Skocz do zawartości
IGNORED

Acoustic Preference Gracioso

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Kto mi pożyczy 4600€? :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i fajne zdjęcia.

Ponoć nie tylko interesujące wykonanie ale i dźwięk na poziomie.

Miał ktoś okazję ich posłuchać?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

https://www.audiostereo.pl/topic/89256-acoustic-preference-gracioso/

Zwykle nie czepiam sie wygladu, ale te kolumny jak dla mnie sa naprawde brzydkie.

Powodem mojego niesmaku jest to, ze projekt wyglada na luksusowy, a zabraklo projektantowi wyczucia.

Nie widze tu dloni dobrego projektanta. Widac za to przeladowanie pewnych detali.

Dobry projekt charakteryzuje sie wieksza prostota.

Swoja droga mam nadzieje ze przynajniej dzwiekiem potrafia sie obronic.

One są bardzo kontrowersyjne. Ale na pewno przyciągają oko.

Dziwna "klepkowa" budowa jest uzasadniona przez producenta. Ponoć forma wynika tu z treści. :)

Usłojenia poszczególnych klepek są na ich przedłużeniach skrzyżowane. Pewno nie idealnie pod kątem prostym, bo to naturalne drewno, ale zdaniem Słoweńców ma to tłumić wibracje.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• 1 miesiąc później...

Ważne jest to zdanie

The stands come with three built in decoupling spikes for the speaker and three more for the base of the stand.

Sam zastosowałem ten patent w swoim wypadku kupując Soundcare Spikes. Wystarczy kupić komplet pod każdą z podstawek (zamontować w oryginalne otwory posiadanych podstawek, trochę trzeba pokombinować aby to ładnie wyglądało) a potem po komplecie innych Souncare aby umieścić pomiędzy blatem górnym podstawki a samą kolumną.

Koszt całkowity

2x Soundcare Superspikes = ok. 400 PLN montowane do dolnej podstawy kolumny

2x Soundcare Superspikes Spike 2 SA = ok. 300 PLN pomiędzy górnym blatem a spodem monitora

Total = 700 PLN = 150 EURO

To te podstawki odpowiadają za dobrą kontrolę basu i przestrzenność brzmienia...wiem bo sam spróbowałem i dźwięk się zdecydowanie poprawił!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.