Skocz do zawartości
IGNORED

UK Audio Club

Rekomendowane odpowiedzi

hehe trójka będzie już przed Bożym Narodzeniem...

To w takim razie powinienes sie cieszyc, ze dostaniesz przepustke na jeden dzien, Wyrozumiałą masz kobiete ;) mozesz tez wziasc dwojke ze soba ale rozbudzanie w nich pasji do audio od najmlodszych lat moze byc kosztowne i nie do zniesienia dla sasiadow ;)

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

To w takim razie powinienes sie cieszyc, ze dostaniesz przepustke na jeden dzien,

Jak to mawiają: Raz nie zawsze , dwa nie wciąż hehe

mozesz tez wziasc dwojke ze soba

lepiej niech zostaną w domu :) mój 4 letni syn wprawdzie lubi słuchać ze mną muzyki i nie przeszkadza mu jak ja słucham ale na takim show chciałby zobaczyć wszystko na raz więc nie usiedziałby minuty w jednym miejscu a dla mnie byłby to stracony dzień hehe

hehe trójka będzie już przed Bożym Narodzeniem...

A u mnie w marcu Pierwszy potomek;-)

To w takim razie powinienes sie cieszyc, ze dostaniesz przepustke na jeden dzien, Wyrozumiałą masz kobiete ;) mozesz tez wziasc dwojke ze soba ale rozbudzanie w nich pasji do audio od najmlodszych lat moze byc kosztowne i nie do zniesienia dla sasiadow ;)

He fakt ale za pare ładnych lat bedą co mieli odziedziczać po tacie;-)

A u mnie w marcu Pierwszy potomek;-)

He fakt ale za pare ładnych lat bedą co mieli odziedziczać po tacie;-)

czyli tata powinien sie zaczac interesowac analogiem, za pare lat moze byc sporo wart wiec i scheda pokazniejsza ;)

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Panowie a tak z innej beczki czytaliscie moze cos na temat rezonatora Schumanna?? z inicjatywy kilku ciekawskich na forum wlasciciel firmy tomanek zrobil kilka egzemplarzy i efekt byl wg wszystkich na tyle ciekawy iz firma tomanek ma zamiar wprowadzic je do swojej oferty. Zastanawia mnie jaka jest wasza opinia na ww temat

Szczerze to nie wiem czemu ma sluzyc ten rezonator. Niestety lub stety nie slysze chyba kabli wiec jestem tez rowniez troche sceptycznie nastawiony do tych wszystkich wynalazkow poprawiajacych dzwiek chociaz ich nie odrzucam i nie neguje tych co to slysza... Juz bardziej wierze w przerobki wszelakie sprzetu( tu mozna uslyszec zmiany ) lub jego zasilania bo to moze miec wplyw na jakosc dzwieku.

Ja wlasnie tez jestem sceptykiem w tym temacie(aczkolwiek optyk z carrysa za 13f i belkin za 60 robi roznice ale to da sie racjonalnie wytlumaczyc) nie zmienia to faktu iz wszyscy ktorzy dali sie skusic na eksperyment zgodnie przyznali ze jest roznica, poczytalem troche na ten temat i doszedlem do wniosku ze gdybym mial wydac 500 dolarow na Acoustic Revive RR 77 to raczej obstawal bym za faktem ze to voodoo.Po przeczytaniuk kilku artykułow stwierdzam ze cos musi byc jednak na zeczy. nie sadze ze to ma cos wspolnego z dzwiekiem a raczej z falami ktore maja wplyw na prace naszego mozgu . Wszyscy którzy testowali do urządzonko dostrzegli roznice w snie itd

Te wszystkie "udoskonalacze" nie sa tanie wiec szczerze mowiac wolalbym ta kase przeznaczyc na wymiane takich rzeczy jak wzmak, kolumny itp na cos z wyzszego poziomu niz mam obecnie i wtedy roznica powinna byc znaczna.

Niestety nie sa i na dodatek to tylko swego rodzaju placebo, ale zabawa trwa i pogon za kroliczkiem ;)

P.S. nie jestes zadowolony ze swojego wzmaka??? czytalem wiele pozytywnych opinii na jego temat

Edytowane przez hubertrs

P.S. nie jestes zadowolony ze swojego wzmaka??? czytalem wiele pozytywnych opinii na jego temat

jestem z niego zadowolony. To bardzo dobry wzmak w swoim przedziale cenowym ale sa przeciez znacznie lepsze od niego ale i sporo drozsze. Mialem na mysli to ze lepiej byloby przeznaczyc kase na wymiane sprzetu na taki o klase wyzej a roznice bylyby bardziej slyszalne niz z takich gadzetow

oj, coś mi się widzi, że Marantz czeka za rogiem ;)

co dokladnie masz na mysli?

jestem z niego zadowolony. To bardzo dobry wzmak w swoim przedziale cenowym ale sa przeciez znacznie lepsze od niego ale i sporo drozsze. Mialem na mysli to ze lepiej byloby przeznaczyc kase na wymiane sprzetu na taki o klase wyzej a roznice bylyby bardziej slyszalne niz z takich gadzetow

ja mialem na mysli to ze ten gadzet to wydatek rzedu 20f i zaspokojenie ciekawosci a wymiana wzmaka to juz konkretna inwestycja zakladajac ze sie posiada calkiem przyzwoity tak jak to jest w twoim przypadku

ja mialem na mysli to ze ten gadzet to wydatek rzedu 20f

aaa myslalem ze wiecej to kosztuje. Jednakze jesli dodac koszta wielu rzeczy jakie ludzie kupuja czyli np to o czym ty mowisz, demagnetyzery, plytki Hoffi czy jakos tak, podkladki pod kable i inne bajery uzbiera sie pokazna kwota ktora po dodaniu do tego co mozemy miec za obecnie posiadany sprzet pozwoli wskoczyc o szczebelek wyzej w hierarchi audio.

Partick proponujesz mi cos na odsluchy?

aaa myslalem ze wiecej to kosztuje. Jednakze jesli dodac koszta wielu rzeczy jakie ludzie kupuja czyli np to o czym ty mowisz, demagnetyzery, plytki Hoffi czy jakos tak, podkladki pod kable i inne bajery uzbiera sie pokazna kwota ktora po dodaniu do tego co mozemy miec za obecnie posiadany sprzet pozwoli wskoczyc o szczebelek wyzej w hierarchi audio.

nie nie, ja tez nie wierze w voodoo, tylko jakos ten temat mnie zaciekawil ;)

nie nie, ja tez nie wierze w voodoo, tylko jakos ten temat mnie zaciekawil ;)

to skoro tak to chyba nie pozostaje nic innego jak wysuplac te 2 dyszki i kupic. Wtedy przekonasz sie czy slyszysz to co inni slyszeli hehe :)

to skoro tak to chyba nie pozostaje nic innego jak wysuplac te 2 dyszki i kupic. Wtedy przekonasz sie czy slyszysz to co inni slyszeli hehe :)

boje sie ze autosugestia moze zrobic swoje, ostatnio bardziej zaczynam wierzyc opinii innych hehe ;)

co do opinni innych to ludzie teraz duzo rzeczy kupuja na bazie tego. Sam wszystko co posiadam obecnie kupilem kierujac sie opiniami i testami. Fakt , ze tych opinii i testow przeczytalem mnostwo, przejrzalem chyba wszystkie fora zanim podjalem decyzje o zakupie ale sprzetu nie slyszalem wczesniej...

co do opinni innych to ludzie teraz duzo rzeczy kupuja na bazie tego. Sam wszystko co posiadam obecnie kupilem kierujac sie opiniami i testami. Fakt , ze tych opinii i testow przeczytalem mnostwo, przejrzalem chyba wszystkie fora zanim podjalem decyzje o zakupie ale sprzetu nie slyszalem wczesniej...

wiec witaj w klubie ;) jedynie kolumny odsluchalem bardzo dokladnie ale i tak chyba wymienie bo ostatnio sluchalem mx5 i mimo iz sa prawie trzy razy tansze od tych co mam to naprawde zrobily na mnie wielkie wrazenie

Gość partick

(Konto usunięte)

ja miałem swojego 640A zmienić na 650A (bardzo fajne, lekko zaokrąglone brzmienie), ale że trafiłem pod rząd na dwa uszkodzone, to kupiłem tego Marantza i powiem jedno - to jest mój dźwięk, którego szukałem przez lata. weź sobie jakiś współczesny wzmacniacz Marantza ze sklepu - tak po prostu do posłuchania - oddasz i po krzyku, a swoje zdanie będziesz miał.

być może będziesz miał kolumny do wymiany, bo moje dla mnie są podstawą tego systemu - nie stać mnie na Glenair 15 w tym momencie, bo wtedy to i bym pewnie jakiegoś PM11S2 dopasował ;)

ja miałem swojego 640A zmienić na 650A (bardzo fajne, lekko zaokrąglone brzmienie), ale że trafiłem pod rząd na dwa uszkodzone, to kupiłem tego Marantza i powiem jedno - to jest mój dźwięk, którego szukałem przez lata. weź sobie jakiś współczesny wzmacniacz Marantza ze sklepu - tak po prostu do posłuchania - oddasz i po krzyku, a swoje zdanie będziesz miał.

Partick mielismy kiedys burzliwa rozmowe na temat wzmakow i powiedzialem Ci, ze kazdy ma swoje preferencje, fajnie ze znalazles swoje a i ja musze przyznac ze w momencie w ktorym podpiolem do swojej koncowki mocy pre-amp lampowy to otworzyłem oczy, wlasnie jestem na etapie szukania (tamta lampa nie byla moja)

Ja tak myślę że te wszystkie gadgety są tak dobre jak plastry aikido :-) a nawet lepsze !

dobre, nawet nie slyszalem o plastrach aikido ;) ale co do gadzetow to sie zgodze, najlepsze sa podstawki na kable ;)

lekko zaokrąglone brzmienie

Przepraszam, mógłby kolega wytłumaczyć dokładniej i w jakichś prostych słowach co to takiego ? Czym się charakteryzuje, jak to można usłyszeć ? To jest poważne pytanie i nie jakieś uszczypliwe.

Gość partick

(Konto usunięte)

Partick mielismy kiedys burzliwa rozmowe na temat wzmakow i powiedzialem Ci, ze kazdy ma swoje preferencje, fajnie ze znalazles swoje a i ja musze przyznac ze w momencie w ktorym podpiolem do swojej koncowki mocy pre-amp lampowy to otworzyłem oczy, wlasnie jestem na etapie szukania (tamta lampa nie byla moja)

ja konsekwentnie po neutralnej stronie mocy jestem ;)

i tu Cambridge Audio długo był moim ideałem (zresztą w sypialni nadal mam wzmacniacz CA), no ale Marantz chodził za mną, chodził, aż doszedł ;)

klarowność brzmienia wręcz niesamowita - a i moc wyższa niż większość lampowców.

ja wiem jak lampa brzmi i to raczej nie jest neutralne brzmienie toru odtwarzającego.

ja konsekwentnie po neutralnej stronie mocy jestem ;)

i tu Cambridge Audio długo był moim ideałem (zresztą w sypialni nadal mam wzmacniacz CA), no ale Marantz chodził za mną, chodził, aż doszedł ;)

klarowność brzmienia wręcz niesamowita - a i moc wyższa niż większość lampowców.

ja wiem jak lampa brzmi i to raczej nie jest neutralne brzmienie toru odtwarzającego.

dlatego lampa bedzie jako pre-amp ale dobra mamy to juz za soba ;)

Gość partick

(Konto usunięte)

lekko zaokrąglone brzmienie

Przepraszam, mógłby kolega wytłumaczyć dokładniej i w jakichś prostych słowach co to takiego ? Czym się charakteryzuje, jak to można usłyszeć ? To jest poważne pytanie i nie jakieś uszczypliwe.

spoko ;)

nie jestem recenzentem i to jest po prostu moje odczucie - być może ktoś porównując CA 640A do 650A opisałby to inaczej, ale dla mnie jest to właśnie takie lekko po cieplejszej stronie mocy.

czy lampa jest ciepła? - nie. lampa jest gorąca.

Panowie a tak z innej beczki czytaliscie moze cos na temat rezonatora Schumanna?? z inicjatywy kilku ciekawskich na forum wlasciciel firmy tomanek zrobil kilka egzemplarzy i efekt byl wg wszystkich na tyle ciekawy iz firma tomanek ma zamiar wprowadzic je do swojej oferty. Zastanawia mnie jaka jest wasza opinia na ww temat

Rezonator fal Schumanna działa na człowieka nie na sprzęt. A wiadomo, lepsze samopoczucie to i lepszy odbiór świata.

Generator powstał na życzenie i z udziałem Forumowiczów, którzy również zamieścili sporo opinii o jego działaniu i osobistych odczuciach. Wiadomo, generator nie działa jednakowo na każdego, różne działanie może mieć również na tę samą osobę w zależności od np. pory dnia, samopoczucia itp.

Urządzenia nie ma w oficjalnej ofercie naszej firmy i raczej nie będzie w przyszłości. Jest on traktowany bardziej jako gadżet, szczególnie ciekawych świata. Nie zmienia to faktu, że można go u nas zakupić.

Pozdrawiam

Rezonator fal Schumanna działa na człowieka nie na sprzęt. A wiadomo, lepsze samopoczucie to i lepszy odbiór świata.

Generator powstał na życzenie i z udziałem Forumowiczów, którzy również zamieścili sporo opinii o jego działaniu i osobistych odczuciach. Wiadomo, generator nie działa jednakowo na każdego, różne działanie może mieć również na tę samą osobę w zależności od np. pory dnia, samopoczucia itp.

Urządzenia nie ma w oficjalnej ofercie naszej firmy i raczej nie będzie w przyszłości. Jest on traktowany bardziej jako gadżet, szczególnie ciekawych świata. Nie zmienia to faktu, że można go u nas zakupić.

Pozdrawiam

Dokładnie tak jest, działanie rezonatora jest specyficzne, choć raz bolała mnie głowa, a rzadko mnie boli i po 10 minutach od włączenia rezonatora przestała, nie wiem czy to sugestia, ale zdarzenie miało miejsce, może brzmi to zabawnie, ale tak było.... poza tym lepiej mi się słucha z włączonym rezonatorem....absolutnie nie wykluczam autosugestii, ale w przypadku niedrogiego urządzenia, jeśli mi pomaga nie zastanawiałem się nad zakupem..... poza tym Tomanek jest alternatywą do bardzo drogiego urządzenia Acoustic Revive RR-77, o którym można poczytać w opiniach......pojawiały się zarzuty konkurencji rozwścieczonej letnimi obniżkami cen zasilaczy Tomanka, że urządzenie nie jest zsynchronizowane z falami naturalnymi, ale nie ma takiego urządzenia na rynku, po prostu mamy tu coś ala solarium vs.naturalne światło słoneczne......Tomanek skonstruował coś na wzór, z własnymi modyfikacjami, co zostało opisane na forach światowych i wyszło mu moim zdaniem i nie tylko moim znakomicie......ale są osoby, które nic nie czują po włączeniu rezonatora (nieważne czy jest to Tomanek czy Acoustic Revive) i ja im wierzę, bo po prostu jest to taki gadżet różnie odbierany.....choć ja obowiązkowo go włączam zawsze gdy słucham muzy......

Jeszcze humorystycznie dodam, że jakością wykonania wersja w obudowie Tomanka spokojnie dorównuje japońskiemu Acoustic Revive za 1910,00 zł :D Naprawdę bardzo zgrabnie jest upakowany do ładnej obudowy Hammonda, no i góruje nad Acoustic Revive możliwością pracy na bateryjce 9V, a nie tylko na zasilaczu, zresztą liniowym.

Edytowane przez zyzio
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.