z 3d), zaś brak dekoderów Dolby TrueHD i DTS-HD jest załatwiany przez wejścia HDMI potrafiące przyjmować sygnał PCM 7.1 (w tym przypadku odtwarzacz Blu-ray dekoduje dźwięk do takiej postaci i wysyła go właśnie przez HDMI).

Prawda jest tak, że obecnie 4/5-letnie najwyższe i najdroższe modele amplitunerów kosztują tyle, ile najniższy model z obecnej serii.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Jedno jest pewne starsze amplitunery były lepiej zbudowane ,były cięższe ,najważniejsze grały lepiej i się nie psuły.Przez 8 lat miałem różne Yamahy,Harmany,Denony i nigdy żaden się nie popsuł.Obecne nowe przez trzy lata różne modele lądowały 4 razy w serwisach.Nie były to modele niskie.

Za 3tzł możesz mieć Onkyo 905. A to już jest poważna alternatywa.

ale to już 3 tys a nie dwa... ja wiem że zawsze będzie tak że mając 3 bedzie coś fajnego za 4 a mając 4 za 5 itd ... tu bardziej chodzi o 2 tys i hk 645 lub nowy marantz SR5005... lub nowy hk 255

ale to już 3 tys a nie dwa... ja wiem że zawsze będzie tak że mając 3 bedzie coś fajnego za 4 a mając 4 za 5 itd ... tu bardziej chodzi o 2 tys i hk 645 lub nowy marantz SR5005... lub nowy hk 255

Onkyo 905 niedawno za 2000 PLN schodziło na Allegro .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.