Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DCD 3300 czy Marantz CD63SE a może Harman Kardon HD7450

Piciu2000

Rekomendowane odpowiedzi

Denon DCD 3300 czy Marantz CD63SE a może Harman Kardon HD7450? Właśnie... Który z tych Cd polecacie? Do kupienia w przedziale cenowym 600, 400 oraz 200. Na który model warto wydać kasę? Muzyka dawna, plus holdegron plus beyerdynamic dt880? Możecie scharakteryzować krótko te cdki? A może macie jakieś z nimi doświadczenia?

Skad ty wyrwiesz DCD-3300? To byl najwyzszy CD Denona, ale z roku 1989! Ja bym nie bral. Nie wiem jak u niego z laserem, ale chyba tez niedostepny.

?👈

Najlepiej między 300 a 500. Ale jak coś super godnego uwagi to myślę że się do 600 dosupła, ale to już maksymalnie. W każdym razie oczywiście im taniej tym lepiej ;-P

Najlepiej między 300 a 500. Ale jak coś super godnego uwagi to myślę że się do 600 dosupła, ale to już maksymalnie. W każdym razie oczywiście im taniej tym lepiej ;-P

Jeżeli Denon DCD 3300 jest u ciebie dostępny w tym przedziale cenowym, to raczej okazja, o ile jest 100% sprawny (sprawdź laser).

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Jeżeli Denon DCD 3300 jest u ciebie dostępny w tym przedziale cenowym, to raczej okazja, o ile jest 100% sprawny (sprawdź laser).

Tylko jak ten laser sprawdzić? Z komisu nie wezmę przecież i nie rozkręcę... Poza tym i tak się na tym nie znam.

Wez jakas stara plyte CD-R, najlepiej porysowaną i wrzuc ja do odtwarzacza. Jak pojdzie odrazu to OK. Bedziesz widzial na ekranie czy idzie czy nie. Chyba ze cos w torze jeszcze bedzie zepsute to nie bedzie dzwieku na wyjsciu.

?👈

Czyli z tego zestawienia wart uwagi jest Denon oraz Marantz? Czy warto do Denona dopłacać 200 czy na moje słuchawkowe granie wystarczy marantz? Rozumiem że Harmana odpuścić? Do doprecyzowania zacytuję siebie z innego wątku: "Proszę o podpowiedzenie jaki odtwarzacz cd zakupić do: Słuchawki Beyerdynamic DT 880, wzmacniacz słuchawkowy Holdegron Wersja FMB mkIII Dual-Mono. Słucham głównie muzyki dawnej(średniowiecze, barok). Miałem w tym zestawie Nad C 515 BEE ale nawalił mi w nim napęd i musiałem sprzedać go. Poza tym nie do końca mi odpowiadał, chciałem posłuchać czegoś innego, z wyższej półki jakościowej, coś co może lepiej się sprawdzi w moim słuchaniu na słuchawkach. Obecnie mam pożyczonego Technics SL PG 100. Niestety brzmienie tego cd zupełnie mi nie odpowiada. Znikoma szczegółowość, kluchowaty dźwięk po prostu bleee ;-( Zależy mi na niezawodnym sprzęcie, niemęczącym, szczegółowym dźwięku. Ze zrównoważoną barwą dźwięku bez przewagi na dół lub górę pasma. Po prostu neutralny dźwięk. Wiem, że za tę cenę cudów nie będzie, ale absolutnie nie chcę szrotu do napraw, modyfikacji. Po prostu ma dobrze grać." Nie wykluczam w przyszłości rozbudowy systemu o wzmacniacz i kolumny podstawkowe, ale to daleka pieśń i na dzień dzisiejszy bardziej mi zależy żeby przyjemnie i sensownie na słuchawkach mi się słuchało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.