Skocz do zawartości
IGNORED

Utwór jaki włączylibyście chcąc zaprezentować walory swojego sprzętu

fabularasa

Rekomendowane odpowiedzi

Romku, ja kupiłem w Albatrossie w Gdańsku (Roadhouses i Automobiles) za 78zł, na drugi dzień sprzedałem komuś z ulgą za 50. Zanudziła mnie ale to kwestia gustu...

Tak czy siak, podobno mają w ofercie cały katalog wytwórni Stockfish, napisz do nich, chociaż cena dość zaporowa wg mnie.

pzdr

Dzięki za podpowiedź. W sumie znam tylko ten jeden utwór, który jest powiedzmy niezły. Ale Twój wpis ostudził mój zapał. Płyt z jednym dobrym utworem nie warto kupować.

Powrót po dłuższej przerwie...

Dla miłośników jazzu, symfoniki, muzyki dawnej czy folku puszczam stosowne perełki, ale dla wszystkich fanów i profanów mam utwór M.Arnolda z samplera "Tutti"(am.orkiestra dęta) - metry sześcienne, tony potężnych (infra)dźwięków tub, bębna i wrzask blach, spadający na słuchacza. To wszystko okraszają serie z werbli i girlandy swistów piccolo. Chałupa stęka, szkło pęka - tani, ale skuteczny szpan.

Tak. U mnie wygląda to identycznie więc to chyba kolejna ofiara

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A jak to wygląda w sprawie nowych remasterów Floydów, zarówno z USA jak i Experience?

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...
<br />

<br />

Jeśli mogę zapytać, to co ma ten utwór prezentować pod względem możliwości sprzętu? Pytam niezłośliwie.<br />

<br />

-----------------<br />

<br />

Ja zapomniałem wpisać nie utwór, ale płytę, do której wracam niezniennie i która mnie nei zawiodła jeszcze: Anna Maria Jopek 'Farat'. Nawet jeśli ktoś nie lubi AMJ to warto zainteresować sie tą płytą, bo jest imho b. dobrze zrealizowana i daje przekrój przez wiele instrumentów:<br />

1) sa tam instrumenty akustyczne, elektryczne, dęte, perkusja, elektronika, fortepian<br />

2) głosy męskie i damskie<br />

3) przeszkadzajki i różne bongosy

• 2 tygodnie później...
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Już dawno żadna płyta nie wywarła na mnie takiego wrażenia jak mój ostatni zakup:

Wojtek Mazolewski: Smells like tape spirit.

Za realizację. Niesamowite, że płyta CD może tak brzmieć. Z czystym sumieniem polecam. Nawet osobom które nie przepadają za Jaaz-em. Niespotykana obecnie dynamika. Jak ktoś ma typy na podobnie wydane płyty to byłbym wdzięczny za podpowiedzi. Jest na tej płycie sporo szumów ale instrumenty będziecie mieć u siebie w pokoju. Urzekająca naturalność przekazu. Swoboda plynących dżwięków ten saksofon, kontrabas. Moim zdaniem dla miłośników dobrego brzmienia pozycja obowiązkowa.

Jeden z moich typów, na razie tylko jeden:

Ukryta Zawartość

Wspaniale, Tez polecam, na zywo z trio jeszcze lepszy, mialem okazje posluchac live, znakomita plyta znakomite wydanie (naim records)

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Witam.Ostatnio słuchałem dużo elektroniki, i uważam że ten utwór by był dobry do tego celu.

Tangerine Dream-Song Of The Whale (Part one:From Dawn, Part two: From Dusk).

Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

A ja polecam to, dobry wzmacniacz i nie bylejakie kolumny i ten utwór wycisnie z nich ostatnie soki :-) (ciekawie robi sie po 6:20)

Polecam zdobyc cd albo flac tutaj jakosc jest wrecz fatalna

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przy każdym słuchaniu tego utworu mam frajdę, jak to wykonawcy niby chcą, ale jakoś nie mogą go skończyć..

Gorąco polecam - jest Fantastyczny:)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

• 2 tygodnie później...

Moim zdaniem też genialny utwór: Jan Garbarek Group - Paper Nut (koncert w Dreźnie) 24/96

Kosmos!

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

• 3 tygodnie później...

Diana Krall, wiem, że nie przez wszystkich lubiona, ale jest dobrze zrealizowana i w 'Temptation' daje czadu, razem z całym składem.

Ponadto, następny tj. 4 utwór 'Almost blue' na płycie 'The girl in the other room'. Przy początkowej przygrywce na fortepianie, na dobrym systemie słychać pracę pedału i mechanizmu; do tego sam fortepian też dobrze zrealizowany, bo nie rozjeżdża się od jednej kolumny do drugiej ociągając monstrualne rozmiary jak w większości nagrań solo tego instrumentu.

• 2 lata później...

Dobrze weryfikuje sprzęt wybitny kawałek Georga Duka z płyty Illusions - Buffalo Soldiers. Płytę nagrano w 1995 roku

ale niech to was nie zmyli - Georg miał doskonałego dżwiękowca Erika Zoblera który nagrywał i miksował większość płyt dla niego i był takim osobistym lekarzem od ' dżwięku.'

A tu zupełnie inne klimaty

Ukryta Zawartość

i wiesz czy chcesz sprzętu słuchać czy nie ...

W tych samych klimatach i b. dobrej jakości jest seria 'Best audiophile Female Voices' ja mam vol 6. Bardzo spokojne, nastrojowe klimaty.

Ukryta Zawartość

W tych samych klimatach i b. dobrej jakości jest seria 'Best audiophile Female Voices' ja mam vol 6. Bardzo spokojne, nastrojowe klimaty.

Jest też nasz "Ladies Jazz" w kilku częściach ...

Jest też nasz "Ladies Jazz" w kilku częściach ...

Dobre to? W sensie jakości nagrań.

Bo rozumiem, że kompilacja w miarę standardowa?

Kompilacja jak tysiąc innych. Jakość też.

Ale Mikaela - jest tylko jedna ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.