Skocz do zawartości
IGNORED

B.KACZYŃSKI REKLAMUJE TELEFONY

marekwj

Rekomendowane odpowiedzi

Zaraz tam bocznica, za wekopomne zasługi p.Boguśowi należy się miejsce tutaj ,kasy też nigdy mało.Ja mu zyczę jak najlepiej i nie przeszkadza mi ta nowa "fucha" naszego niezłomnego popularyzatora operowej muzy.

a ja tam p. Kaczyńskiego nie lubię.

raz ze zawsze u neigo każdy artysta jest ach, och , uch i tylko słuchać i słuchać, i w ogóle pierwsza klasa światowa.

dwa - to to, co szanowny pan wyprawia na konkursach i akademiach muzycznych.

jednym słowem to skandal - zawsze na konkursach, przesłuchaniach do ważnych koncertów byli ferowani studenci z AM w Warszawie, a nigdy z innych uczelni.

czyżby utalentowani śpiewacy )bo onich tutaj mowa) byli tylko w Warszawie???

Dziwne, no nie??

heh i to jest normalka w wykonaniu tego pana.

a wiem to od jednego znajomego barytona.

kapelli -> moze po prostu tamtych studentow zna blizej? duzo blizej? no wiesz, lokalne chlopaki, wyprobowane... a nie jakies tam obce... swoja droga, ze studentkami jest tak samo? bo tu juz powinien byc bardziej obiektywny:-P

kapelli

A wiesz ja tez nie lubie Kaczyńskiego - jest zbyt - sensytywny i za emocjonalny w stosunku do przekazu i wagi problemu.

Znacznie wyżej od wiedzy Kaczyńskiego , oceniam wiedzę Niejakiego Piotra Nędzyńskiego z ośrodka Telewizji w Poznaniu - człowieka, który o operze naprawdę wie wszystko i jest bardziej konkretny.

>fade

Miałeś na myśli to że jest egzaltowanym narcyzem, choc na swój sposób sympatycznym, bo ta egzaltacja wydaje się na szczęście w znacznym stopniu dotyczyć sztuki a nie siebie samego.

zbig, jak to sztuki..... przeciez Kaczynski dostal ataku serca na jakiejs imprezie publicznej (tak z 10 czy 15 lat temu), jak sie dowiedzial, ze P. Nedzynski bedzie mial program w telewizji (PN zaczal wtedy prowadzic cykl "wokol wielkiej sceny").... to sadzisz, ze ta egzaltacja dla dobra sztuki??? :-P

• 4 tygodnie później...

tu wywiad z Onetu z tytułowym delikwentem.

jasna cholera jak ja go nie lubie hehe.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

swoją drogą jego odpowiedzi są że tam powiem "interesujące" czy też "ciekawe" hehehe

Ukryta Zawartość

A to link do pierwszej strony:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bogusia K znałem dotąd z egzaltowanych zapowiedzi oper w TVP i nie znosiłem go - za tę egzaltację, za gadatliwość, za to, że wszystko o czym mówił było najwspanialsze. I przeczytaniu wywiadu na onecie biję się w piersi. Oceniłem człowieka strasznie powierzchownie. Okazuje się, że zgadzam się niemal ze wszystkim, co mówi. Świetny był fragment o saneczkarce... A zakończenie genialne.

jak kazda znana postac, tak i kaczynski ma swoich zwolennikow i przeciwnikow.

Jest to jedna z bardziej medialnych osób sporadycznie pojawiajacych sie na ekranie tvp. Ma niezla gadane.

A to ze mowi to o czym mowi w samych superlatywach pewnie wynika z tego, ze o spektaklach i wykonawcach takich sobie nie mowi wcale. A tych jest penwie cala masa.

Samą reklame przyjalem z malym niesmakiem. Ale nie posadzam go o pobudki ekonomiczne.

• Redaktorzy

Wywiad z Kaczyńskim przeczytałem z dużym uznaniem. Ale są tam i takie komentarze:

"Nie słucham hip hopu ale tez gosc to wariat wrecz chamidło Uwaza sie za jakiegos nadczłowieka Kto to powiedział ze opera czy teatr to "wielka sztuka" ? Drazni mnie takie twierdzenie ze ten kto chodzi do opery jest człowiekiem lepszym Teraz chce ratowac młodziez buahahah idiota totalny"

I co tu robić z ludźmi o takich poglądach? Którzy dają im wyraz w sposób przyprawiający o niesmak? Powyżej cytowana osoba nie słucha hip-hopu (co to właściwie jest hip-hop, i jak dawno powstało? Opera ma przynajmniej te swoje 400 lat), ale sądzę że z inną muzyką też nie jest zbyt blisko...

Warto by sie zastanowic, bo czlowiek ktory to napisal ma poniekad sporo racji...

To wlasnie tego typu myslenie w profesjonalnych srodowiskac muzycznych po wojnie, o wyzszosci "kultury wysokiej" nad wszelką inna holata poskutkowalo odcieciem sie tego srodowiska od innych przejawow dzialalnosci muzycznej. Stad np granie jazzu przez studentow akademii muzycznych bylo surowo zabronione Skutki tego sa zauwazalne dopiero dzis.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.