Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz myryad MI-120 - naprawa w Poznań

autek12

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktoś z forumowiczów orientuje się w czym problem i mógłby mi podać namiar na fachowca który to naprawi , najlepiej z Poznania.

Nastąpila awaria wzmacniacza integry Myryad MI 120.(rocznik 1997).

Wzmacniacz jest podłączony pod komputer w którym zmienilem tydzień temu k. dzwiękową na asus xonar dg i przez ostatnie 4 dni wygrzewałem po kilka godzin dziennie też nowe słuchawki sennheiser hd201.

Przedwczoraj właczylem kompa i :

1.na kolumnach gdy żródłem jest muzyka z kompa (lub tunera podłączonego przez inne wejście chinch) brak jakiegokolwiek sygnału ani "trzasku" na kolumnach , nawet szumu po podgłośnieniu na max.

2.słuchawki podłaczone pod wzmacniacz :

-właczam wzmacniacz bez sygnału z kompa i po ok 2 sekundach w sluchawkach slychać ~"trzask z pogłosem" który pojawia się w odstępach ok 1,5 sek - z czasem odstęp między trzaskami nieznacznie się wydłuża. Zmiana głośności potencjometrem nic nie zmienia , czy to min czy max ,brak szumu tylko ten "trzask"

-przy włączonej muzyce z kompa lub tunera wszystko tak jak wyżej jednakże sygnal jakiś dochodzi ponieważ po znacznym podgłosnieniu cicho słychać bardzo przesterowaną muzykę.

Wzmacniacz ten po włączeniu , ok.5 sekund się rozgrzewa, dopiero po tym czasie sygnal byl puszczany na kolumny ( mruga dioda na potencjometrze , w momencie zalączenia przestaje mrugac i słychać było ciche "cyknięcie" jakby załanczal sie jakiś przekażnik)

Teraz tego cyknięcia brak a trzaski na słuchawkach pojawiają sie jeszcze zanim dioda przestanie mrugać.

Wyjście z k.dzwiękowej jest sprawne ponieważ jest to jednocześnie wyjscie sluchawkowe lub liniowe (headphone/front out port) a sluchawki podlączone pod to wyjście na karcia dzialają.

Z góry dziękuję za poświęcenie mi czasu

[email protected]

• 9 miesięcy później...

No i brak odzewu.:(

Za namową dystrybutora z Waw-y Imagine-Vision oddałem wzmacniacz do niku-serwis w Poznaniu (dostali nawet schemat )

Naprawili , dali 6 m-cy gwarancji więc po 8 znowu się zepsuł !!!

Dlatego tez ponawiam temat.

W informacji o naprawie sprzetu podano iż wymienili :

KON 100U/63 szt.4

TRAN BD140 szt.1

Wychodzi jednak na to że problem musi tkwić gdzieś indziej jeśli znowu doszlo do identycznej awarii.

[email protected]

• 1 rok później...

Hej Blacha trochę sie spóźniłeś , zerknij na detę ostatniego wpisu - autek12

Dzięki. Fakt. Ale w koncu kolega moze byc caly czas dostepny ;-) No nic, desperat jestem więc pytam gdzie mogę

I find your lack of faith disturbing...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.