Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic TX-P42ST30 czy Samsung 40D6000

Besto

Rekomendowane odpowiedzi

informacje o pochodzeniu sprzętu ma każdy porządny sklep internetowy

Może i powinien mieć, ale sprawdzić trudno, a odpowiedzi czasem tzw. wymijające.

w przypadku sklepów stacjonarnych jesteśmy zdani na łaskę sprzedawcy (jeśli się nam sprzęt nie spodobał)

Mnie w MM powiedzieli, że mogę zwrócić bez podania przyczyny.

TXP42ST30 to fajny model i można go kupić w dobrej cenie, Panasonic daje 5lat gwarancji na ten panel.

Nie tylko na ten. Na każdy.

promocja nie dotyczy tylko najtańszych modeli X, U i S, obejmuje ST, G, GT, VT

tak powiedzieli w MM ale ciekawe jakby przyszło co do czego :) mogliby się wykręcić sianem :)

w opisie prawie każdego towaru w sklepie internetowym lub w warunkach ogólnych sklepu, praktycznie zawsze jest informacja że sprzedają towary jedynie z polskiej dystrybucji, lub że gwarancja jest realizowana na terenie Polski

wystarczy zajrzeć na stronki kilku popularniejszych i tanich sklepów, bez problemu takie informacje znajdziemy

Oglądałem dziś G30 i ST30 jeden przy drugim.

W warunkach tzw. sklepowych minimalną, naprawdę drobną przewagę dałbym ST30 z uwagi na ciut ciemniejszą czerń i lepsze wrażenie kontrastu. Nie wykluczam natomiast, że była to tylko kwestia ustawień.

W kategoriach ogólnych: te 2 TV oferują w zasadzie tę samą jakość obrazu. Do tego są w tej samej cenie. Brałbym tem, który ma ładniejszy design (mi osobiście na żywo żaden się jakoś szczególnie nie podoba...)

Mczaj

Powiedz prosze jak z plynnoscia obrazu? zauwazyles cos niepokojacego?

st30 moge miec 400zl taniej i okulary x2 za free;-)

Nigdzie nie widzialem g30 niestety...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

G30 stoi w słynnym już MM na Okęciu, wpadam czasem bo mam po drodze z pracy, dziś 3 płytki BR zakupiłem - tego też mają spory wybór. Jak ktoś lubi to jest koncert Adele w pakiecie z CD z tego koncertu za 79zł.

Co do płynności - nie zauważyłem ani na jednym ani na drugim jakichkolwiek problemów.

Zakupiłem jednak jeszcze coś innego - Panasonic TX-L42E30E.

Co mnie przekonało:

bardzo ładny obraz - stał koło samsunga D6750 o 1000zł droższego i po prostu miazga.

wygląd

jednak technologia

Zakupiłem jednak jeszcze coś innego - Panasonic TX-L42E30E.

Co mnie przekonało:

bardzo ładny obraz - stał koło samsunga D6750 o 1000zł droższego i po prostu miazga.

wygląd

jednak technologia

Jeśli lubisz tragiczne odwzorowanie kolorów to na pewno jest lepszy :-)))) LED-y Panasa są do niczego, taka to technologia, no ale magia marki wciąż działa :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Byłem dziś w kilku sklepach rtv. W końcu mogłem zobaczyc g30 panasa w akcji. Bardzo fajny tv. Widzialem rowniez model z serii st30 i musze przyznac ze nie zauwazylem zadnej róznicy w obrazie w sklepie...:) Byc może w domowym zaciszu cos by sie jednak zobaczylo... Wydaje mi sie ze dla zwyklego zjadacza chleba nie bedzie żadnej róznicy...

Najlepsze jest to ze widzialem tez lg led 47lv550T i musze powiedziec ze obraz również pierwsza klasa:) A w cenie 42'' panasa mam 47'' lg:) Chyba jednak nie jestem bardzo wymagajacym uzytkownikiem i odpusze sobie mniejsza plazma panasa na rzecz wiekszego lg...

Jedynie nie moglem sprawdzic jak sobie radzi ze sportem/piłka nożna ten tv...

Tak w 75% jestem przekonany na lg. Czekam jeszcze 2 tygodnie moze jakas okazja świąteczna sie trafi i bedzie jeszcze taniej...:)

Czasami suche dane lub wykresy z labolatorium nic maja sie do ''zwyklego'' ogladania tv. Różnice sa na tyle małe ze umykaja widzowi...

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

witam. Panowie mam takie pytanie a mianowicie czy w plazmie Panasonic TX-P42VT30 jest w budowany tuner DVB-S2 ? czy to tylko zalezy od kraju docelowego... bo w opisie niby jest... ale nie koniecznie musi...

W życiu piękne są tylko chwile...

Uaktywnia się gdy podłączy się go w danej strefie.

jak się uaktywnia? co chczesz przez to powiedzieć? ze trzeba go podłączyć pod neta i dopiero się uaktywni?

W życiu piękne są tylko chwile...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.