Skocz do zawartości
IGNORED

VINCENT SV-236MK

bikersmania

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich melomanow,jestem posiadaczem Vincenta SV-236MK i z tej samej serii CD,do tego kupilem kolumny klipsch RF-83,,,,nie jestem zaangazowany w temat,dopiero stawiam pierwsze kroki wiec prosze nie ciagnac ze mnie lacha lecz wsopoc powaznymi radami.

okablowanie mam zwykle,mysle ze na gwiazdke cos kupie,,,tak czy owak chcialbym nawiazac kontakt z posiadaczmi vincenta w celu wymiany wrazen i porad.

sam nie wiem jak mam napisac,ale chyba te kolumny nie sa odpowiednie do tego sprzetu,sa bardzo mnocne,maja zajebisty bas,ktory przy 'purplach'potrafi odrzucic,jednak jest bardzo krotki i twardy,nie wiem czy tak powinno byc czy tez powinienem zmienic glosniki.

wydaje mi sie ze ten bas jest super gdy slucham children of sanchez,,,,,,ale przy metalilce brakuje mi glebszego i dluzszego basu.

to tak jakbym potrzebowal subwoofera,nie wiem czy to nawyk,bo przeciez cale zycie przy muzyce towarzyszyl mi subwoofer,,,czy tez faktycznie czegos brakuje w tych kolumnach. Co prawda lepsze okablowanie dopiero przyjdzie,ale nie sadze zeby zmienilo az task wiele.

Tak czy owak czekam na porady fachowcow,bardzo dziekuje

jesli bedzie ktos zainteresowany podaje maila

[email protected]

https://www.audiostereo.pl/topic/89513-vincent-sv-236mk/

Po pierwsze nie ta zakładka. Powinieneś to umieścić w dziale akustyka bo moim zdaniem w niej tkwi problem.

Po drugie nie rozumiem czemu chcesz wymieniać się doświadczeniami poprzez maile. Czy forum nie jest właśnie od tego?

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

https://www.audiostereo.pl/topic/89513-vincent-sv-236mk/#findComment-2347314
Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

ale chyba te kolumny nie sa odpowiednie do tego sprzetu,sa bardzo mnocne,maja zajebisty bas,ktory przy 'purplach'potrafi odrzucic,jednak jest bardzo krotki i twardy,nie wiem czy tak powinno byc czy tez powinienem zmienic glosniki.

Najważniejsze jest czy taki bas podoba się Tobie, nasze opinie nie mają tu nic do rzeczy.

https://www.audiostereo.pl/topic/89513-vincent-sv-236mk/#findComment-2347317
  • 2 tygodnie później...

Jestem posiadaczem Vicka sv-236 od ładnych kilku lat i powiem, że ten wzmacniacz basisko to ma wręcz rewelacyjne - jest go tyle ile nagrano na płycia. Ale jest inny aspekt: nie zkażymi kolumnami zagra prawidłowo. U mnie poległ z Dali470 i z kolumnami p. Witka Albeckiego( nie pamiętam jaki model ale były duże i ciężkie:) ). Dzwięk był pzbawiony basu, ostry i nie dało siętego słuchć ani głośno ani długo. Może chodzi o wydajność pądową? Spróbuj Kolego podłączyć go do innych kolumn. Lub też zmień seryjne lampy na coś lepszego. U mnie siedzą teraz TungSole 12AX7 gold i nie narzekam :)

głowa do góry! - powiedział kat do skazańca! :))

https://www.audiostereo.pl/topic/89513-vincent-sv-236mk/#findComment-2353704

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.