Skocz do zawartości
IGNORED

3,4 i 5?.06. jestem w Trójmieście...

andrea29

Rekomendowane odpowiedzi

warto GLD odwiedzic? Frantz, napisz cos moze , byles? co widziales/slyszales, jakie wrazenia

>andrea skocz tez do Qby, co prawda ma wystawione swoej dominatory w zbyt malym pomieszczeniu - basisko dominuje nad wszystkim, ale moze i jakies monitorki akurat beda, kanapa jest wygodna a ludzie rozmownie w kazdym razie

• Redaktorzy

GLD słuchałem sporo w Wa-wie, na Batorego, Jak jeszcze Ambid prowadził Daniel (teraz zaginiony w akcji i poszukiwany przez pół Polski;-))

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

oj tak, już niedługo Acuhorn ma być na Rejtana i będzie można porównać go z Lothami

www.acuhorn.pl

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

W Gdansku warto chyba tez zaliczyc AR Electronics mala manufaktura ktora produkuje tanie lampiaki SE o calkiem sympatycznym wygladzie O brzmieniu nic niestety nie wiem no poza tym co mozna znalesc na forum raczej same pozytywne opinie

-> Jrymar: O tak. O AR E. wiem wystarczająco dużo. Fajny sprzęt w rozsądnych, akceptowalnych cenach. Doceniam umiejętności konstruktora, klasę design'u i robocizny.

B. chciałem mieć pewnego lampiaka ale tak się sprawy potoczyły, że nie będę już o niego zabiegał.

Konstruktor doskonale wie dlaczego.

Nie wątpię, że znajdzie wielu chętnych. Ja mogłem być tylko jednym znich.

Amen.

Pozdr.

-> krzysiek: nie przejmuj się klasą swego sprzętu. Ona nie przesądza o jego wartości muzycznej, możliwościach, jakości (udatnosci bądź nie ;-) synergicznych połączeń, ani o wartości dla właściciela.

Nie ukrywam, że chętnie do Ciebie wpadnę i posłucham, bo ostatnio rozminęliśmy się trochę;-)

Jest mi b. miło, że o mnie pamiętasz i że zaproszenie nadal aktualne. Dzięki. Mam Twój tel., zadzwonię.

* * *

Wczoraj w nocy po moim ostatnim wpisie zamilkłem, bo padła mi sieć netowa. Dziś rano wszystko wróciło do normy no i jestem, ale spadam do pracy.

"siec netowa" - fajne :)

andrea... ja sie boje zaprosic tak wytrawnego audiofila, bo moja akustyka by cie przyprawila o bol glowy.... jak sie urzadze, to co innego - mi casa tu casa czy jakos tak.

u Krzyska jest bardzo milo, nie omieszkaj odwiedzic - jak podepnie do swoich kolumn synkowego rotela, to gra naprawde rockowo, tak jak trzeba. wlasnie slucham u siebie Alice in Chains (tego tez u Krzyska sluchalem) i jest cienko.... to przez to pomieszczenie, a balaganu nie chce ciagle robic.

masz juz termin kiedy bys do gutka zagladal? moze cos jakos polaczyc, tez chcialem odwiedzic, sobota moze? jesli gospodarzowi odpowiada oczywiscie. jakby co to tel masz w profilu

->Andrea29 Dlaczego zrezygnowales z lampiaka AR Electronics? Bardzo chcialbym poznac powod bowiem przymierzam sie do odwiedzenia tej firmy w czasie wakacji celem dosluchu ich wzmakow i moze cos bym od nich kupil (kusi mnie cena bo biedny ze mnie studencina ktoremu marzy sie lamka ze wzgledu na walory soniczne tych lampek ktore mialem do tej pory okazje sluchac) ale widze ze moga wystepic jakies problemy? chba ze sie myle

Pozdrawiam

-> pitdog: eee, jaki tam ze mnie wytrawny audiofil ;-)) Pod włos mnie bierzesz, hehe

A sieć netowa, bo zastosowałem skrót od "internetowa". Chyba nie jest to - na pozór - to samo, co masło maślane ;-))

Mobilna, stacjonarna telefoniczna i tv działały w tym czasie bez zarzutu.

Kontakt z forum mam po kablówce i zdarza się, że net nie chodzi, a programy tv tak.

Namotałem coś ?

A u gutekbull'a chyba wyląduję pewnie jutro po południu lub wieczorem. Nie wiem jeszcze dokładnie.

Krzyśka też planuję odwiedzić.

Zdzwonimy się. Najpierw muszę dotrzeć i na miejscu zaplanować zużycie czasu ;-)

-> OLES: już to robię.

-> Jrymar: walory soniczne i estetyczne są ok., bierz SZYBKO jak Ci sprzęt leży. Ja nie jestem już zainteresowany z powodów osobistych. Pan A.R. Ci to wytłumaczy po swojemu (gdy zechce). I więcej na t.t. nie chcę nic mówić ani pisać, dlatego nie pytaj. Sorry.

Pozdr.

A te klony kolumn AN, o których pisano tu i otrzymałem nawet fotki na priva ( dzięki !) to gdzie są ?

Kiedyś słuchałęm nie widząc i wiedząc co grało, a kiedy wzrok do ciemności się przystosował zobaczyłem szkaradne czarne pudła o niedzisiejszych proporcjach. Zamiast 5 ugrzęzłem na 65minut i po dobroci nie wyszedłęm, hehe ;-))

A to były ANtki ;-)

To gdzie są te klony ?

Pozdr.

Miałem "burzliwe dwa dni" ,wczoraj był u mnie z wizytą Andrea 29, a dziś Pitdog ze swoim Radmorem. Andrea 29 jest jeszcze w Trójmieście także pewnie się nie odezwie- jutro jedziemy do Wejherowskiej firmy Akkus, będziemy odsłuchiwać podłogowe CQ 95-44-12 i podstawkowe C95-ART2 ,oba zestawy na głośnikach Accutona. Muszę przyznać , że Radmor miło mnie zaskoczył , nie wystraszył się MACA i ładnie zagrał. W zasadzie jedyne co mogłem mu zarzucić to pewne przybrudzenie - szorstkość dźwięku, ale trzeba pamiętać ,że grał po znacznie droższym klocku.Ogólnie bardzo mi się podobał - chyba pasowały mu moje Ushery.

to teraz ja :).

przede wszystkim ponownie dziekuje za goscine, piekne dzwieki i fajne ciacho. zaczelismy sluchac od systemu Gutka. coz - gra to tak, ze ociagalem sie jak moglem przed wyjsciem. wiadomo, cd Accuphase, integra Maca z autoformerami, kolumny Ushera. i tych wlasnie kolumn bylem najbardziej ciekaw. zaskoczyly mnie bardzo pozytywnie - przede wszystkim dopeiro z bliska mozna ocenic jakosc wykonania, solidna obudowe i podstawe. perfekcja. a brzmienie - jakby wiecej nieco kosztowaly, jak dobry proac. z rowna przyjemnoscia sluchalem proac 2.5, to tak by najszybciej scharakteryzowac klase tych kolumn. ograniczeniem bylo pomieszczenie - nieco za waskie, nieco za malo miejsca za kolumnami - bas sie nieco tam kotlowal. ale z tak malego glosniczka wycignieto naprawde sporo. takze na wschodzie robia nie tylko dobre samochody :), a Usher jest na mojej malej liscie ew. nastepnego zakupu w przyszlosci.

ok, po posluchaniu sobie na Macu jako koncowce mocy, podpielismy Amplifikatora. coz, chwila skupienia, sluchania, patrzymy po sobie - gra ok. nie bylo zadnego strasznego skoku jakosciowego, sluchanie myzuki nie stalo sie nieprzyjemne czy nieciekawe. nie chce sie tutaj rozpisywac za bardzo ( a jest o czym pisac), wiec zalatwie sprawe skrotowo: generalnie slychac (oczywiscie) roznice klasy urzadzen, Amplifikator w bezposrednim porownaniu z Makiem gra jakby nieco przybrudzonym dzwiekiem, bas schodzi rownie nisko, ale nieco mniejsza kontrola tutaj jest. natomiast akurat z tymi kolumnami (Mac i Ushery nieco ocieplaja) tony wysokie zagraly troszke lepiej, niz z Makiem (mniejsze ocieplenie przekazu). poza ta ogolna "czystoscia" brzmienia najwieksza roznica to oczywiscie moc obu urzadzen - Mac praktycznie nie wykazal ograniczen dynamicznych, sterowal kolumnami bez zadnego wysilku, na poczatku skali. poniewaz te Ushery maja chyba 87dB, to Amplifikatora musialem podkrecic na 1/4 od gory skali, by gral rownie glosno.

reasumujac, Gutek byl zaskoczony chyba tym, jak Amplifikator sobie radzi, szczegolnie zwazywszy na mozliwosc bezposredniego porownania z tym potworem MacIntoshem oraz roznice w cenie obu urzadzen, a ja wyszedlem bardzo dumny ze swojego malutkiego (takis sie wydal przy amerykancu) wzmaka. nie porownujac go bezporedno z tak drogim i mocnym urzadzeniem jak McIntosh, mozna byc naprawde szczesliwym zupelnie. za ulamek ceny Maca jest pierwszy krok w bardzo muzykalne rejony.

co do samego systemu Gutka - coz, naprawde trudno sie oderwac od fotela. wrazenie uczestniczenia w realnym wydarzeniu muzycznym jest bardzo silne. ograniczeniami jedynymi sa pomiesczenie, i jednak kolumny. Ushery jak na swoja cene sa wybitne (dziwek, jakos wykonania), ale jednak Mac spokojnie by zagral z lepszymi kolumnami. w pomieszczeniu Gutka chyba najlepszym wyjsciem sa spore monitory wysokiej klasy. no i zrodlo - wspaniale, oby gralo jak najdluzej :). niezupelnei udalo mi sie wychwycic roznice miedzy Makiem jako integra a Makiem jao koncowka mocy, musialbym dluzej sluchac by definitywnei cos tam wylapac. natomiast po wlaczeniu Maka jako integry, wzrosla dynamika, sila i skala dzwieku. moze mniej subtelnie, ale za to w wieksza moca. wogole McIntosh potrafi czarowac, taki intymny klimat wprowadza i ciepelko jakies przy odpowiedniej mzyce, ze od razu sie mysli o wieczorze, winku i kobiecie u boku....

Maca zawazywszy i na dzwiek, i na wyglad, chyba nigdy bym nie chcial sie pozbywac... a Gutek cos tam kombinuje by go zmienic :) coz, dla mnie to byl pierwszy kontakt z takim urzadzeniem, gospodarz ma tu wiekszy staz. Accuphase to i Gutek nie chce sie pozbywac (nie dziwie sie), Ushery sa extra, ale w tym pomieszczeniu i z takim wzmakiem mozna lepiej jeszcze. dosyc ciekawe kolumny, woofer z wygladu wiadomo co przypomina, ale dziala inaczej - nie ma tak duzych wychylen membrany, resor mniej pracuje, charakter brzmienia jednak podobny do scanow.

coz, po tym arcyciekawym odsluchu wbrew obawom, jestem tym bardziej zadowolony z Amplifikatora, takiego rezultatu sie zupelnie nie spodziewalem - myslalem, ze po prostu przy Maku Amplifikatora nie da sie sluchac, a tak wcale nie bylo. radzil sobie dzielnie. i faktycznie Ushery mu odpowiadaja, ale wolalbym te skuteczniejsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.