Skocz do zawartości
IGNORED

KINO do ok.2500 zł (+/- 500)

vita41

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym zainwestował całą kase w głośniki, choć i tak będzie ciężko.

Puźniej nazbierał na jakiś używany amplituner ze starszych dobrych serii, denona, harmana lub marantza.

Nie dziw się że nikt nic nie proponuje, ale w tej kwocie naprawde ciężko coś "dobrego" polecić.

A kupić byle co to nie problem.

Ale to już jak uważasz.

To co wybrać w tej cenie skoro nic się nie nadaje

Widziałem kiedyś lepszy zestaw używany z głośnikami Taga , amplituner wyższy z niskobudżetowej serii , miał najnowsze dekodery Audio HD itd. Oferta była ciekawa . Szukaj na allegro , czekaj na okazję . W razie czego dasz linki i ocenimy .

Voice Kraft 7620

Jamo 406.

eltax universe i amtech ss-at5000

Tego nie bierz .

Słuchałem kiedyś Kody z amplitunerem Denona ( miejsce odsłuchu , jak na taki sklep bardzo dobre , oddzielne pomieszczenie , akustycznie przygotowane ) , program stereo , maja płyta CD , ustawienia zerowe , no i Koda była OK , porównywałem z WHARFEDALE CRYSTAL .

Kode wybierz po wielkości , bierz większe , chodzi o podłogówki frontowe .

Taga albo Koda (w sumie to chyba to samo tylko w innym opakowaniu :)

Tak .

A jaki ampli z tym by dobrze zagrał ??

Nie wiem .

Możesz rozejrzeć się w sklepach , wymuś na sprzedawcy ustawienia zerowe , program stereo . Weź swoją płytę CD . ( gdy kupisz to w domu możesz trochę podkręcić basów i tonów niskich , żeby podbić , na pewno będziesz chciał jak najwięcej podkręcić ) .

Lepiej kupić wyższy model ze starszej serii , niż aktualny niższy .

Edytuję : o zobacz z nowych całkiem dobry piec za tą cenę , kumpel ma taki :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

, ale ja bym nie prał pod uwagę Pioneerów niskobudżetowych i Onkyo ( w Onkyo mogą być awarie , a używanego to absolutnie nie ) ,

Powiem ,że jestem Yamahowcem i następny ampli kupię Yamahę , ale Ty tym nie sugeruj się .

Edytuję : , a to co?

Opinie klientów: star-empty.gifstar-empty.gifstar-empty.gifstar-empty.gifstar-empty.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Zabezpiecz swoje zakupy od awarii, uszkodzenia mechanicznego oraz kradzieży:

• » Komfort i ochrona - 195.00 zł ico-info.png
  • » Komfort - 149.00 zł ico-info.png
  • » Ochrona - 130.00 zł ico-info.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czyli co szukać Yamahy + Koda albo Taga ?? A jeśli chodzi o kolumny Yamaha to nadają się, czy lepsze te Koda albo Taga ??

, a oddzielnie nie możesz kupić ? W zestawach za takie pieniądze przeważnie będą najnowsze i najtańsze modele amplitunerów .

Kolumny Yamahy podobno są nienajgorsze , ale chodzi o wyższe modele . Nie wiem , musisz trochę połazić i posłuchać .

Jestem nowym użytkownikiem więc na wstępie chciałem się przywitać.

Stoję przed zakupem kina domowego które chce podłączyć pod play Station 3. Chodzi głównie o lepsza jakość dźwięku w grach jak również w filmach BR.

Pomieszczenie jakieś 20m2, może trochę więcej.

Zależy mi na bezprzewodowym połączeniu głośników tak żebym nie musiał bawić się w maskowanie kabli.

Jestem trochę zielony w tym temacie i nie orientuje się jakie parametry powinno posiadać dobre kino domowe.

Kwota jaką chcę przeznaczyć to jakieś 300-500€.

Dzięki z góry za pomoc

w tym budżecie ciężko o "fajny zestaw kina domowego", można raczej powalczyć o budżetowe stereo, które będzie fajnie grało. 2000zł trzeba wydać na sam amplituner kina domowego, żeby było względnie fajnie

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Witam ciebie

Jeśli mam być szczery --- "to takie rzeczy tylko w erze" Nie da się za 2000 kupić przyzwoitego amplitunera z kolumnami, które w dodatku były by bezprzewodowe. Kiedyś sprzedawałem taki zestaw KEF KHT 3005sw (z bezprzewodowymi tyłami lub subwooferem) i same kolumny kosztowały ok 5-6 tysięcy a gdzie jeszcze amplituner. Weź pod uwagę, że do bezprzewodowych kolumn i tak musisz doprowadzić w jakiś sposób zasilanie więc nie do końca jest to takie "bezprzewodowe" poza tym kabel to kabel, lepiej więc się się pobawić. No chyba, że chcesz jakieś takie plastikowe kino LG albo Samsunga to może coś u nich znajdziesz, ale nie wypowiem się na temat ich jakości i parametrów bo po prostu stronie od tego typu rozwiązań.

no to ładnie

szczerze to nie miałem pojęcia, że takie rzeczy tyle kosztują. Jestem zielony w temacie audio. Nie jestem też jakimś melomanem żebym musiał muzyki na takim sprzęcie słuchać.

Bardziej chodzi mi o lepszy dzwięk w grach i podczas oglądania filmów na br.

Może źle się wyraziłem pisząc kino domowe.

Myślałem o czymś takim

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Cześć, w podanym przez ciebie przedziale mogę zaproponować ten zestaw :

Ukryta Zawartość

pokrótce dane :

System - 7.1

Wspólpraca ze wszystkimi amplitunerami o mocy do 200 W/kanał

Współpraca ze wszystkimi amplitunerami o impedancji wyjściowej od 4 do 8 Ohm

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Witam serdecznie

posiadam dwie kolumny na fronty HECO Interior Reflex 35 MK II

potrzebuje kupić amplituner ( myślałem nad tymi PIONEER VSX-322 VSX322 lub Yamaha RXV 373) 2 kolumny na tył głośnik centralny(Yamaha NS P60) i ewentualnie subwoofer wszystko do 1600 zł -1800 zł

zestaw tylko do oglądania filmów . Jestem w stanie coś za tę kasę złożyć ?

pozdrawiam

Witam,

przewertowałem nieco forum, ale nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Jeśli jednak coś przeoczyłem, to przepraszam i z góry proszę o zachowanie dla siebie uwag typu: "wyszukiwarka się kłania" - za linkę do odpowiedniego tematu będę równie wdzięczny co za pomoc.

Mianowicie szukam zestawu audio do pokoju 20-25m2. Dźwięk będzie wychodził głównie z komputera PC (poza paroma wyjątkami, o których później). Na razie "piec" mam spięty z jakimś kinem domowym LG i z plastikowymi "pierdziawkami".

Przede wszystkim irytuje mnie brak dźwięku przestrzennego (z kompa po opticalu wychodzi jedynie stereo), ale jakość pozostawia równie wieeeeeele do życzenia. Do tego dochodzi szum "amplitunera" od kina domowego (ma z tylu jakis wiatraczek, ktory musi je chlodzić nie wiedzieć czemu, bo ani jakości dźwięku, ani mocy to nie ma), więc wieczorem kiedy kładę się spać i słucham cicho muzyki, jest to dodatkowo irytujące.

Także powiedzcie mi, czy warto zainwestować w jakiś amplituner z DTSem i do tego kolumny? Czy nie ma sensu wydawać ok 2500/3000zł i kupić 5.1 za 250zl do kompa, podłączając po analogu? Zestaw Logitecha x-530, gdybym miał przymknąć oko, po dobrych ustawieniach w kompie ostatecznie mógłby być, ale to ostatecznie, jeśli okaże się, że w podanej przeze mnie kwocie nie kupie nic ciekawego.

Myślałem o zestawie kwadrafonicznym, ewentualnie 4.1. Najwięcej chyba słucham muzyki(bardzo szeroki zakres niestety :/) i pod tym kątem szukam zestawu. Jednak musi być przestrzeń, dlatego potrzebuję rozstawić kolumny po czterech kątach. Interesują mnie wyłącznie kolumny podłogowe. Jeśli chodzi o filmy/gry, również cenie sobie komfort przy oglądaniu/graniu, co robię dość często, ale sądzę, że jeśli kolumny będą się dobrze sprawowały przy odtwarzaniu muzyki, to i z filmami/grami sobie poradzą. Ewentualnie mogę dokupić po jakimś czasie suba.

Słuchałem u kolegi Rothów Oli 40 na ampli lub wzmacniaczu(nie jestem pewien) Harmana/Kardona i dźwięk był bardzo przyjazny moim gustom.

Jednak nie mogę sobie pozwolić na zakupienie takiego zestawu, tak więc rozważałem:

STX F-280n przód / STX F-200n tył (lub w ogóle 4x stx 200n)

Ewentualnie jakiś Tonsil, ale tu nie wiem na jaki model warto zwrócić uwagę

Jamo 606 podobno także dają radę.

Co do amplitunera, to totalnie nie mam pojęcia. Na pewno musi pracować w standardzie DTS, tak aby dźwięk z komputera rozchodził się również na tył i nie był wymuszany jakimś efektem typu "matrix", bo jakość dźwięku wtedy spada drastycznie.

Do tego fajnie by było, gdyby miał opcje podpięcia usb z muzyką (flac/mp3), ponieważ wieczorem, przy cichym odsłuchu szum kompa nieco drażni.

Nie musi ten zestaw sprawiać, że szklanki w kuchni zaczną mi podskakiwać. Chodzi mi raczej o wypełnienie pomieszczenie w miarę dobrej jakości dźwiękiem, który będzie można nawet przy niezbyt głośnym odsłuchu poczuć w płucach i w okół siebie. Wygląd odgrywa mniejszą rolę, ale nie chciałbym odstawiać na chacie jakiegoś modernistycznego kosmosu. Dobrze by było, gdyby kolumny nie były za bardzo widoczne w narożnikach pokoju.

Za wszelką pomoc z góry niezmiernie dziękuję.

znalazłem takze Tonsila Melody

Jamo 506

JAMO E350

HECO VICTA 501

HECO VICTA 701

mam również możliwość zakupienia amplitunera Technics sa-dx750 za 200zł

Witam, może w tym wątku uda mi się otrzymać odpowiedź ;)

Problem klasyczny - mało kasy (baaardzo mało) i chęć sklecenia czegoś najlepszego w kwocie do ok. 3 000 zł.

Ale może od początku - posiadam już dość leciwy komplecik (amplituner Pioneer VSX 405, DVD Pioneer 400V, Kolumny Sonata 120 i efektowe JBL Flix 10 - centralny i 2 satelity), który poleci na aukcje (ktoś jeszcze skorzysta),

Natomiast nowy zestaw ma służyć w 60% do kina i w 40% do słuchania muzyki (w zasadzie każdy rodzaj poza poważną i discopolo) - i ma nagłośnić 12 m2 pokoju.

Wynalazłem sobie taki amplituner (oczywiście z dość niskiej półki):

Yamaha RX-V 473 (ewentualnie Pioneer VSX-527) i już z budżetu poszło 1 300 zł :(

No i teraz problem z kolumnami, co by najlepiej pasowało dokupić?

zestaw 5.0 - np. Quadral Quintas 5000 II czy Taga Harmony TAV-606 v.3 (poszło kolejne 1 200 - 1 300 zł)

lub

zestaw 2.0 + moje stare JBL (centralny i 2 satelity)

np. KODA HARMONY K-5400F (tutaj cena rewelacyjna, tylko 600 zł za parę! - sporo zostaje, bo mają wybrakowaną okleinę), Wharfedale Diamond 10.6 -1 600 zł, czy Kef C5 - 1 600 zł?

Tylko czy warto łączyć dość fajne fronty z kiepskimi, starymi głośnikami efektowymi (moimi)?

Czy już lepiej od razu kupić komplet 5.0 - gorszy front, ale będący z założenia producenta współgrającym kompletem, hmmm? Oczywiście jeszcze dokupić suba.

Blu-Ray z 3d - taki dość podstawowy Pioneer BDP-150 3D - 550 zł lub jakikolwiek inny z najtańszych :)

A subwoofer dokupię jak spieniężę stare klamoty :)

No i co tu zrobić?

Proszę o pomoc i z góry dziękuję :)

Tylko czy warto łączyć dość fajne fronty z kiepskimi, starymi głośnikami efektowymi (moimi)?

Czy już lepiej od razu kupić komplet 5.0 - gorszy front, ale będący z założenia producenta współgrającym kompletem, hmmm?

Moim zdaniem lepiej doinwestować w dobre fronty - to podstawa. Tył / efekty zawsze możesz dokupić. Tyle, że trzeba zrównoważyć ten zakup z amplitunerem. Bo po prostu bez sensu jest też kupować mega kolumny, kiedy nie mamy ich czym napędzić.

Kolego KrzysZtofK.

Nie wiem na ile jesteś zaawansowany w tematyce AudioVoodoo ale mogę Ci coś tam doradzić ale tylko na poziomie "moje pierwsze kolumny"

Bierz ten wzmacniacz yamahy rx-v473. U mnie właśnie taki się wygrzewa. Ma bardzo dużo opcji dotyczących kina (przepuszcza przyszły standard 4k) a tego posiada bardzo dużo opcji sieciowych/USB (DLNA, kompatybilność z Windows Media Player, Ipod, Aplikacje Yamahy na Android, itp bajery).

Co do kolumn to mój odsluch zakończył się na Jamo 606,608 jakiś kolumnach Taga oraz polskie STX.

Jeśli kupisz ten wzmacniacz za 1300zł (polecam AudioSwiat w Warszawie) to zostaje Ci 1700pln.

Za te pieniądze bierzesz zestaw 5.1 STX'a oparty na frontach F-200n (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) i nic wiecej Ci do szczęścia nie będzie potrzebne. Słuchałem tych F-200n - za te pieniądze raczej nie znajdziesz nic ciekawszego.

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem lepiej doinwestować w dobre fronty - to podstawa...

dzięki Cypisek za wypowiedź - zgodzę się z Tobą, ale ponieważ jestem zielony w audio to proszę o jakieś konkrety, co ewentualnie dokupić w kwocie 1 500 zł do wspomnianego apmka Yamachy?

lukaszMM - ooo, to już konkret ;) trzeba pomyśleć, dzięki :)

• 3 tygodnie później...

Witam.

Proszę o poradę dotyczącą zestawu który pragnę kupić:

Oto on:

Pioneer VSX-422 + BDP-150

Jamo

Kolumny frontowe S 426

Kolumny efektowe S 420 SUR

Kolumna centralna S 420 CEN

Subwoofer SUB 210

i teraz to jest mój pokój ~14 m2.

c9c1bd7867.png

Pomarańczowe coś - narożnik

Strzałki - możliwe kierunki grania

Czy w/w zestaw nadaję się do pokoju?

Czy będzie on dobrze grał?

Zaznaczam nie jestem audiofilem ... po prostu to mi odpowiada cenowo jak i wyglądem ale jeśli ma się minąć z powołaniem ( w sensie będzie słabo grało ) w moim małym pokoju to proszę o jakieś sugestie czy coś innego kupić ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.