Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do Marantz SA 7003 + Marantz PM 7004

barcelonafc

Rekomendowane odpowiedzi

Podjąłem decyzję i postanowiłem kupić zestaw Marantz SA 7003 + Marantz PM 7004 do pokoju 12m2. Słucham muzyki klasycznej, w szczególności wykonań Herberta von Karajan. Nie wiem jednak na jakie kolumny postawić i w jaka suma jest rozsądna w zakupie kolumn???

Mam jeszcze dodatkowe pytanie: czy napęd w tej serii Marantz jest "cichy"???

P.S. Do zestawu zastanawiam się nad zakupem tunera Marantz ST 6003.

Witaj,

1. Napęd w SA 7003 jest stosunkowo cichy, nie powinien sprawiać Ci kłopotów,

2. W Twoim pomieszczeniu biorąc pod uwagę rodzaj muzyki zdecydowanie poleciłbym Ci kolumny podstawkowe. Napewno proponuję posłuchać jeden z modeli Xavian (już najtańszy model Primissima v.2 będzie optymalnym wyborem, chociaż jeśli budżet pozwoli na zakup np. modelu Xavian XN 125 to warto także to brać pod uwagę). Świetnie w klasyce sprawdza się Harbethy, chociaż tutaj wartoby było poszukać innej elektroniki.

Są to tylko dwie moje propozycje, sugeruję jednak odsłuchy, które pozwolą Ci na optymalne wybranie konfiguracji, która w pełni będzie spełniała Twoje wymagania.

W przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Podjąłem decyzję i postanowiłem kupić zestaw Marantz SA 7003 + Marantz PM 7004 do pokoju 12m2. Słucham muzyki klasycznej, w szczególności wykonań Herberta von Karajan. Nie wiem jednak na jakie kolumny postawić i w jaka suma jest rozsądna w zakupie kolumn???

Mam jeszcze dodatkowe pytanie: czy napęd w tej serii Marantz jest "cichy"???

P.S. Do zestawu zastanawiam się nad zakupem tunera Marantz ST 6003.

Chociaż jestem fanem Realu tj. piłki dla mężczyzn to odpowiem.

Zestaw jest cichy a dobór kolumn niezwykle trudny dla takiego pokoju, ja mam Monitor Audio GX200 i działa to pięknie także z symfoniczną. Rozumiem, że chodzi o muzykę symfoniczną bo ja słucham klasyczną i prawie wcale symfonicznej. Na pewno podstawkowe Monitor Audio GX 100 będą dobre. Niestety trzeba samemu posłuchać - mnie np. Elac i B&W z ostatnio słuchanych przed GX zupełnie nie odpowiadają. Długa droga ale o tyle łatwa, że w salonach mają te zestawy Marantza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.